pondělí 23. září 2013

Instalife

Opožděně, ale přece! Zdravím všechny čtenáře pondělního Instalifu, i když tentokrát bude stručný. Jak jistě víte, minulý týden byl ve znamení cestování. A jelikož jsem byla v Římě 5 dní, čeká Vás rovněž pět dní v této úžasné metropoli, tedy alespoň virtuálně. Je totiž zcela nemožné, abych celou moji návštěvu Říma shrnula do jednoho příspěvku. Takže pokud máte rádi právě příspěvky z cest, máte se na co těšit.

Středeční odlet z Prahy ..... 9 stupňů a déšť naštěstí brzy vystřídalo zcela letní počasí Itálie. Přistávali jsme na mezinárodním letišti Leonarda da Vinciho ve Fiumicinu, což je asi 34km od historické části Říma.


A zbývající dny byly opravdu velice aktivní a poznávací, zvládli jsme projít celou historickou část Říma včetně Vatikánu. 


 Naprosto úchvatný antický Řím s nepopsatelnou atmosférou Fora Romana.

A fascinující monumet Koloseum v západu sluníčka. Omlouvám se, ale budu užívat samá superlativa, protože Řím mě opravdu uchvátil. Úplně jiné město než třeba Benátky.  Ale o tom všem až později :-)

 V neděli odpoledne jsme letěli zpět. Přes lehkou kolizi autobusu a zpoždění na odletu jsme se vrátili v pořádku do ČR. Nebojte, nebudu Vám tu psát o podovolenkové depresi, žádná není! I když to bylo fyzicky náročné, načerpala jsem ze sluníčka a té úžasné historie spoustu energie. Při zpátečním letu byly krásně vidět Dolomity, v jejich severnější části už ležel sníh :-)


Návrat domů v pozdních večerních hodinách a samozřejmě nemohlo chybět vybalování dárečků. Řím je Řím, ale těšila jsem domů. Určitě jsem tam nebyla naposledy a až piráti povyrostou, všechno jim to tam musím ukázat. 


Přeji všem krásný celý týden!

18 komentářů:

  1. Baru krása, ráda zavzpomínám;-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, díky, však nakoukni, příštích 5 dnů tu bude jen Řím :-)

      Vymazat
  2. Tak to já se těším moc. Mám ráda zápisky z cest. V Římě jsem ještě nebyla. A občas zjišťuji, že jsem jediná, koho Benátky až tak moc neoslovily. Možná jsem na ně nedorostla a možná je to tím, že mám příliš citlivý nos, cítím více než ostatní a prostě ani památky ten puch nepřebily. Takže Benátky na fotkách jsou fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbí i Benátky, ty jsou pro mě takové romantické, Řím je opravdu živá tepna, rychlá a pulsující metropole. Určitě doporučuji.

      Vymazat
  3. Forum Romanum mě taky dostalo. Ale je to dvacet let, co jsem tam byla, takže myslím, že je na čase si to zopakovat :)
    Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Díky! Forum Romanum mě dostalo asi nejvíc, stejně jako všehno ostatní :-) Já byla poprvé a prolezla jsem fakt všechno, nohy mě bolí ještě teď :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Baru, tak Tě vítám zpátky! Už první fotky z cesty jsou tak úžasné. Těším se, že budu tento týden virtuálně cestovat po Římě.
    To byla klasická poznávačka?
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani! Ano, byl to poznávací zájezd od Čebusu a jsem ráda, že jsem to zvala přes ně, úžasná průvodkyně, takže člověk viděl různá zákoutí, kam by se třeba ani sám nevydal a zná pár špeků, co se v průvodci nedočte. Veliká spokojenost!

      Vymazat
  5. Báro,
    těšila jsem se na tvé fotečky a reportáž jako malá holka !
    A fotky naprosto úžasné , jak z letadla , tak z Říma :-)
    Těším se na další !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, to je pěkný :-) Děkuju! Doufám, že Tě nezklamu, zatím jsem se tím kvantem fotek ještě neprobrala :-)

      Vymazat
  6. Baru, celý den jsem se těšila, až se podívám na tvé fotky... Tak konečně... Krása! V Římě jsem byla asi před dvaceti lety a ráda bych tam znovu zavítala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, tak vydrž, jen co z těch cca 800 fotek udělám nějaký výběr, můžeš se pokochat alespoň virtuálně :-) A moc děkuji za voňavý balíček, který dnes dorazil. Už se těším na kuchtění!

      Vymazat
  7. Baru, vítám tě zpět z dovolené. a už první fotečky v dnešním instalife mne navnadily a těším se na ty další cestovatelské příspěvky z Říma, to já si užiju a připomenu si svou návštěvu Říma cca před 10 lety...tak příjemnou aklimatizaci, Bára

    OdpovědětVymazat
  8. Báro, taky se moc těším na všechny zážitky, dojmy a fotky. Já bych tak letěla....:-)))) Řím je úžasnýýý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, zážitků a dojmů je spousta, jen je stihnout všechny vstřebat. Ten návrat do reality je příliš rychlý :-)

      Vymazat
  9. Řím je krásný, také se těším na další příspěvek o cestování. Krásné dny a vítej zpět :o)

    OdpovědětVymazat