úterý 28. ledna 2014

Café Placzek

Protože všechny blogy jsou plné sněhového zpravodajství a protože jsem vám ve včerejším instalifu slíbila tip na další zajímavou kavárnu, zvu vás dnes na virtuální kávu. V neděli jsme po dětském divadelním představení konečně navštívili Café Placzek.  Kavárna je neuvěřitelně fotogenická! Je to zase něco jiného než Tungsram, ale je to čisté, funkcionalistické a hlavně se mi líbí, že to má nějakou historii a trochu zvučné jméno. Navíc když stojíte v Minoritské ulici v Brně, kde se kavárna nachází, nabízí se vám úžasný kontrast velkého skleněného portálu kavárny a naproti tomu kostel sv. Janů. Moc se mi líbí právě výhled z kavárny na zmíněný kostel. No však posuďte sami.










Dominantou kavárny jsou červená španělská světla z přírodní dýhy. V kombinaci s černým zábradlím to vypadá opravdu luxusně! Musím přiznat, že luxusní byla i obsluha. Číšník byl velice milý, dokonce si povídal s dětmi a jeho vystupování bylo velmi příjemné.




Podával se čokoládovo - jahodový dort (ne, nedržím dietu) a teplý jablečný mošt. No jo, venku bylo - 10 stupňů, tak se nedivte. Jen ten dortík mi nepřišel úplně "fresh", za ten bych dala jeden bodík dolů. Nicméně celkový dojem mi to nepokazilo.





Ovšem za ty čerstvé květiny jdou body zase nahoru. Tak co, nechali byste se zlákat? Já rozhodně ano! Myslím, že tahle kavárna určitě stojí za návštěvu. Jak já ty kavárny miluju!

Mějte krásný den.

Foto: Barbora Grünwaldová

25 komentářů:

  1. Hanka Francová28 ledna, 2014

    Ach, ty kavárny.......to já taky můžu, to je taky moje krevní skupina :o).......Nádhera !

    OdpovědětVymazat
  2. Báro, díky za tip!!! Musela jsem projít Minoritskou na mapách, ať mi dojde, kde to je - a asi jsem dlouho nebyla ve městě :-) Kavárna vypadá parádně, takže si myslím, že s holkama při dalším kávovém sedánku víme, kam zkusit vyrazit! Pěkný den, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže z Brna! Lucko, určitě doporučuji! Je to přímo naproti Minoritům, navazuje Josefská ul.

      Vymazat
  3. Ty prosklená okna nemají chybu i interiér je velmi vkusně zařízený. Za mě ano! Prima den, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to celé takové minimalistické :-) Taky přeju pěkný den.

      Vymazat
  4. Škoda, že nebydlím blíž, hned bych zaskočila :-) Krásný interiér!

    OdpovědětVymazat
  5. Óóó tak to se mi líbí, přesně můj styl :)

    OdpovědětVymazat
  6. Báro krásná kavárna, pro mě trochu z ruky, ale moc hezké fotky, ještě bych dal jeden bod hostům, protože tak pěkně ladí paní otevřená taška s červenou podšívkou a pánovi ponožky :-).Jak se řekně kavárna....jdu si alespoň udělat kafe :-) Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, jo, ty ponožky se mi taky moc líbily :-) Děkuju a pěkné dny i Tobě!

      Vymazat
  7. Vy jste v tom Brně samá kavárna :-)... budu se muset inspirovat a nějaké projít v Praze. Kavárna je moc pěkná a fotogenická! Tak pa a hezký den Baru!

    OdpovědětVymazat
  8. Báro, tak tahle kavárna už patří mezi moje oblíbené. Nejen krásný interiér a dobrá káva, ale úžasně milá obsluha umocňují posezení.

    OdpovědětVymazat
  9. Dýchlo to na mě spíše asijským klidem. To bude asi tím červeným "lampionem", uprostřed černé a přírodní barvy navíc krásné tvary a materiály nábytku.Nejsem minimalista, ale tady to dýchá útulností.Jenom to mám zase kousek z ruky:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, tak snad se jednou víc přiblížím :-) Červená tam tu energii pěkně kotví, je tam fakt útulno.

      Vymazat
  10. tak tam raz určite zavítam :) veľmi pekný blog, pozývam ťa aj ku mne - môj blog TU

    OdpovědětVymazat
  11. Baru, krásné fotky!!! Škoda, že nejsem z Brna... Chodila bych ti v patách a navštěvovala kavárny, které tady představuješ :-D Já jsem takovej kavárenskej povaleč :-D :-D A Ty ponožky jsou super!!! A nemáš trochu navlněné vlasy?
    Pa
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, jsem taky kavárenský povaleč, zvládla bych chodit i častěji :-) Čím jsou vlasy delší tím se víc kroutí, už to neřeším ani nerovnám. Ale záměrně to není :-) Uvidím, jak dlouho to ještě vydržím, momentálně mi to přijde náramně pohodlné :-)

      Vymazat
    2. Jéé, já to mám právě obráceně - čím delší vlasy, tím těžší a tím pádem rovnější :-) A to mi vyhovuje... Nemám na sobě ráda vlny :-D Taky mi teď moje délka vlasů vyhovuje...
      Papá
      Š.

      Vymazat
  12. Baru, krásné fotky jako vždy, prima příspěvek :-) V úterý jdeme s mužem na koncert Ester Kočičkové a před ním si patrně uděláme výlet na Minoritskou. Podávají i něco malého k večeři? :-) Hezký den a sláva kavárnám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lejko, ano, dá se tam i pojíst. Koukni ne jejich stránky, najdeš tam tuším menu. Užijte si to!

      Vymazat