úterý 8. října 2013

Inspirace z Filati home

Nedávno jsem na facebooku sdílela fotku pleteného přehozu. Moc se mi líbí, ale ty ceny, za které se prodávají, jsou někdy přespříliš vysoké. Teda alespoň ty, co se líbí mě. A když umím plést, proč si nezkusit uštrikovat svůj vlastní přehoz. Tak za rok, dva, tři, bych ho mohla zmáknout :-) A když si něco umanu, většinou jdu za svým. A protože hledám nějaký pěkný, ale jednoduchý vzor, pořídila jsem si časopis Filati home. Pokud někdo štrikujete, vřele doporučuji! Je sice německý, ale to by snad neměl být problém. Mimo inspirace na přehoz jsem tam našla spoustu jiných krásných věciček nejen do bytu. Teď ještě někde sehnat ten čas navíc a jdu do toho.


 Moc se mi líbí tyhle pletené obaly. Copánkové vzory mě totiž nějak neberou, tohle mi přijde jednoduché a zajímavé. Ovšem jak jednoduché či složité to bude na výrobu, to jsem ještě nestudovala.


 Tento šedý přehoz je přesně to, co právě hledám. Jednoduchý vzor s vyplétanými čtverci není nikterak složitý, podobný vzor jsem pletla na plédu. Problém bude akorát v té celkové velikosti :-)


 Hodně se mi líbí i sedací puffy. Akorát ty jsou háčkovaný a já háčkovat neumím. Takže Fler to jistí, protože nějaký pěkný bych si ráda pořídila. Nebo našel by se tu snad někdo, kdy by mi nějaký větší puff vyrobil? Pokud ano, prosím pište :-)


Obálka Filati home. Najdete tam návody nejen na polstáře, přehozy a puffy, ale taky vyladěná zvířátka pro děti, krásné svetříky a třeba tašky.

Já sice dnes pracuji jinak, ale tvoření zdar! 


12 komentářů:

  1. Kromě té tašky bych to brala všechno. :) Až si ten pléd zautomatizuješ a budeš plést s přehledem jeden denně, tak si ho od Tebe koupím. Taky by se mi moc hodil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden denně? Možná jeden ročně, když to dobře půjde :-D Chybí jen čas :-( Teď se chystám na polštář.

      Vymazat
  2. Moc pěkné inspirace ... pro pletařky, což nejsem:-) Ale taky mě to láká, plést umím, ale bolí mě z toho za krkem, tebe ne? A kde se dá koupit takový pěkný časák?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mě z toho bolí krk i celý záda, ale baví mě to :-) Časopis jsem koupila přes net, jestli chceš, pošlu Ti odkaz.

      Vymazat
  3. Baru nejjednodušší věci jsou nejkrásnější a nejdražší! :-D Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel máš pravdu. A ruky mám jen dvě, abych to všechno stíhala. Každopádně do přehozu se pustím.

      Vymazat
  4. Baru, časopis neznám, díky za tip! A háčkování není vůbec žádná věda, když umíš plést, tak háčkování zmákneš levou zadní!! :-) Já bych Ti sedací puf klidně vyrobila, ale momentálně jsem sama tak zavalená vším, co "potřebuji a musím" uháčkovat či uplést, že bych Ti ho nedodala asi ani za rok :-D Jeden puf mám uháčkovaný, druhý je momentálně ve výrobní procesu a je PLETENÝ! Mrkni na návod, skoč si pro 20tkové jehlice a hurá na to! :-)
    http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11676

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky! Já si teď právě objednala přízi na vyzkoušení polštáře, než se pustím do toho přehozu, než se dostane na puff, budou kluci maturovat :-) Takže puff si nechám raději vyrobit.

      Vymazat
  5. Vidím, že pleteniny asi frčí. Jo,jo, kde jsou ty doby, kdy jsem pletla-i norské vzory!! Teď už tak jen šálu. Ty obyčejné polštářky i přehoz jsou hezké. Přeji úspěšný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pustím se do toho, jen co mi dorazí příze. Na norské vzory bych neměla nervy, to umí moje mamka. Snad úspěšný byl alespoň trochu, teď jsem přijela ze Zlínska.

      Vymazat
  6. Zajímavý časopis, musím se po něm kouknout. Děkuji za tip. Já mám favoritku na Fleru, http://www.fler.cz/zbozi/velky-cerny-4262747 když tak koukněte, uplete a uháčkuje na zakázku. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, přesně na ten černý už jsem se dívala, ale nemá sundavatelný potah :-(

      Vymazat