pondělí 12. srpna 2013

Instalife

Zdravím všechny čtenáře při pondělí a ať Vám tento týden příjemně začíná! A jaké jsou novinky u nás? Žádné! :-) Přesto, že minulý týden byl opravdu horký, zase tak úplně jsme nelenili. V pondělí odpoledne jsme vyrazili na malý výlet kolmo. Cílem naší cesty byly Punkevní jeskyně Moravského krasu. Tuhle trasu jsme zvolili záměrně, protože není nikterak náročná a hlavně se většinou jede příjemným stínem v lese. Ujetých 19 km bylo tak akorát. A podobnou trasu jsme zvolili i ve čtvrtek, kde jsme ujeli 16,5 km dlouhou pohodovou trasu ke Kateřinské jeskyni. No a do třetice všeho dobrého, v sobotu jsme vyrazili na Hořice, o co kratší naše vyjížďka byla (12,6 km), o to náročnější! Nejdřív z kopce, potom do kopce, tak půl na půl. Ale lepší vést děti ke sportu než k poflakování se po městě, ne?

 Kluci cyklovýlety milují a plán je základ úspěchu. Po mě tedy lásku k mapám nemají :-) Starší Marťa má letos najeto více než 250km. Hodně se zlepšíl a vyjížďka na kole s ním už je prostě projížďka, žádné pomalé loudání.



A pro ty z Vás, kteří nemají facebookový profil (ti co ho mají, už to vědí) .... popíjeli jsme celý týden okurkovou limonádu podle receptu Moniky z Vintagelover, vyráběli domácí nanuky a  chodili se koupat. A taky jsem dopletla povlak na polštář. 



I trochu té fashion radosti jsem si udělala. Svůj oblíbený červený lak na nehty v odstínu Royal Red od Jessica jsem vyměnila na chvíli za neonově růžový, ale opravdu jen na chvíli, protože rudá na nehtech je prostě rudá :-) Koupila jsem si světlé rifle, jelikož ty starší už jsou mi jaksi větší, nové žabky od pana Calvina Kleina a tílko s modrou kapsičkou ve slevě. V Římě ho ještě určitě užiju.



  A opět jsem neodolala novému náramku od Coco Original Design. 
Pokud se Vám líbí tyhle minimalistické šperky, určitě si u Dominiky vyberete.


Ve čtvrtek nám uvařila oběd pizzerie Terrazza, protože v tom horku se mi opravdu vařit nechtělo.



V pátek jsme šli kupovat novou lampičku pirátům na pracovní stůl. Tedy zatím jen jednu, protože pirát č. II pokud zrovna nejede na kole, nevydrží sedět déle než 2-3 minuty. A na to si nepotřebuje svítit :-) Vybrali jsme opět Rabalux, aby nám ladila ke stropnímu svítidlu, které jsme kupovali klukům do pokojíčku na podzim. V sobotu mužská posádka odjela stanovat a já se vrhla na čistění koberce v obýváku. Úsilí se vyplatilo, už jsem ho chtěla vyhodit, jenže jsem nikde nemohla sehnat stejný nebo alespoň takový podobný, který by se mi líbil.




V neděli pohodová, i když časná snídaně :-)

Zvládla jsem sklidit  bylinky, letos třetí sklizeň, tak jsem zvědavá, jestli ještě obraší. Něco se suší pod střechou, něco na plechu. A ta vůně!

A ještě mi zbyla chvíle na focení. O tom ale samostatný příspěvek příště.


Vydařený celý týden přeji!

11 komentářů:

  1. Ahoj Baru, zdravím Tě při pondělku. Ležím a odpočívám :-) včera jsem byla na kole a projela jsem se po krásné cyklostezce z Děčína do Bad Schandau. Vidím, že musím začít více sportovat...:-) Píšeš, že starší Marťa má letos najeto více než 250km... Tak to je výkon, moc obdivuji. Měj se krásně a těším se na fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, tak to jsi ujela slušnou štreku, ne? Marťu kolo moc baví a velkou zásluhu na tom má manžel, jezdil i závodně MTBO. Loni se ještě vztekal před každým kopcem a letos fakt válí. Jsem na něj pyšná. Jeho skóre už letos nedoženu :-)Tak příjemný odpočinek!

      Vymazat
  2. Skládám obdiv zdatným cyklistům, já si zatím akorát šlapu na tkaničky od bot:-) Ale dnes to nej, je pro mě poslední foto. Miluji válce slámy o sklizních na poli. Tak tato mě úplně nadchla!!! Snad se mi podaří je jednou konečně dostat do textilu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si počkej na zítřek, nahrnu Ti jich sem spoustu, protože sklizená pole s balíky slámy miluju úplně stejně jako ty :-D

      Vymazat
  3. pondělní instalife příspěvky mne baví:-) musím říct, že ze zvědavosti a nadbytku úrody okurek jsem také vyzkoušela limonádu a zabodovala jsem, recept hned putoval dál :-)nanuky na vyzkoušení zatím čekají. úrodu bylinek "zavidím", u nás se jim letos nějak vůbec nedaří :-( tak hodně dalších km na kolech, a také se těším na zítřejší slámu:-), o víkendu jsem také ulovila podobné záběry.
    Barča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barčo, díky, to jsem moc ráda :-) Tentokrát jsem poprvé v historii blogu zveřejnila fotky dětí a pana Božského, i když jen takové "neutrální bez výrazů" a s jejich souhlasem :-) Letošní horka a sucho nepřeje podle mě žádné úrodě.

      Vymazat
  4. Naprosto skvělý "Instalafe", krásné fotky. Ale musím uznat, že vítězem je pirát č. 1 a jeho 250 km!Skvělý výkon.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to už bude teď možná víc. Díky a pohodový večer.

      Vymazat
  5. Taky skládám klobouk nad vašimi sportovními výkony! U nás je to spíš naopak - děti honí k cyklistickým výkonům nás, ale my naštěstí máme sportovního dědu. Bylinky bych taky měla zase ostříhat, jak nám konečně zpršelo, tak pěkně poskočily. A šli jste i s klukama do jeskyní? Taky bych tam chtěla zajet, ale pořád si nejsem jistá, zda si nebudou s krápníkama vzájemně moc nebezpeční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo díky. V jeskyni jsme nebyli, protože s pirátem č. II se to zatím fakt nedá :-)Krápníky budou v pohodě, neboj. A je tam pěkná lanovka!

      Vymazat
  6. 250 km? Téda ,to je dobrej, klobouk dolů. Já kopce nemusím.

    OdpovědětVymazat