sobota 29. června 2013

Liptovská Mara aneb k létu koupání patří

Spoustu let jsem kolem této vodní nádrže pouze projížděla. Vždy se slovy, že příště si tu udělám zastávku. Až letos se mi to povedlo. Fotky jsou sice staré čtrnáct dní a pocházejí z naší dovolené na Slovensku, ale to snad nic neubere na kráse tomuto místu. A k létu určitě koupání patří, takže to berte jako jeden z dalších tipů na výlet. Navíc s krásným výhledem na koce.





A fakta ... Liptovská Mara je vodní dílo u Liptovského Mikuláše na řece Váh. Maximální hloubka nádrže je 45m. S objemem vody je Liptovská Mara největší vodní nádrží na Slovensku. A určitě doporučuji přibrzdit až pojedete kolem. 

Jaké je Vaše oblíbené místo u vody, kde v létě rádi trávíte čas?



7 komentářů:

  1. Bari, mám to zrovna tak ... deset let jsem jezdila kolem do Nízkých Tater na Tále, ale nikdy jsem se nekoupala ... a že jsem někdy hodně chtěla ... krásné fotky ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  2. \miluju vodní plochy! i když vždycky si u toho říkám, kolik lídí kvůli tomu muselo opustit svoji rodnou chalupu třeba a tak. Má oblíbená je Pálava. A teď, co bydlím u jezera, troubící parníky slyším z balkonu, a ráno když si jdu zaběhat nebo se jenom projít, tak si pořád připadám jako na prázdninách a pořád tomu nemůžu uvěřit ... Krásný prázdniny taky vinšuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je paráda, parníky bych si taky dala líbit. To máš vlastně pořád prázdniny :-) A Pálava je kousek od nás, celou tu oblast mám moc ráda.

      Vymazat
  3. och, prostě krása :-) my když jsme tam byli my, na konci léta, tak voda byla hoodně ledová, jen na smočení ruky..ale nádherně čistá....my nejčastěji jezdíme na koupačku k manželovým rodičům na zahradu k bazénu, ale jinak pokud počasí přeje a voda je příznivá - kousek od nás na Slapy- Měřín, Živohošť...ale letos po těch povodních to ke koupání pořád není, i kdyby k tomu bylo počasí :-( Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, mě se nejvíc líbilo tady http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/2013/06/biotop-kovalovice.html Tady bych mohla být celý léto, no kdyby tedy počasí dovolilo :-) Na Slapy se chystáme aspoň dva roky a pořád nic.

      Vymazat
  4. tak to se nedivímm, to je dokonalost sama, krásné koupání tam musí být, taky bych brala něco takového v okolí, ale bohužel....B.

    OdpovědětVymazat