neděle 7. července 2013

Nedělní pohodička

Kde jinde než u babičky! Tak už mám mužstvo zase doma a abych neporušila tradici každodenního příspěvku na blog (od přístího týdne se to zase změní), vkládám jeden pohodový grilovací příspěvek. Ani jsem neměla v plánu se opalovat, protože to nemám příliš v lásce, ale jak jinak si užívat prázdniny, když už to sluníčko tak krásně svítí. Tak jsem si lebedila v lehátku, aspoň chvilku. Vyškolena na opalovací přípravky a škodlivost slunečního záření jsem se samozřejmě nenatřela, protože jsem si myslela, že za půl hodinky se přece neopálím a vida! Už i ty tvarohově bílé nohy chytly konečně barvu. Alespoň jsem konečně měla důvod vyzkoušet přírodní After Sun Milk od Biosolis a musím říct, že je ten nejlepší, co jsem doposud měla. Grilovala se rybička, teda ne ta veliká, co vidíte na fotce, to je Amur, grilovali jsme kapra a byl výtečný! Amur bude zase příště. Synovec je vášnivý rybář  a letos se mu opravdu daří.





A aby těch ryb nebylo málo, večer nechyběla pomazánka z uzeného lososa s rukolou pro návštěvu a sachr dort domácí výroby. Ten byl dokonce celkem zdravý, ze špaldové mouky, jablíček a třtinového cukru. Vždycky se po něm jenom zapráší.




A jak jste strávili víkend Vy? Přeji všem příjemný start do nového týdne!


17 komentářů:

  1. Ahoj Baru, úžasný relax...
    já standartně pracovně...
    Měj se krásně pa pa Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko! Já jsem pracovala na státní svátek, dneska jsem si užívala rodinku :-) Měj se krásně a odpočívej taky!

      Vymazat
  2. Já jsem se měla docela podobně.) Jen ten bronz jsem chytala na zahradní houpačce:) A ten Sachr vypadá krásně a s těmi zdravými přísadami je to skvělý tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No výborně! Na sachr vložím recept, je fakt výborný, recept už mám nějaký ten rok od kamarádky a je to nejúspěšnější dort u nás doma.

      Vymazat
  3. Přidávám se do klubu chvilku relaxujících u babiček. Že bych toho čtyřkilového kapra v mrazáku dala gril - zní to docela lákavě, snad by mohl mít i nějakou chuť i pro mě. A moc bych chtěla poprosit o recept na super zdravý sachr na caryfuk@centrum.cz, pokud vyjde chvilka, ten bych moc ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, recept vložím zítra na blog. A kapra nalož do kmínu, česneku a černého piva a trochu soli! Rozmarýn taky nic nezkazí :-)

      Vymazat
  4. Baru,správně jsi relaxovala. Já minulý týden kupovala pstruhy,byly výborný.Na recept se těším,sachr můžu......
    A tak je ti po tom týdnu "zdravotní dovolené" líp? Rehabky byly dobrý?
    Jinak zatím mám taky tvaroh!!!!Krásně bílý....cha,cha.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, určitě mi to prospělo a myslím, že nejen mě.

      Vymazat
  5. Baru, to je dobrot a ten Sachr bych taky ráda vyzkoušela, vypadá moc dobře. Přeji hezký start do nového týdne... Pa Monika

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, to byla pohodička ... takovou já neměla:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý den nemůže být posvícení, tak snad si to příště vynahradíš!

      Vymazat
  7. to je super letní pohodička, tak to má být :-) a pohoštění i rybička vypadají moc lákavě,hmm. u nás probíhal víkend velmi obdobně :-) jen dneska v práci jsem docela k nepoužití, už aby byla dovča :-)
    Prima týden, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, pondělky jsou vždycky těžký! Tak ať Ti to rychle utíká a krásný den.

      Vymazat
    2. Baru, pondělky jsou vždycky nejtěžší. Ať Ti to rychle utíká a brzy se dočkáš dovolené!

      Vymazat
  8. Báro,
    no vidíš to, tak jsi se dočkala a rodinu už máš zase doma :-)
    Přiznám se, že mi tvé každodenní příspěvky budou chybět, ale zároveň mám radost, že vše je už zase jak má být!
    My s bříškem putovali po JČ, hodně jsme toho nachodili a bylo to fajn !
    I ten Sachr jsem měla v muzeu čokolády v Táboře ;-)
    Ale dostala jsi mě s grilovanou rybou !
    Já totiž poslední dobou strašně ujíždím na rybách, každý den musím mít alespoň jednu.
    Proto i ten JČ a v jednom motorestu jsem měla v pátek i v neděli toho samého velkorybnického kapra se zeleninou a červeným vínem ;-)
    Došlo to tak daleko, že už ani nemohu vidět nápis ryby ;-D
    A proto by mě moc zajímal recept na grilovaného kapra a na pomazánku z uzeného lososa s rukolou / email máš ;-)/ ?
    Krásný celý letní týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje chutě naprosto chápu, já je měla v obou těhu taky. Ale ryby máme rádi, takže je můžu pořád. Kapr je naprosto jednoduchý. Osolit, okmínovat, hodně česneku nakrájeného na plátky, vše do misky a zalít černým pivem. Stačí 12h, lepší je 24h. A na gril přihodíš kousek rozmarýnu. Pomazánka je z uzeného lososa, tu bych v těhu raději nejedla, ale pošlu Ti ji mailem :-)

      Vymazat