sobota 16. listopadu 2013

Zase větev!

Abyste si nemysleli, že podléhám nepřízni osudu, mám i světlejší chvilky. Jsem ráda, že Vás můj včerejší příspěvěk nijak nepopudil a moc díky všem za podporu. I těm, kterým jsem omylem smazala jejich komentáře, místo toho, abych je publikovala. Alespoň jsem po dvou letech blogování zjistila, že některé komentáře padají automaticky do spamu :-) Takže omluva všem! Něco z té světlejší skříňky .... Nedávno jsem k nám domů dotáhla větev z lesa. Moc se mi tento prvek v interiéru líbí. A potom jsem na blogu u Jane viděla její krásný svícen z břízy a dostala jsem nápad. Velkou, do stropu sahající větev břízy ozdobenou světýlky. Trochu jsem se bála, že se k nám světýlka hodit nebudou, ale piráti už nemluvili o ničem jiném, než že budeme svítit. Tak jsem začala hledat ..... bylo mi líto ulomit větev a protože jsem chtěla opravdu velkou, pátrala jsem po nějaké , která bude ležet v lese bez využití. Marně. Až v pátek odpoledne jsem vyrazila se starším pirátem jen tak kouknout na přehradu a jak milé bylo moje překvapení, že prořezávali stromy kolem. Mohla jsem si vybrat z nespočetného množství malých i velkých větví. Dokonce i bříza! Jenže zase taková sláva to nebyla, březové větve byly celé zelené a tak jsem nakonec doslova dotáhla jinou. Musela jsem ji vynést do šestého patra, protože se nevešla do výtahu.  A máme ji doma v demižonu! Místo lampy, která už stejně svítila jen z části.


 

Světýlka padala v úvahu jen zcela jednoduchá, takže vyhrály sněhové koule z Ikea :-) Ona je to vlastně i taková fajn světelná terapie. Po dlouhé době jsem si večer sedla a vychutnala si byt plný svíček a světýlek, aniž by někdo chodil a neustále mi je zhasínal. Akorát tada tu spojovací šňůru by mohli dělat čirou, ale co nadělám.

Možná tak trochu kýč, ale kdy jindy, když ne teď. No a až bude po Vánocích, nechám si jen demižon a větev, protože tyhle jednoduché přírodní dekorace jsou stejně nejlepší. A potom že nedělám Vánoce!



Letos k vánoční výzdobě přibyde už jen jednoduchý adventní svícen (pořád ještě doufám, že z břízy) a vytáhnu keramické sovy, čímž moje dekorační plány končí.

Mějte prima sobotu a sviťte!


14 komentářů:

  1. Vypadá to krásně útulně. Skvělá volba! Kýč ani náhodou. :)

    OdpovědětVymazat
  2. parádní lesní úlovek :-) dekorace vypadá dobře, a rozsvícená je úžasná, to mají piráti radost :-) - miluju tohle podzimní-předvánoční světýlkování (taky doma pořád něco pálíme a svítíme:-) také prima sobotu, my jedem na posvícení :-) Bára.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já světýlka nidky moc nemusela, ale kluci z toho mají radost a já nakonec taky :-)

      Vymazat
  3. ty fotky za tmy se ti hezky podařily :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééé,to je hezkýýýýýý....
    Baru,to se vám vážně povedlo. Rozhodně to za to"šesté patro pěšky" stálo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Zase taková oběť to nebyla, občas (ne moc často) chodím pěšky i bez větve.

      Vymazat
    2. Baru,v té váze na stolku máš svíčku?
      Váš obýváček bez barev je stejně nejhezčí.

      Vymazat
    3. Ano, Jani. A neníííííí bez barev! :-D Bílá, černá, šedé, béžová a stříbrná, jo je málo, jo? :-)

      Vymazat
  5. Jednoduchá krása! A kýč ani náhodou. Za chvíli vyrážíme s mužem do lesa pro břízu, tak si nějakou větev asi taky dotáhnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, kdyby Ti zbylo jedno polínko, koupím! :-) Těším se na novinky z lesa od Tebe doma :-)

      Vymazat
  6. Barboro, kýč k vánocům patří. Navíc ta vaše větev se světýlky v jednoduše zařízeném interiéru působí docela delikátně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, děkuju! Je pravdou, že některé vánoční dekorace jsou kýčovité, ale já se snažím se tomu vyhýbat, i když trochu kýče, proč ne? Dnes jsem se opět vrhla do jednuchosti a zase minimalizuji. Brzy napíšu víc.

      Vymazat