sobota 10. srpna 2013

Z malebného Hardeggu ...

Přináším předposlední cestovatelský tip na malebné městečko, které leží přímo na rakousko - moravské hranici, kterou zde tvoří řeka Dyje. Městečko vzniklo jako podhradí hradu Hardegg a datuje se do roku 1145. Název Hardegg  se odvozuje ze dvou slov ... hard (les) a egg (skála, kámen) a v přeneseném slova smyslu to potom znamená pevný dům v lese. Od poloviny 17. století vlastnili hrad stejní majitelé jako zámek v Riegersburgu, protože v roce 1731 odkoupil hrabství rod pánů Khevenhüller. Pokud Vás z historie zajímá více, můžete se kouknout sem. Zajímavostí je, že se jedná o nejmenší rakouské městečko. Mě zaujal nejen překrásný hrad, ale i příjemná atmosféra malebného městečka u řeky Dyje. 







Dnes to bude spíše jen takový fotoeditorial :-) Na prohlídce uvnitř jsme už nebyli, přednost v tom horku dostalo koupání a prý toho uvnitř k vidění moc není, což ale bohužel neposoudím.








Každopádně už jen tohle místo stojí za návštěvu a procházku.  Dá se sem dojet i po cyklostezce, to třeba pokud by někdo plánoval výlet kolmo. A tohle je poslední tip z Dolního Rakouska. Zítra se virtuálně vrátíme zpět do Vranova nad Dyjí a tam můj cestovatelský speciál ukončím. 


Přeji všem pohodový víkend!


5 komentářů:

  1. To je ale sympatický hrad!Na první pohled se mi hned líbil.Krásné fotky.Musela to být opravdu příjemná dovolená.Hezký víkend Baru! Konečně se ochladilo. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to byla :-) Díky! A krásnný víkend i Tobě, právě vyrážíme na kola.

      Vymazat
  2. Ten je kouzelný! Baru díky za takový report. Chystáme se ještě ke konci prázdnin trochu cestovat, tak mám aspoň super tipy. Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, NP Podyjí určitě doporučuji. Je tam nespočet možností. Budu se těšit na fotky od Tebe! Příjemný víkend.

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že mohu na výlet alespoň virtuálně, jinak se mi to moc nedaří. Krásné fotky.

    OdpovědětVymazat