čtvrtek 12. prosince 2013

Styl panda

Dnes něco na odhlečení a po delší době trochu fashion ... Styl panda je moje oblíbené slovní spojení pocházející od Ines de la Fressange ze stejně oblíbené knihy Se šarmem Pařížanky, která mě, abych pravdu řekla, na první dojem až tak neuchvátila. Cestu jsme si k sobě našly až časem a teď je mojí oblíbenou listovací knihou. Ale proč styl panda? Mužská část čtenářů mi dnes promine ryze ženské téma :-) Ines de la Fressange používá tohle označení v kapitole o líčení jak se vyhnout kosmetickým faux pas. A asi jako každá ženská čas od času řeším styl oblékání a líčení. Nedávno jsem se nechala nalíčit vizážistkou. Musím přiznat, že to bylo opravdu koukatelné, ještě aby ne, trvalo to skoro hodinu. Po dvou pokus se takto nalíčit sama jsem konstatovala, že zůstanu u pudru a řasenky, je to jednodušší a podstatně rychlejší. Ostatně pokaždé, když se snažím na svůj obličej nanést tu spoustu kosmetických nezbytností, připadám si, že s každou barvou mám o rok víc :-) Mám svůj velmi strohý a jednoduchý styl a každý můj pokus na tom něco změnit dopadne stejně. Má tedy cenu se o něco pokoušet nebo se raději smířit s přebytkem mužské energie?


Nenosím žádné šperky. Ani už nevím kdy a jak se to stalo, ale mým jediným šperkem jsou hodinky, brýle a někdy lak na nehty. Oblíbený je rudý, i když teď jsem celkem propadla temným odstínům hnědo fialové. Už dlouho jsem si chtěla pořídit na zimu teplé vlněné kalhoty a konečně jsem narazila na ty pravé. Mají zvýšený pas a s bílou košilí dovnitř to vypadá opravdu "simply". Tudíž jsem se rozhodla dodat outfitu alespoň trochu ženskosti tenkým páskem, který je zdobený zlatými pyramidami a kamínky. Jestli to na mě nebude až moc ženské teprve uvidím :-)  A jak jste na tom vy se šperky, módními doplňky a líčením? Máte také raději jednoduchou eleganci nebo si potrpíte na bižu a další doplňky?


Vlněné kalhoty Zara, bílá košile Gant, pánské hodinky Nixon, lak na nehty Max Factor Glossfinity (odstín 145 noisette).

Pozor tedy na značné množství černé a šedé barvy nanesené kolem očí, 
ať nevypadáte jako panda :-) Krásný den!
 

14 komentářů:

  1. Báro, to je přesně můj styl. Bižu nenosím, ale v mém věku si už občas dovolím nosit perlový náhrdelník, náušnice. Dříve mi to připadalo moc, teď mám pocit, že perly člověka prozáří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perlový náhrdelník bych asi taky dala, to je elegance sama.

      Vymazat
  2. Baru, tak já se poslední dobou skoro nelíčím. Nepoužívám ani pudr, ten mi vadí a jenom občas makeup. Jinak v létě šperků víc, v zimě méně. Nosím ráda náramky, hodinky na ruce nějak nesnesu. Ale líbí se mi moc. A náušnice jsou pro mě nezbytností.Tak tolik má vyčerpávající odpověď na tvůj dotaz:-) pa a hezký den!
    PS: Košile taky ráda nosím ...Podobný styl jako ty má moje ségra, chytla ho v Itálii :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám pudr jen za zmatnění lesknoucích se partií, s hedvábím a růží, úžasný! A s náramky a hodinkami to mám přesně obráceně, nesnesu zase ty náramky :-))) Joo Itálie .... jela bych hned zase! Krásný den i Tobě!

      Vymazat
  3. náušnice musia byť, náramok musí byť, prsteň musí byť aj niečo na krku musí byť...veľa? V lete mám ešte viac...ale zase hodinky nemusím a nepoužívam makeup. Iba trochu primaľujem oči a tiež rúž musí byť...
    a nemám rada blúzky....ale páčia sa mi. Ja sa v nich necítim dobre...ja radšej kašmírový pulóvrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě moc, ale jinak s tím broblém nemám :-) Nedávno jsem viděla fotografie Ivany Jirešové, která nafotila kolekci fotek v africkém stylu a vypadalo to úžasně. Ale sama bych v tom nevyrazila :-)

      Vymazat
  4. Zdravím Báro, co se týče líčení používám "jen" make up ( z lékárny.. jiný nesnesu) potom řasenku, tužku na obočí to je vše. Šperk v podobě hodinek je můj nejoblíbenější šperk! ( plus zlaté náušnice jiné než zlaté mít nemůžu) V posledních dnech jsem si nejvíce oblíbila podobné kamínky a štras (jako na pásku) na oblečení k blond vlasům pro mě ideální a už se žádný šperk dávat nemusí. Jinak pěkné elegantní brýle,které Vám sluší. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Lucko. Já už linky odstavila, někdy přiznám se, ani tu řasenku nedávám, protože ty brýle jsou hodně výrazné.

      Vymazat
  5. kalhoty se zvýšeným pasem sháním, kdepak to :-)? Já po pravdě šperky moc nenosím i když jich mám hodně. A když nosím tak spíš v létě. Náušnice třeba přes zimu vůbec maximálně pecičky :-). Jinak poslední dobou se oblékám bohužel kvůli zdraví tak aby mě bylo hlavně teplo :-D takže v zimě o žádný eleganci u mě se nedá říct :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zara. A jsou vlněný, krásně teploučký, takže se dá skloubit elegance s teplem a pohodlím. Já bych taky nikde nezmrzala, to ani nápad! Teplo a pohodlí je na prvním místě, ale dá se to i elegantně. Na zimu mám oblíbené jednoduché a jednobarevné roláky, mám je v několika barvách a jsou super.

      Vymazat
  6. Jako vše ostatní i styl odívání a líčení, má svůj čas:-) Někdy se musí přidávat, jindy ubírat.., pouze se musí znát předpisy, jako při řízení auta.Musíme se naučit, kdy se může přidat plyn a kdy naopak ubrat:-D Musím uznat, že takto sladěná garderóba a doplňky, vypadají nenápadně, ale zato mají sílu rafinované ženská elegance!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi to jako vždy tak krásně napsala! A přitom já se dřív líčila podstatně víc a "šperkovala" se taky. Teď si nalíčená a se šperky přijdu "divná" :-) A taky si myslím, že ženská dokáže zaujmout úplně jinak než jen tím jak je oblečená, to už podle mě jen podtrhuje danou osobnost. Pěkný večer.

      Vymazat
  7. U mě je to jednoduchý, čím míň-tím líp. Moc se nemaluji, skříň mi nepraská tíhou oblečení, bižu nemám ráda a ze šperků jen kvalitní naušnice, hodinky, řetízek. Jen mám obyčejný náramek perlový a lávový dělaný na zakázku. Jinak nic, stačí.
    Poslední dobou nemám ani chuť si kupovat strakaté věci, jen jednobarevné. Tvůj nový komplet by se mi líbil. Pěkný adventní večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jednobarevné věci taky můžu už pár let a ještě ctím zásadu tři barvy a dost :-) Pěkný večer i Tobě!

      Vymazat