sobota 18. ledna 2014

Na detailu záleží ...

 Včerejší odpoledne jsem strávila příjemným fotografováním dvou interiérů. Fotila jsem pro bytovou designérku Leonu Fouskovou. Je to tak trochu můj protiklad co se barevného vidění týká. Já černobílá a Lea barevná. Ale jak se říká, protiklady se přitahují, že ... Barvy, barvy, barvičky. Musím přiznat, že jsem díky těm barvám neskutečně dobila energii. Kdy já se v těch barvách taky naučím žít? Dá se s nimi čarovat ...







Kubismus v detailu v podobě doplňků se mi líbí moc. Stačí mísa a pohárek a do bytu to vnáší úplně jiného ducha. Naopak spojením moderny v podobně designové růžové židle od TONu a uměleckého obrazu lze dosáhnout velmi příjemného zákoutí.

Mějte krásný víkend!


Foto: Barbora Grünwaldová
Návrh a realizace: Ing. Leona Fousková

9 komentářů:

  1. Krásné fotky! Báro také neumím žít barevně.Necítila bych se doma jako doma... Vyhledávám bílou a další barvy ve světlých odstínech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, díky. Já jsem to tak vždycky neměla. Ale jak píše Lejka, je to bezpečné, neokouká se to tak rychle :-)

      Vymazat
  2. Žít v černé a bílé je bezpečné, člověku se to neokouká. Jen je právě občas třeba vyrazit do světa barev a nabít se tak, jak to teď zažila Bára. Ani já vlastně nemám ráda přemíru barev. Resp. v návrzích jsem většinou barevně odvážná na doplňcích a věcech, co se dají snadno obměnit. Nábytek mám zpravidla v neutrálních barvách, aby se neohleděl. Stejně postupuji i u sebe doma. Ráda měním svůj interiér "zgruntu", chytne mě to jednou za tři roky - takže základ je neutrální, barvy na stěnách a doplňcích jsou dle aktuálního cyklu nálady :-) Obměna pak tak finančně nebolí a na neutrálním základu se dá pořád stavět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dřív nebyla taky jen černobílá, ale je pravda, že za posledních pár let moje barevné pokusy skončily vždy stejně. Max. dva měsíce. Vyjma mého modrého letního období, na tyrkysovou se těším, až ji zase v létě vytáhnu. Jinak když se v něčem cítím dobře, nemám potřebu to měnit. Bílá a světlé tóny šedé na mě působí harmonicky, nic mě tam nedráždí.

      Vymazat
  3. Ba, tleskam a diky sa ukazku:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Báro, fakt umíte fotit. I nepřitažlivým věcem dáváte šmrnc.

    OdpovědětVymazat
  5. zdařilá práce, Baru :-)..ta skleněná mísa to je pěkný kousek :-) Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, mísa je od Koziolu a je plastová, ale nádherná!

      Vymazat