čtvrtek 24. října 2013

Kousek Francie v centru Olomouce

Přiznám se, že já až tak na francouzské vlně nejedu (zatím), mnohem raději mám funkcionalistické kavárny, ale v Café La Fée v centru Olomouce je opravdu příjemně. Zabrousila jsem tam dnes, protože jsem byla v centru a měla jsem 15 minut čas, navíc jsem hlady už šilhala, protože ráno se obvykle nestihnu nasnídat a domů jsem se vracela večer. Na sladké jsem nějak neměla chuť, takže jsem si dala galettes (slané palačinky). Byly vynikající a i espresso stálo za to. Ale nejvíc, nejvíc úžasné bylo to prostředí! Škoda, že neumím fotit mobilem, lepší fotky bohužel nemám.







Zřejmě opravdu aspiruji na tu Paříž, kterou jsem si naplánovala na příští rok. Do Paříže nechci jet ani tak kvůli památkám, ale hlavně kvůli focení a atmosféře, naučit se zachytit sílu okamžiku. Tudíž se snažím pomalounku a polehounku proniknout do šarmu tomuto stylu vlastnímu. Tak uvidíme, jak mi to půjde dál, každopádně už vím kam si při příští návštěvě Olomouce zajdu na oběd a kávu.

Bonsoir!

10 komentářů:

  1. Baru, tak to je bomba! Úplná Francie. Díky za tip. Při návštěvě Olomouce musím navštívit. Pa pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni a víš, že na na tebe jsem si hned vzpomněla?! Jen škoda, že jsem neměla čas posedět déle. Krásný den.

      Vymazat
  2. Kavárna "Víla" vypadá moc útulně :-)
    Jinak plán s Paříží je výborný! Atmoška je tam kouzelná, nejlepší je se zastavit, na terase usrkávat café au lait a nasávat :-) Na památky narazíš tak jako tak při toulkách po městě na Seině ;-)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aný, i když café au lait nepiju, přesně tohle mám v plánu, akorát si dám ristretto a croissant :-) A už o tom přemýšlím zcela vážně, obyvkle když si něco zamanu, tak jdu za tím až do zdárného konce. Jen bych letěla asi až na konci září či začátku října jako letos do Říma. Pohodový víkend!

      Vymazat
  3. to je krásné místo (jen škoda, že Olomouc mám trošku z ruky, ale kavárnu si zapíšu, abych věděla, kam tam zarazit), úplně tam dýchá Francie... Galettes jsme nedávno zkoušeli doma, ale jako ve Francii nebyly :-) Paříž doporučuji, já tam byla už 2x, chtěla bych jet i s manželem, ale toho Francie celkově vůůůbec neláká, tak snad ho někdy ,,přemluvím" a budem Francii objevovat společně :-) Hezký víkend, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy nevíš, třeba se do Olomouce jednou dostaneš :-) S mužíčky to máme stejné :-) Ten se mnou do Paříže taky nepoletí :-)

      Vymazat
  4. Báro, opět super příspěvek, nechcete dát víc typů na Olomouc a okolí ? Plánujeme si tam udělat minidovču a vaše cestování je vždy skvělé, inspirativní a trefujete se nám do vkusu. :-)

    V Paříži jsem byla na Silvestra 2000 a vzpomínám moc ráda, krásná atmosféra!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Olomouc je sama o sobě vělmi pěkné město, když zajedete na Svatý Kopeček, najdete tam pěknou ZOO. Nedaleko Olomouce je hrad Bouzov, Šternberk, Helfštýn a taky Sovinec. Kousek to máte i do Jeseníků, třeba Dlouhé Stráně - vodní elektrárna, potom Velké Losiny - tam je zámek a papírny, a za návštěvu by určitě stála i Kroměříž, taky kousek od Olomouce.

      Vymazat
    2. Díky díky něco z toho už máme na seznamu, tak to zakompunujeme a vyrazíme.
      Hezký večer.

      Vymazat
    3. Tak ať se Vám dovolená vydaří!

      Vymazat