pátek 6. září 2013

Plněné lilky

Nedávno jsem na svém oblíbeném blogu Moniky z Vintagelover narazila na soutěž o překrásné zástěry na vaření. Přidávám tedy svoji trošku do mlýna a vkládám tento recept na plněné lilky, třeba jako tip na víkendový oběd. U nás patří k těm více oblíbeným a navíc se mi na něm líbí to, že je úžasně jednoduchý a rychlý. A lilků je teď všude dostatek.




A co budete potřebovat? Opravdu toho není mnoho!

Samozřejmě lilky! Množství si zvolte podle počtu strávníků, ale zhruba 3 větší vám budou stačit na oběd pro čtyřčlennou rodinu. 

A co dále? Tak si to pojďme zrekapitulovat.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 větší lilky,
atlantická sůl Danival (doporučuji pořídit, nesrovnatelně lepší než klasická mořská sůl),
  500g mletého masa (hovězí, telecí, vepřové nebo namíchané dle vaší chuti),
2 stroužky česneku,
100g parmezánu nebo Grana Padano,
bylinky (základ oregáno, já použila svoji domácí směs oregána, tymiánu a bazalky),
olivový olej.



POSTUP PŘÍPRAVY 
Lilky rozrojíme na půl a vydlabeme. Vnitřek lilku pokrájíme na drobné kostičky. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme na kostičky pokrájený lilek a bylinky a krátce orestujeme. Potom přidáme pomleté maso a osolíme. Restujeme dalších cca 10 minut. Připravenou směsí potom plníme vydlabané lilky. Ty nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby zapéct. Pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova, zhruba 20-30 minut na 200 stupňů.


A je hotovo! Přeji dobrou chuť.

Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. A kdy se to servírovalo???:-D
    Miluji lilky, snad na všechny způsoby!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V úterý :-) Většinou mám příspěvky předpřipravené, jinak by to nešlo. Třeba zrovna právě teď jsem pracovně v Jeseníku :-) A lilky miluju taky!

      Vymazat
  2. Děkuji za recept.Super.
    Už jsem si zvykla na novou image blogu a líbí,líbí,líbí...Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bylo celkem rychlý, Jani! :-) Není za co, rádo se stalo. Ještě mám v záloze jeden, tak se můžeš těšit.

      Vymazat
  3. to vypadá na super recept, to můžu :-) já nedávno vařila lilky po italsku podle Apetitu, taky výborné. a nový vzhled blogu se mi též líbí :-)
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak je to po italsku, tak to bude dobré :-) Díky, Baru, jsem ráda!

      Vymazat
  4. Plněné lilky mám taky moc ráda a nebo cukety. S kozím sýrem, medem a piniovými oříšky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Piniové oříšky ... mňam :-)To musí být dobrota.

      Vymazat
  5. Barboro, úžasný recept!Jednoduché a skvěle vypadající. Vyzkouším. A vzhled Vašeho blogu je bezkonkurenční, prostě paráda. Táňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, děkuji. Recept určitě vyzkoušejte a dejte vědět jak chutnalo :-)

      Vymazat
  6. Baru, děkuji za reklamu a recept :-) Lilky vypadají báječně, určitě vyzkouším. Takové jednoduché recepty miluji! Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, já děkuji za bezva soutěž! Krásný víkend.

      Vymazat
  7. Bari, vypadá to nádherně .... držím palečky v soutěži, taky jsem neodolala ..... Marki

    OdpovědětVymazat