pátek 24. ledna 2014

Galerie v chodbě

Už nějakou dobu jsem měla v plánu najít v bytě místo na pár fotografií, které mám ráda a založit tak úplně malou galerii fotek. To se lehce řekne, ale v malém bytě hůř realizuje, ještě když jsem minimalista. Nicméně jsem (tak trochu samolibě) pověsila první tři fotky. Nakonec na stěnu do chodby. A pokud to na mě nebude "too much", budu v tom pokračovat a celou tuto stěnu postupně zaplním fotografiemi. I když možná taky ne a zůstanu jen u těchto tří, protože si myslím, že každá fotografie potřebuje svůj vlastní prostor.








 A tohle jsou ony. Těšila jsem se, že až skončí výstava, pověsím si je :-) Ty vpravo jsou sice každá z jiného místa, ale tak nějak mi patří k sobě. A ta vlevo dostala samostatné místo, ta u sebe už nic dalšího nesnese. Chtělo by to více místa, pořádnou velkou bílou stěnu a samostatnou pracovnu. Tak snad se jednou dočkám!

Příjemný víkend a vítám nové čtenáře!

Foto: Barbora Grünwaldová

18 komentářů:

  1. Baruš, já sice velkou stěnu u mě doma našla, která je prázdná, ale od doby co jsem se rozhodla ji zaplnit rodinnými fotkami uplynul více jak rok a na stěně visí pouze tři fotky. Jsou černobílé v bílém rámu. Celé to působí opravdu minimalisticky. A pořád se neumím rozhodnout zda to nechám tak nebo umístím další fotky... V chodbě to Vašim fotografiím sluší! Hezký víkend, Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, to já taky, mám prázdný skoro všechny, ale chtěla bych takovou galerii do pracovny a tu bohužel samostatně nemám. Já si taky nejsem jistá, jestli to bude mít pokračování, původní záměr byl umístit fotky i nade dveře a střídat černé a bílé rámy. Nechám tomu čas a uvidím. Děkuju a pěkný víkend!

      Vymazat
  2. Báro, vypadá to krásně!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, vypadá to moc dobře a myslím, že nápad zaplnit celou stěnu je skvělý. Já jsem taky opatrná, co se týká věšení obrazů, mám spíš ráda čisté zdi bez ničeho. U mě je to ale také trochu tím, že mám ráda změnu a nevím, co by řekl muž, kdyby byly všude na zdech dírky od hřebíčků ....:) hezký víkend !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já jak mám tlouct hřebík do zdi, tak šílím. Miluju čisté bílé zdi. A bojím se, že když tam dám postupně ty další fotky a potom se mi to nebude líbit a sundám je, že tam zůstanou ty díry, který budu muset zase sádrovat :-( Tak raději pomalu a s rozvahou :-) Pěkný víkend!

      Vymazat
  4. Pěkné to máš! Moc se mi líbí ten obraz s oknem a židlí. Galerii obrazů jsem si zřídila před vánoci, černé rámy, asi ke 20ti kusům, zbytek zdí v bytě je prázdný. Vlastně pravda, v obýváku nad sedací soupravou byla velká prázdná bílá zed, která se mi vůbec nelíbila a visí tam nyní dva prázdné černé rámy, bez fotografií..... nemůžu najít ty vhodné, stále hledám a hledám...... ono to jednou přijde.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Lucko, já taky v tomto moc nekvaltuju a netlačím to na sílu, až se něco vhodného vynoří, vím, že je to ono :-)

      Vymazat
  5. Neco podobneho mam taky v planu :-) me se vyplatilo si dat kompozici nejprve na zem..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, s kompozicí ani tak problém nemám, tu mám v hlavě, ale spíš mi jde o množství, jestli celou takovou stěnu plnou fotek zvládnu :-)

      Vymazat
    2. To je jasny:-) tak pekny fotky ve stejnych odstinech na bile zdi budou moc krasny

      Vymazat
    3. Děkuju! Snad to dotáhnu :-)

      Vymazat
  6. S mužem oba fotíme a když jsem se sestěhovali k sobě, pověsili jsme v předsíni dvě velké fotky. Výběr nám sice zabral celý rok:-) ale moc rádi na to vzpomínáme a to při každém pohledu na ně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My s mužem vybírali jednu velkoformátovou taky hodně dlouho, nakonec je vytištěná na plátně a líbí se oběma. S tím rozdílem, že můj muž fotografování vůbec neholduje a když vezme foťák do ruky, tak šílím :-)

      Vymazat
  7. Bari, nádhera ....moc jim to tam sluší !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Super nápad, fotografie v černých rámečkách tam sedí perfektně...a určitě jednou dojde i na tu pracovnu :-) Bára

    OdpovědětVymazat