čtvrtek 29. srpna 2013

DNB

Jméno Denisa Nová znají asi všichni, kdo se zajímají o módu. Měla jsem tu čest se s touto českou módní návrhářkou sejít osobně a i když to byla více méně schůzka pracovní, byl to pro mě neobyčejný zážitek. Přišla jsem do jejího butiku na Veselé ulici v Brně, jehož originální industriální interiér doplňují právě její úžasné, typicky minimalistické modely střídmých barev. Převládající bílou a černou doplňuje temně modrá, antracitová a béžová. Velmi mile se mě ujala její asistentka, která mi malou chvíli čekání zpříjemnila povídáním o nové Denisině kolekci. V ní mimo jiné najdete šaty a trička z lehoučkého úpletu. Po chvíli do butiku vstoupila drobná a velmi pěkná žena, jednoduše oblečená a s milým úsměvem na rtech. Povídaly jsme si o její práci, materiálech a obchodních záležitostech. Tak příjemné jednání bych mohla mít každý den :-)  Denisa si zakládá na luxusních materiálech a perfektním provedení. Dokonale propracované  střihy, elegantní pojetí a důraz na kontrasty, to je Denisa Nová. 


 
  Interiér jejího butiku je stejně okouzlující jako její velice sofistikované modely a vlastně se tak vzájemně doplňují. Prostředí dává vyniknout krásným kouskům, ať už to byla jednoduchá kožená bundička nebo kožené sáčko z jelení kůže či křehké bílé šatičky nositelné na několik způsobů (na ty už si střádám do prasátka). Beton, otlučená omítka, přiznaná elektroinstalace ... prostě pastva pro oči nejen pro všechny minimalisty a milovníky industriálu vůbec. Dovedete si to představit ... byla jsem v sedmém nebi :-)





 Její tvorba je zkrátka dokonalá. Jednoduchá, minimalistická a přitom tak výstižná! Denisa Nová pochází z Brna, opakovaně získala prestižní titul Výtvarník sezony. V roce 2006 představila aktuální kolekci spolu s dalšími třemi českými návrhářkami v Galerii Milk Studios v New Yorku a ve stejném roce získala cenu Modní návrhář roku Czech Grand Design (2006) za projekt We speak image. V roce 2010 představila kolekci čtrnácti ikonických modelů na výstavě Expo v Šanghaji. Denisa rozhodně patří mezi návrhářskou elitu. Už se nemůžu dočkat, až si dopřeji ty překrásné šatičky, které jsem si u ní vyhlídla. Ani nemám strach, že by se rychle prodaly, jsem zvyklá čekat  :-) Její butik najdete v centru Brna na ul. Veselá 4, ale také v Praze v Náprstkově ul. 4.
Foto zdroj.


Jaká je Vaše oblíbená osobnost ve světě módy?



6 komentářů:

  1. Také mě obchod zaujal na první pohled. Nejen interiérem, ale i nádhernou kolekcí. Jen ta ochota prodavačky byla nulová. Odešla jsem z obchodu s nepořízenou. Povýšené chování nemám zapotřebí. Táňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, tak to já mám úplně opačnou zkušenost. Asistentka byla velice milá a ochotně mě provedla celou novou kolekcí. Vaše zkušenost mě mrzí.

      Vymazat
  2. Já se přiznám, že nakukuju jen z venčí, nějak jsem nenašla odvahu vstoupit. Takže ti osobní setkání v dobrém závidím. Ale myslím, že si nakonec půjdeš pro černé .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Ve hře jsou smetanové, láska na první pohled. Jediné, co se mi už tolik nezamlouvá, je cena :-)

      Vymazat
  3. Já se taky přiznám, že do takových butiků nechodím. Necítím se na "návrhářskou" módu. Tato oblast je mi absolutně cizí. Jo,kdyby to byl obchod s květinami,tam bych mohla být celý den.....Hezký večer.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já můžu oboje, návrhářskou módu i květinářství a završit to nějakou příjemnou kavárnou :-)

      Vymazat