pondělí 9. září 2013

Instalife

První zářijový týden byl opravdu hektický. Z poklidného tempa prázdnin najednou rychlý start. Udála se spoustu nových věcí a tady je jejich stručná rekapitulace. Samozřejmě nejvýznamnější událostí minulého týdne bylo zahájení školní docházky.  Starší pirát chodí do školy! Už to není můj malý chlapeček, je to velký kluk. Mám jedno takové pravidlo, které Vy už znáte ... nepublikuji rodinné příslušníky na blogu. Jenže pravidla jsou od toho, aby se porušovala, že? A důvod? Pyšná matka!



 Není tomu tak dávno, co jsem si ho vedla do školky. Na slova mojí mámy, že za chvíli ho povedu do školy, jsem jen mávla rukou, že je to ještě daleko. A ono není. Dostihlo nás to dřív, než jsem si myslela. Nicméně jsem za to moc ráda, je to sice spousta starostí a poviností navíc, ale čeká nás něco nového a to nám za to stojí. 



A když už jsem u těch milých událostí, v pondělí jsem si vyzvedla nového společníka. Náhrada za moji předchozí Xsaru, která už je více než dva měsíce v automobilovém nebi a snad mi to odpustí :-) Kdo tipoval Hyundai, mýlil se!


Vyhrála Škodovka! Rapid Fresh Ambition. Moc příjemné svezení. Jezdím strašně ráda a nezměnila to ani nepříjemná červnová událost. Takže moje první cesta vedla na školení do lékárny a následně do školy. Ve středu jsem zahájila třetí a zároveň poslední ročník školy Feng Shui. Náplní posledního ročníku je taoistická astrologie.Už se na to moc těším!


No a aby autíčko nezahálelo, hned ve čtvrtek jsem s ním vyrazila pracovně do Jeseníku .

 Tentokrát jen necelé tři dny, takže v neděli už jsem byla doma a užívala jsem si (konečně!) rodiny. Počasí bylo opět ukázkové, už potřetí za sebou nám vyšly slunečné dny a na horách je to o to krásnější. Škoda jen, že jsem neměla moc času si to užít. Zato v neděli jsme si to vynahradili a využili krásného počasí a letos zřejmě naposledy grilovali.


No a už nastaly definitivně školní povinnosti.  Takže jsme společně dělali domácí úkoly a přípravu do školy. K mému oblíbenému rčení, že jedno dítě = žádné dítě přibývá další. Zlatá školka (zcela bez starostí) :-)



Přeji všem příjemný start do nového týdne!



18 komentářů:

  1. Samé žhavé aktuality:-) Tak, ať se ti i školákovi dále daří.
    Přeji šťastné a úspěšné cesty bez nehod!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Baru, to je krásný Instalife.Teda Marťa je šikovný a hezký kluk - celá maminka! Moc mu to ve škole sluší.
    Krásné auto,já mám škodovky ráda, takže za mě super-i barva.
    Ať máš krásný, pomalejší týden......Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky! Chystám se na to, dnes mám uklízecí pondělí, protože za minulý týden je doma jako po výbuchu :-) Krásný týden i Tobě!

      Vymazat
  3. Dobře, že jste porušila pravidla, taková událost a navíc krásná fotografie ze školy, držím palce ať se daří. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju ke všem novým událostem:) a přeju příjemný školní start!

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluju k novému autí :). Taky jezdím ráda. Vlastně strašně moc ráda :). Přeju mnoho bezproblémových kilometrů a malému školákovi, ať se mu ve škole líbí a má fajn učitelku a spolužáky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já říkám pořád, že jsem částečně chlap. I té mužské energie mám lehce navíc :-D Markét, děkujeme, snad se mu tam bude líbit pořád stejně (ve středu nechtěl jít domů) :-)

      Vymazat
  6. gratuluji k novému vozidlu,ať přinese spoustu šťastně najetých km (taky jezdíme doma ve škodovkách :-)a ještě jednou pyšnému školákovi hodně školních úspěchů :-) a to vlastně i tobě :-)ta první fotka je dojemná- je to neskutečné jak ten čas letí...
    Bára

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, ta první fotka je moc krásná, přeji vám mnoho radosti... Pirát je velký fešák :-) Baru, ať Ti autíčko dobře slouží...

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem moc ráda, že jsi porušila své pravidlo a já můžu okukovat tvého modrookého pirátského prvňáčka. Je to dojemné. Přeju moc, ať se mu ve škole líbí. A tobě hodně kilometrů bez nehod. Tvoje výjezdy do tohohle krásného hotelu v Jeseníkách ti moc závidím, musí tam být krásně a navíc je občas fajn ten rodinný život opustit a vyvětrat si hlavu. Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, díky! Rodinný život opouštím celkem pravidelně a nejen do Jeseníků a jsem za to moc ráda, protože je potřeba dělat i něco jiného než se starat o děti a rodinu. Alespoň já to tak mám. Krásný večer!

      Vymazat
  9. My se taky ještě vzpamatováváme z rychlého nástupu školního roku. Víkendy teď pro mě dostávají nový rozměr a ten poslední jsem si vážně užívala víc než kdykoli předtím. Nové auto je krásné a tvůj klučina malý fešák! Tak ať se vám ve škole daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky! Je to zkrátka změna a jak píšeš, víkendy dostávají nový rozměr, i když ten poslední byl pro mě částečně pracovní. Každopádně o to víc si je teď budeme užívat jako rodina společně. Tak ať se brzy zaběhnete v novém režimu a škole zdar :-)

      Vymazat