neděle 30. června 2013

Zase ty jahody ...

Jak jinak, když je jejich sezóna, že? A jelikož se mi jich doma pár sešlo, musela jsem vyzkoušet úžasný koláč podle Lucky. Asi bych to nebyla já, kdybych si recept malinko neupravila k obrazu svému, snad se Lucka nebude zlobit. Zkoušela jsem dvě různé varianty, tahle se mi zdále nejlepší. Jani, takže hlavně pro Tebe! Je to ten nejrychlejší koláč co jsem za poslední dobu pekla (no tak jo, poslední dobou jsem moc nepekla). Za to teď během dvou dnů hned dvakrát.




POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vejce,
250 ml třtinového cukru,
  250 ml bílého jogurtu,
250ml polohrubé mouky, 
250 ml celozrnné ječné  mouky,
  1 prášek do pečiva,
500 ml jahod.

POSTUP PŘÍPRAVY 
Všechny ingredience smícháme a vyšleháme těsto. Nalijeme na vymaštěný plech, přidáme ovoce a pečeme v troubě. Já pekla na 200 stupňů 35 minut.  Hotový koláč ještě pocukrujeme (pokud chceme).


 A pak že bez práce nejsou koláče :-) Tento je opravdu  skoro bez práce.


Mějte krásnou neděli!

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu. 

12 komentářů:

  1. Barunko, vypadá nádherně a v tvém podání i zdravě .... jahod máme doma dost, takže děkuju za recept ... určitě ho vyzkouším ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, ještě by šel i zdravěji, ale brala jsem to, co jsem měla doma. Je fakt dobrý, určitě vyzkoušej!

      Vymazat
  2. vypadá moc dobře :-) mňam (já peču bublaninu podle receptu Petra Havlíčka)...my tento víkend taky mlsáme, zkoušela jsem svůj první cheesecake s jahodami, a povedlo se :-)
    Hezký začátek prázdnin a spoustu cestovatelský zážitků:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Cheesecake mám taky ráda a s jahodama ... mňam! Krásné léto.

      Vymazat
  3. Baru, moc děkujiiiii!Recept je rychlý, jednoduchý i vlastně skoro zdravý.Takové mám nejradši. Mám na něj hroznou chuť, na tvých fotkách vypadá tak lahodně.
    Ingredience ti vyšly přímo do té kulaté formy, nebo těsta bylo více tak na celý plech? Udělám ho, jahody mám.
    Díky.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, není za co :-) Těsto vyšlo akorát do kulaté formy, nezbylo nic. Krásně to naběhlo. Tak ať Ti chutná stejně jako mě.

      Vymazat
  4. Báru, tak ten je! Určitě vyzkouším, jahody miluji. Posílám mnoho pozdravů z Itálie :-) Pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, už jsem se pokochala u Tebe na blogu, užívej si! A děkuju :-)

      Vymazat
  5. Barboro, díky! Já se zase přiučím u tebe a jogurt taky vyzkouším! Vypadaá nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, díky! Ta varianta s jogurtem byla vláčnější :-)Buchtu píšu na seznam ráda pečených :-)

      Vymazat
  6. Báro,
    také jsem podle stejného receptu pekla o víkendu třešňovou bublaninu a měla velký úspěch !
    Včera zase jahodový cheescake :-)
    Normálně tolik nepeču, ale když je zrovna sezóna surovin, proč toho nevyužít ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je potřeba toho využít!

      Vymazat