sobota 26. října 2013

ERA

Nedávno jsem tu psala o jedné příjemné kavárně v Olomouci a když už jsem u těch kaváren (mám pro ně slabost), mám pro Vás další tip na moji oblíbenou ERA kavárnu v Brně. Funkcionalistická, stylově čistá, s nádherným dominantním schodištěm. Čiší z ní atmosféra. A není nic lepšího než zajít do oblíbené kavárny v příjemné společnosti kamarádek. Naďa je fotografka z Krnova a Eva rovněž působí v oblasti umělecké a navíc dělá moc pěkné mozaiky. Setkání, které se uskuteční jednou za rok a přesto z něj můžete čerpat ještě hodně dlouho. Ženy, díky!


foto by Naďa


 Interiér je strohý, čistý a přesto má svoje kouzlo. Dominantní schodiště podtrhuje ještě jeho barevné zvýraznění. Minimalista zajásá a milovník opravdu výtečného ristretta rovněž. Dala jsem si hned dvě.


 Obsluha velmi příjemná a stylově zapadající. 



Budova kavárny byla postavena v letech 1928 - 1929 podle návrhu architekta Josefa Kranze ve funkcionalistickém stylu. Zvenčí ji nemůžete přehlédnout. Takže až budete mít cestu do Brna, zastavte se na Zemědělské ulici v Černých Polích.

Krásný prodloužený víkend!


10 komentářů:

  1. Báro moc vám to sluší! A gratuluji k výhře, přála jsem vám první místo.:-)Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iveto, děkuji! Mezi takovou konkurencí jsem ráda, že jsem se umístila :-) Ale i tak mě to moc těší.

      Vymazat
  2. Era také patří k mým oblíbeným místům. Občas tam zajdeme na oběd, mám to tam moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych to měla blíž, taky bych tam chodila na obědy :-)

      Vymazat
  3. Obyčejně nepíšu komentáře typu "Taky se mi to tam líbí", ale u Ery ráda udělám výjimku, mám ji ráda!

    OdpovědětVymazat
  4. zajímavé místo, mám taky ráda zajímavé kavárny....my v sobotu taky vyjeli na kávu a dortík do Pelhřimova do Kavárny Na Kolíbce, též můžu doporučit, bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přes Pelhřimov budu možná projíždět příští víkend, díky za tip! My dnes zakončili výlet v Café Fara v Klentnici, úžasné místo.

      Vymazat
    2. jééé Café Fara známe. my loni byli týden na pálavě, bydleli jsme v Pavlově, takže do Klentnice na kafíčko či jídlo jsme zavítali...je to opravdu úžasné místo. tak Pelhřimov udělejte taky se zastávkou :-) my byli v Kavárně už vícekrát..nyní k tomu patří i Hodovna Na Kolíbce, kde prý výborně vaří, ale osobně jsme ještě nezkusili, ale známý si to tam moooc chválili. B.

      Vymazat
    3. V Pavlově jsme taky byli, je tam moc pěkně! A právě jsem si říkala, že bych tam klidně jela na dovolenou :-) Pelhřimov uvidíme podle počasí, máme v plánu Třeboň :)

      Vymazat