pátek 1. února 2013

Oblíbené dřevořezby

Kromě bílé a černé mám taky ráda dřevo. Navíc ještě takové, které má nějakou přidanou hodnotu. Tyto dřevořezby jsou moje oblíbené a patří mezi pár mých uměleckých skvostů, kterých si moc považuji. O to víc, že jsou od člověka, kterého jsem měla velmi ráda.



Dřevořezby jsou z lipového dřeva, vyjma misky, která je taky sice dřevěná, ale užitková a pouze doplňuje a dělá společnost ostatním na knihovně. 









Jedinou nevýhodou tohoto prostoro je příliš moc volného místa v horní části, která tak automaticky svádí k odkládání všeho možného, co komu od ruky odpadne. Takže udržet knihovnu v této podobě není mnohdy jednoduché :-)

6 komentářů:

  1. To je krása s citovou hodnotou.To je nejlepší kombinace dárku.Jen je mi líto,že o člověku-dárci píšeš v minulém čase,což znamená,že už není mezi námi.Opravdu je to krásná dřevořezba.Jen se zeptám,jestli to dřevo nepracuje,když je v teple doma.
    I knihovna je skvělá,určitě tam jsou samé knižní poklady!Jaký žánr se tam nejvíce objevuje? Historie,naučná,romány.....červená tam určitě nebude.U mě je to naučná a příběhy ze současnosti.Hezký příspěvek a krásné fotečky.Kdo umí,ten umí......Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bohužel už zemřel. Dřevo nepracuje, alespoň jsem to nezaznamenala. Momentálně konečně čtu historický román, ale jinak historická válečná literatura mého drahého a naučná spíše moje. Červenou knihovnu nečtu :-) Díky Jani.

      Vymazat
  2. Není zač,Baru.Pochvalu si zasloužíš,ráda to napíšu, jak jinak bych ti mohla poděkovat za tvé krásné příspěvky.Pořád se sice opakuji, ale mě to nevadí. Ta knihovna je IKEA?Jak jsi všeobecně spokojená s jejich výrobky?Já slyším samou chválu.Ta bílá barva je stejně krásná a s tím dřevem-to ladí!Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) Ale jo, knihovna už slouží několik let a dobře. Pokud chce člověk něco pořídit za menší peníz tak ano. Třeba postel bych si tam určitě nekoupila a velkou skříň už taky ne. Ta bytelnost tomu prostě chybí. Některé kousky jsou takové "lagricové". Jinak mám vcelku Ikeu ráda :-)

      Vymazat
  3. Zdravím Barboro, ty dřevěné dekorace jsou moc pěkné a moc se mi líbí ten kousíček větve krásně očištěný...dřevo mám taky moc ráda. Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Lucko. Dřevo dodává teplo domova, když chybí barvy :-) Mám to moc ráda. Krásné dny i tobě a díky za návštěvu!

      Vymazat