čtvrtek 9. ledna 2014

Colorjoy

Stejnojmenný název nese výstava fotografií Vojtěcha Slámy, kterou jsme spolu se starším pirátem navštívili minulou neděli. A opravdu to byla barevná radost. Nebudu zde vypisovat žádná fakta, životopis a informace o fotografovi se můžete dočíst třeba zde. Ráda bych vám zde popsala můj dojem, kterým na mě výstava zapůsobila. Fotografie Vojtěcha Slámy jsou důkazem toho, že člověk nepotřebuje mít nejnovější model zrcadlovky, ani brašnu nacpanou objektivy a přesto může pořídit fotografie dobré či spíše zajímavé. Slovo dobrá fotografie nepoužívám příliš ráda, protože je to značně neobjektivní. Co je dobrá fotografie? To vnímáme naštěstí každý jinak. Pro někoho musí fotografie splňovat přísná technická kritéria, pro někoho je nepřijatelná fotografie mázlá a někdo lpí na kompozici. Pro mě je důležité, aby fotografie měla hloubku, mluvila a vtáhla člověka do děje. A to fotografie Vojtěcha Slámy určitě splňují. 









Jeho fotografie vypráví příběh ze života a mnohdy zachycují intimní momenty. Vojtěch Sláma má úžasné vidění. Něco takového se prostě nedá naučit, to buď člověk má nebo nemá. Tak si pospěšte! Výstavu můžete  vidět v Domě umění města Brna ještě do 12.1.2014 a rozhodně stojí za návštěvu!


Foto: Barbora Grünwaldová

2 komentáře:

  1. Souhlasím, že technika nenahradí cit. To platí nejen ve fotografii. Prostě dílo zujme a může být od naprostého amatéra, nebo zůstane anonymní i přesto, že je od profika-) A

    OdpovědětVymazat