čtvrtek 18. července 2013

Love Nespresso

Ne vždy je stůl zárukou pohodlí, relaxace a uvolnění. Obzvláště rušivě může působit, když si chcete svůj oblíbený šálek kávy vychutnat v poloze ležmo s knihou větších rozměrů. To jdou potom stolky stranou a přichází na řadu koberec a polštáře. Budu se opakovat, že v minimalistickém interiéru toho je minimálně a tak tu neuvidíte nic jiného než to co už znáte :-) Ale slíbila jsem, že budu vkládat více střípků z bydlení, tak se o to právě snažím. Za zmínku ovšem stojí ona rozměrnější kniha Mistrovství práce se světlem od Romana Pihana. Pokud se někdo focením opravdu zabýváte a váháte nad jejím pořízením, určitě doporučuji! Ale zpět ke kávě. Aby byl estetický zážitek dokonalý, můžeme si ho trochu přibarvit. Kávové kapsle různých barev působí opravdu dekorativně, nemyslíte? Že by reklama na  N e s p r e s s o ?  Této kávě jsem věrná už několik let a je to jedna z nej, které jsem v kategorii domácích káviček pila.




Momentálně je nejoblíbenější Vanilio. " Harmonická rovnováha mezi bohatým aroma vanilky a sametovou chutí Grand Cru Livanto. Směs jedinečná svou plnou a zároveň nepřekonatelně hedvábnou a hladkou chutí." A jaká ta Vaše oblíbená káva?




Už léta mám tyto originál šálky od Nespressa. Samozřejmě, že se koukám po nových, ale tohle je prostě klasika, která mě nikdy nezklame. Navíc jsou opravdu kvalitní, nikde nejsou při každodenním používání ťuknuté ani škrábnuté.  No až nebudu vědět co s penězma, určitě si vyberu některý z nových modelů :-)


Co říkáte třeba těmto? 



Set dvou Espresso šálků z tvrzeného skla 80ml a melaminových pošálků v antracitově šedé barvě.
Nebo snad  Premium Espresso, Gold Ring  -  sada dvou porcelánových šálků 70 ml a kulatých podšálků ručně zdobených 20 karátovým zlatem? Ovšem cena za dva kousky je 1720Kč. Což je opravdu dost. Ale třeba můj blog čte i Ježíšek a vyslyší má tajná kávová přání :-)

Užijte si svoji kávovou siestu!
A nezapomeňte na právě probíhající



15 komentářů:

  1. No jéje, pod to se hned podepíšu. Zrovna jednu popíjím. Ty ochucené nejsou špatné, ale mojí osobní favoritkou je Roma. Ale úplně nejvíc mi chutnala limitka Crealto, škoda, že už není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej do fanklubu Nespresso! :-) Mojí top stálicí je Ristretto, ale protože je hodně silná (tuším 10), občas ji prokládám nějakou slabší variantou. Na Romě jsem ale začínala. Mám ráda ty jejich limitované edice :-) Tak příjemnou kávovou siestu!

      Vymazat
    2. Ristretto je taky mezi mými top, a ještě Arpeggio. Jsem moc zvědavá na podzimní Tchai Masala, našeho regionálního vítěze.

      Vymazat
  2. Ahoj,tak to závidím takovou siestu!Já ji budu mít až odpoledne.Moc hezký příspěvek a fotky. O Nespressu uvažuji.Přečetla jsem už spoustu recenzí,samá pozitiva,že nemusí být kapsle s mlékem, káva se tam nalívá.Je to tak?Já moc nemám ráda ty kávový sladký nápoje.Kamarádka mi udělá z Dolce Gusta a jsem pak taková přeslazená.
    Ale mám moc ráda tyto chvilky nad knihou, časopisem.Zrovna včera jsem byla v knihovně, takže mám zásobu.Zajímavá kniha.Baru, koukni na tento blog,je to mladá slečna-maturantka a moc hezky fotí - pavlinaborakova.blogspot.cz. Hrníčky super, ale i ten tvůj se mi moc líbí.Já musím mít na kávu hrníček s talířkem. Nemám ráda kávu do velkých hrnků.
    Bohužel se nemůžu zúčastnit soutěže, nemám fc ani blog, v tomhle jsem "out" bohužel.Krásný den. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já mám klasický kávovar jen na kapsle, jelikož capuccino ani latte nepiji, jen zřídka to capuccino. Navíc mám ráda klasické ristretto nebo espresso, takže žádné velké šálky u mě taky nehorzí. Latte je pro mě taková "čurka" :-) A děkuji za tip na blog, ráda kouknu!

      Vymazat
  3. A kapsle si objednáváš přes net? Já latte taky vůbec nepiji.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Jani, dost často mívají akci na dopravné zdarma a obvykle to využiji a nakoupím větší zásobu.

      Vymazat
  4. Ahoj Baru, krásný fotky, hlavně ty první dvě. Co se týče kávy, my ji připravujeme v moka konvičce ze zrnkové kávy, kterou si těsně předtím pomeleme. Je to sice mírně časově náročnější postup, ale ta vůně provoní celý byt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, děkuji! Já jsem kdysi taky vařila v konvičce, ale teď jsem asi líná, kapsle je rychlejší, ale v konvičce to má nepopiratelně svoje kouzlo a hlavně ten obřad.

      Vymazat
  5. Báro krásné fotky jako do reklamy:-) ta třetí je nej....

    OdpovědětVymazat
  6. Miluji capuccino a náležitě si ji vychutnávám od té doby co máme pravý Delonghi "presovač" mleté kávy. Co jsem objevila v Marks and Spencer italskou mletou kávu je to dokonalé:-)
    Káva v těch tvých šálcích je moc fotogenická, vůbec jsou to extra fotky, jak do časopisu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Marks and Spencer mají vůbec spoustu dobrých věcí :-) Delonghi je už zase jiná liga, k tomu se snad jednou taky dopracuju :-) Mě na Nespressu vyhovuje právě ta jednoduchá a rychlá příprava. A děkuji za chválu fotek! :-)

      Vymazat
  7. Kávu taky miluji, mám svůj oblíbený šálek na presso a skleničku na latté. Pressovač máme delonghi se zabudovaným mlýnkem na kávu, tu kupuju ráda v marks and spencer nebo v limitované nabídce lidlu.
    Ale i nesspresso mám ráda, měli jsme tento kávovar v práci a co jsem měla možnost porovnat je to z kapslových kávovarů ten nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že mezi kapslovými vede :-) Ale Delonghi je Delonghi.

      Vymazat