neděle 2. června 2013

Gallus aneb gastronomický speciál

Když dělat důležitá rozhodnutí, tak zásadně s plným žaludkem. A já mám pro Vás jeden tip, kde ho můžete opravdu kvalitně zaplnit :-) Čas od času dostanu nepřekonatelnou chuť na hlemýždě po burgundsku a ty nejlepší dělají právě v restauraci Gallus ve Vranově nedaleko Brna. V téhle restauraci na Vás čeká opravdu gastronomický zážitek. Ať si tu dáte cokoliv, je to symfonie pro Vaše chuťové buňky.



Hlemýždi po burgundsku s křupavou bylinkovou bagetou. Někdo by to možná nedal do pusy, já tuhle delikasu zbožňuji.



 Následovaly pikantní kuřecí filety na grilu s omáčkou ze sušených rajčat a stříbřitých cibulek. Chilli omáčka byla úžasná. K tomu grilovaná zelenina sypaná parmazánem, která neměla jedinou chybu.



 
A pan Božský si dal ananasové carpaccio s osvěžujícím malinovým sorbetem a já skleničku André rosé z kategorie sladších vín, protože dezert už bych do sebe nenasouklala. Takže až si budete chtít udělat romantický večer s milým nebo se zkrátka jen výtečně najíst, doporučuji restauraci Gallus 
 ve Vranově u Brna.


Příjemný zbytek víkendu a pohodový start do nového týdne!

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu. 

8 komentářů:

  1. Teda, úplně se mi sbíhají sliny. A to jsem právě snědla svoji oblíbenou rajčatovou pochoutku. Hlemýždě jsem ještě nikdy neměla, ale protože já se novinek nebojím, tak na ně určitě jednou musí dojít.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Baru,takové chutě nám dělat v neděli večer!!!Slintám nad kuřecími filety s chilli a grilovanou zeleninou.It is delicious! Já měla naposledy v restauraci grilovaný kuřecí plátek s koprovým dresingem a k tomu byly opražené plátky celeru.Výborné.Zítra si něco dám.....Hezký večer.Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Poprvé jsem hlemýždě jedla v Paříži a hned jsem si je zamilovala. Baru, ty tvoje voní až sem, hned bych ochutnala :-) Hezký večer! Pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, teda šneky v Paříži ... úplně to vidím! To muselo být noblesní! Krásný den i Tobě!

      Vymazat
  4. to je delikátní příspěvěk, mňam. ty šneci mne zaujaly, mají asi dost specifickou chuť, nikdy jsme nejedli, ale tohle je věc, kterou bychom s manželem asi dokázali ochutnat, tak třeba někdy na ně dojde :-)
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, nevím, jak bych Ti tu chuť popsala, je opravdu taková jedinečná. Ale je to takové měkkoučké jako třeba mušle, které taky miluju. Určitě vyzkoušej!

      Vymazat