sobota 9. listopadu 2013

Šťastná kniha pro šťastný život

Nedávno jsem narazila na velmi příjemný blog Báry Šťastné - Šťastný blog. Bára je editorkou v časopisu Elle a jak sama uvádí, na jejím blogu najdete zápisky o hledání osobního štěstí. A na stejné téma je zaměřena i její kniha s názvem Šťastná kniha. Už nějakou dobu jsem o ní přemýšlela, protože dle Bářina psaní na blogu kniha zaručovala, že půjde o více než příjemné čtení. A tak když jsem ve čtvrtek na svojí pracovní cestě procházela centrem Přerova, narazila jsem na jedno rodinné knihkupectví a vešla dovnitř. Bylo nadmíru jasné, že s touto knihou musím odejít, protože celý den jsem se setkávala s pesimistickými lidmi, kteří si na něco neustále stěžovali a všechno na světě bylo špatně. No a když už máte takovou asi osmou obchodní schůzku, tak Vás přepadne depka.  Takže jsem zakoupila knihu, aniž bych si ji prolistovala, jak to obvykle dělám a díky nezvykle teplému listopadovému dni, jsem se do ní začetla přímo na ulici, procházejíc mezi lidmi. Věděla jsem, že je to moje záchrana!


 Ještě v autě na parkoviště jsem doslova zhltla několik stránek a konečně jsem cítila, že se mi koutky úst rozšiřují do té správné velikosti. V mnoha pasážích jako bych četla sama o sobě. Bára píše velmi čtivě a hlavně s humorem. Takže jsem se místy (dost často) hlasitě smála.



Tuhle knížku doporučuji všem jako akutní lék na léčbu depky nebo jen špatné nálady! Zabírá okamžitě a je bez chemie!  Tudíž i já jsem si ji dnes naordinovala jako lék, protože už asi třetí týden jsem stále celkem úspěšně přecházela nějakou virózu, ovšem tentokrát mě dostala, takže dnešní den namísto plánované výstavy fotografií, strávím v posteli s knihou v ruce. Ostatně při pohledu z okna není o co stát. Jen odpoledne se budu muset vybičovat a upéct sachr dort, protože zítra slavíme Martina!

Příjemný sobotní den Vám všem, milí čtenáři.


14 komentářů:

  1. to zní zajímavě :-) do knihkupectví se chystám příští týden a myslím že nezůstane u jedné :-D. Martina mám taky doma - Martin a Martina :-D. Taky budu asi něco péci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se pečení vydaří! Já jdu pomalu na ten sachr :-)

      Vymazat
  2. To je náhoda, na tuhle knihu jsem se tento týden dívala v knihkupectví. Určitě si ji přečtu.
    Baru, určitě odpočívej (maximalisticky v krásně minimalistické ložnici se Šťastnou knihou).
    Počasí hrůza, to je tak na čaj, svíčku a tu knihu, no jo, přijede Martin......
    Hezkou sobotu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, náhody neexistují :-) Pokud na Tebe mrkala z regálu, určitě si máš koupit a nebudeš litovat! Já myslím, že Martin ještě nepřijede, hoši teprve kovají podkovy, neboj :-) Pěknou sobotu i Tobě!

      Vymazat
  3. Na tuhle knihu od jejího vydání narážím neustále. Zřejmě si ji mám přečíst. A všechny lidi s tzv. depkou bych nahnala do jednoho hliněného domečku uprostřed savany, se studnou dva kilometry daleko, dírou v zemi místo záchodu a s partou sousedících lvů. Pak by jim možná konečně došlo, jak luxusně se měli. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jasné! A přesně jak píšeš, ustavičně si stěžující a nespokojený lidi .. to je mor lidstva!

      Vymazat
  4. Báro, díky za typ. Jdu se mrknout zda je jako ekniha a blog udávám do oblíbených.
    Hezký večer od kávy, čtečky a svíčky. :-)Iveta

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, tuto knihu už mám pár týdnů doma a je opravdu milá, čtu jí v autobuse cestou do práce a zpátky a úplně se tetelím blahem, pohlazení po duši, navíc velmi trefné a úsměvné glosy, prostě tak pro radost. Navíc jí chystám jako dárek pod stromeček pro kamarádku a také pro švagrovou :-)Zdravím a přeji hezký víkend. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborná, že? Já právě jen kontroluji emaily :-) I přesto, že bojuju s bacilem, se musím zase nahlas smát. A Ježíšek ji rozhodně bude nadělovat i u nás. Krásný víkend, Martino!

      Vymazat
  6. ahoj Baru, já jsem si o ni psalal Ježíškovi.... tak uvidím..:-))) těším se...
    a taky mě zaujalo, že jsi byla v Přerově, to jsi byla malinký kousíček ode mě.. to mě taky těší..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kde přesně bydlíš, Evi? Mohly jsme zajít aspoň na kafe! Knížka je skvělá, bude se Ti líbit!

      Vymazat
  7. Hanka Francová13 listopadu, 2013

    Také ráda čtu, ale bohužel je na to čím dál tím míň času :o( ........ někdy si říkám, že by den měl mít více hodin, ale pak si řeknu, že by se asi nic nezměnilo :o)

    OdpovědětVymazat