pátek 21. června 2013

Budoucnost znát nechci ....

... aneb jak mi věštila cikánka. V úterý jsem byla pracovně v Ostravě. Ještě jsem ani pořádně nestačila zaparkovat a vyndat věci z kufru a už u mě byla cikánka. Přesto, že jsem o její "služby" neměla zájem, vnutila se mi s věštbou budoucnosti. Já nikdy nechci znát budoucnost dopředu, proto nechodím ke kartářkám ani vědmám, ale tahle mi to prostě všechno řekla. Všechno vypadalo celkem slibně, samé pozitivní zprávy. Až ta její poslední otázka mě zarazila, protože se mě ptala, jestli jsem měla někdy v nedávné době autonehodu. "V nedávné době ne," odpověděla jsem. A ona na to ... " tak si dávejte veliký pozor". Když se po mě dožadovala odměny v papírové podobě (drobné nechtěla), dala jsem jí 200Kč s tím, že víc nedám. A ona že  ne, že to musí být největší papírová, co v peněžence mám a že tam větší mám (ano, měla jsem). Přesto jsem odmítla 500Kč dát.  Řekla mi, že jsem udělala chybu a zopakovala, abych si dávala velký pozor v autě. Loučily jsme se se slovy, že se asi už nikdy neuvidíme, ale že si na ni velmi brzy vzpomenu.  Nevěřila jsem ...

 


Vzpomněla jsem si již za 3 dny. Bourala jsem ... Naštěstí žádné závážné újmy na zdraví nejsou, odnesly to "plechy", ale auto je na odpis.  Když jsem se vzpamatovala z toho šoku, vzpomněla jsem si na cikánku ..... Na náhody nevěřím, takže asi znamení, že mám zpomalit. Někdo nade mnou asi stojí se vztyčeným prstem nebo že by nějaká voodoo panenka?

Ponaučení pro příště .... věřte cikánkám z Ostravy, plaťte papírovými a jezděte opatrně!

R.I.P. Xsara ...


13 komentářů:

  1. Měla jsem podobnou zkušenost v Praze. Sice nevěštila nepříjemnou událost, pouze mi řekla krom jiného co naprosto sedlo, že mě čeká doma milé překvapení. Něco,co si už dlouho přeji. A bylo to tak, v podobě lístků na představení po kterém jsem roky toužila:-) Kdyby mě sama nevychmátla, kdy jsem klusala potemnělou ulicí u Můstku, nikdy tento typ "služeb nevyhledávám". Od té doby jsem si tak trochu poopravila názor na věštkyně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezarts, věřím, že se vyplní i ty pozitivní a tu negativní už mám za sebou. A vše co mi řekla, rovněž sedlo. Takže i já měním názor na věštkyně. Vlastně mě přišla varovat, i když si myslím, že co se má stát, stejně se stane.

      Vymazat
  2. Baru, tak teď už jen ty pozitivní! Hlavně, že se Ti nic nestalo... Já jsem před nedávnem taky bourala a odnesl to jen nárazník a dveře. Pro mě to bylo takové malé varování. Uvědomila jsem si, že musím zpomalit nejen za volantem, ale i v životě. Hezký víkend! Monika

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, to je hrozný, hlavně, že se ti nic nestalo.Tomu se říká štěstí v neštěstí a určitě to byl osud, možná i znamení.....
    Jinak svoji budoucnost také nechci znát, ale věřím, že každý má svůj osud.....
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi obojí, ale znamení to rozhodně bylo. No mám z toho pořádnou morální kocovinu :-(

      Vymazat
  4. Baru, tak to jsem ráda, že se Ti nic nestalo, to je hlavní. Já teda kartářky ani cikánky nevyhledávám, ale esoteričku ano, té věřím. Ale budoucnost mě nezajímá, mě spíš baví minulost resp. minulé životy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky! Já se taky ráda vrtám v minulých životech, ale teď už si asi budu hledět jen přítomnosti :-)

      Vymazat
  5. Ahoj Baru, síla myšlenky je obrovská, takže mohla vidět dopředu nebo jsi ji jen uvěřila a svým strachem jsi si to přitáhla. Hlavně, že jsi v pořádku a urrčitě takové chvíle jsou dobré pro to malé zastavení se;-). Mnoho pozdravů posílám, krásné léto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, já na to právě úplně zapomněla, vůbec jsem na to nemyslela, o to víc mě šokovalo, že se to doopravdy stalo. Každopádně jsem ráda, že to dopadlo tak jak to dopadlo.Díky za návštěvu a přeji krásné léto i Tobě!

      Vymazat
  6. Baru, hlavně že jsi v pořádku. Já na tyhle věci nevěřím a nebo spíš nechci věřit...kdysi jsme měli obchod s hračkama a já tam prodávala, bylo to poblíž čtvrti, kde bydlelo hodně cikánů a jsednou k nám přišli do obchodu s tím , že mi bude věštit z ruky...čapla mě a začala....než jsem stihla ucuknout přečetla si , že mi přijde domů dopis...v té době sice ještě nebyl email běžnou věcí každého , ale mobilní telefony už jsme měli daleko široko všichni a pošta v podobě dopisu (pokud nepočítám složenky) opravdu nechodila často ...jestli vůbec. Nedala jsem jí nic, řekla ať si dávám pozor a že ten dopis mi opravdu přijde...a přišel od kamarádky ze zahraničí, vůbec jsem ho nečekala a docela mě to nahlodalo a pak jsem ta tu babu zatracenou dlouho myslela a nebyla jsem si jistá jestli jsem si neměla nechat říct víc a něco jí za to dát :-)...ale ne, jsem ráda že do své budoucnosti nevidím a nechávám se překvapit...a dává mi to pocit, že tu svou budoucnost můžu ovlivnit :-) Krásné dny !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, díky. Já taky věštit nechtěla, ale stejně mi to řekla. Až pojedu příště do Ostravy, musím ji najít :-)Možná kdybych těch 500Kč dala .... možná .... :-) No už to stejně nezměním, naštěstí to ostatní bylo pozitivní, to špatné je už za mnou. Ale budoucnost nechám ladem, nechci vědět :-) Krásné léto!

      Vymazat
  7. Baru něco mezi nebem a zemí existuje. Hlavní je , že jsi v pořádku, já měla autonehodu v březnu a věděla jsem dopředu že je jen otázkou času kdy se naplní tato skutečnost, věděla jsem , že přežiju, přežila jsem, auto na odpis převrátila jsem to 3x přes střechu a byla jsem v autě sama - naštěstí, stály při mě všichni andělé strážní. U kartářky jsem byla za mlada, někdy před 25 lety a takhle daleko mě nevěštila, sama jsem věděla co se stane.
    Přeji Ti krásné další dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, to já vím. Já na to věřím, protože stejně jako ty jsem za mlada byla u kartářky a vše co mi řekla, že se vyplnilo, ale prostě věštění cikánce prakticky z ničeho jen z pohledu do očí jsem nevěřila. Chyba! Ale stejně bych to asi nedokázala změnit. Sice jsem jela v autě sama, ale bohužel jsem nebyla jediný účastník autonehody :-( Nicméně obě dvě jsme vyvázly "jen" s límcem na krku. Auto mě samozřejmě mrzí, ale jsou to jen plechy.

      Vymazat