úterý 6. srpna 2013

Vzhůru na palubu!

Taky rádi výletujete? Já moc! Raději než jednu týdenní dovolenou mám ráda několik prodloužených víkendů a jeden takový máme jak již víte z instalifu právě za sebou. A jak jsem slíbila, bude  malá reportáž z několika moc příjemných míst, která jsme navštívili v rámci Národního parku Podyjí a Dolního Rakouska. Dnes, protože je opět horko, Vás vezmu k vodě. Kde jinde taky trávit čas v těchto vedrech, že? A kam? Na Vranovskou přehradu.


 No a když přehrada tak nesmí chybět plavba lodí. Strašně se mi líbila ta modrá bárka, nicméně musela jsem se spokojit s klasickou výletní lodí. Výlet na lodi byl úžasný nápad. Příjemná plavba ve stínu, kde krásně pofukoval větřík, vychlazené pivo a romantika bez dětí. Ty spokojeně trávily pár dní u babiček.  Navíc jsme byli na lodi skoro sami.




 Cestou, která trvala něco málo přes dvě hodiny, jsme míjeli hrad Cornštejn a Bítov. Ty jsme si ale nechali na příště.  Hlavní kultura se totiž odehrála v Dolním Rakousku, ale o tom až později.

 Na Vranovskou přehradu jsem jezdila jako malá holka.  Měla jsem to tam strašně ráda. Pravda, moc se toho tam nezměnilo. Nevím jak camp, my bydleli ve Vranově v hotelu, ale pláž je tu stejná pořád.  Jen ta hlavní část se platí. Navíc fresh bar, kde jsme si dávali nelounový fresh, spousta restaurací, kde každý podvečer grilovali maso a ryby a večerní bary byly zárukou chlazeného drinku :-)





Postižena industriálem, zajímala mě i elektrárna a přehradní hráz. Jak jinak. Technické stavby mám prostě ráda.  Fakta nechám tentokrát stranou. Ale pokud by Vás přece jen zajímaly technické údaje, najdete je zde.




 Podvečerní koupání mám nejraději. To je tak příjemný! S dětmi to ale bohužel nejde vracet se v pozdějších hodinách, o to víc jsme si to užili tady. A hlavně večer už není to příšerné horko.


 Není nad to, když nikam nespěcháte, nezvoní Vám mobil, můžete se courat jak dlouho chcete a užíváte si romantiku. A tady u západu slunce (vím, kýčovka) se s Vámi loučím  a Vranovskou přehradu určitě doporučuji. A zítra se můžete těšit na výlet do Dolního Rakouska.

A všem svým čtenářům převelice děkuji za včerejších pokořených 500 návštěv! Přesně 515 a strašně moc mě to těší a děkuji!

Krásný a opět horký den!


14 komentářů:

  1. Bari, krásné fotografie .... na vranovské přehradě jsme s manželem .... tehdy ještě mladí a svobodní trávili naši úplně první společnou dovolenou .... takže se mi k tomu místu váže spousta krásných vzpomínek .... ani nevíš, jak jsi mě těma fotkama potěšila ... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, Tvůj dnešní příspěvek je tak prázdninový... Hned bych cestovala. Ta první fotka s modrou bárkou je kouzelná! To podvečerní koupání miluji! Krásné fotky! Pa, pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, děkuju! Dneska už se na večer fakt těším, resp. až zaleze to sluníčko, protože jsme celé odpoledne strávili na koupališti a už mě to horko vážně neba :-(

      Vymazat
  3. Baru,krásné fotky.Hrozně se mi líbí voda v kombinaci s přírodou.K večeru se vykoupat, to muselo být příjemné.....a moc Ti to sluší!!!
    GRATULUJI K 500!Děláš to dobře.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky díky :-) Já už se z toho horka snad nezmůžu ani na žádné psaní ...

      Vymazat
    2. Ani se ti nedivím, protože už je toho horka fakt moc.

      Vymazat
    3. A to mě ještě dneska na koupáku štípla vosa, jau!

      Vymazat
  4. V tomto dusném počasí, velice osvěžující příspěvek:-) A ten západ slunce!!! Kýč...? Co je to vlastně kýč...? Velice subjektivní názor:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, ale já mám nejraději takové ty syrové fotky, jenže ty jsou na blogu téměř nepublikovatelné, tyhle učesané mají čtenáři raději :-)

      Vymazat
  5. to je ale krásné místo, tam jsem ještě nebyla (jen na zámku ve Vranově), ale jak koukám, stojí za navštívení. večerní koupání muselo být úžasné
    Barča

    OdpovědětVymazat
  6. Baru,
    tak na Vranově jsem také ještě nebyla, jak tak koukám tu Moravu nemám skoro vůbec procestovanou!
    Když vidím tvé fotky , měla bych to, až to půjde, napravit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, to určitě ano! Morava je krásná, hlavně ta jižní :-D A až budeš mít cestu, ráda Ti udělám průvodce.

      Vymazat