pátek 24. srpna 2018

Řecko - Paralia

Sláva! Mám tu další pokračování Expedice Balkán 2018. Je to časově náročné, protože když už se mi podaří udělat pár fotek, nemám k tomu text. Ale myslím, že do konce roku to dám a sepíšu komplet všechny moje letošní cesty, protože jsem plná zážitků a potřebuju čas, abych to všechno vstřebala. Takže Paralia. Pro mě jednoznačně nejslabší část naší expedice, protože nemůže být pořád všechno sluncem zalitý, že jo? I když teda tady to paradoxně zalitý bylo od rána do večera a právě ty večerní západy slunce se mi tu líbily nejvíc. Každej večer jsme chodili do malého přístavu, protože přístavy prostě miluju a kochali jsme se zlatou hodinkou. No a taky tu byla výtečná restaurace, kde jsme na základě doporučení TripAdvisora rádi večeřeli, protože mořský ryby a všechny ty plody moře můžeme. 











Večery na pláži byly prostě nejvíc. A proč jsme vybrali zrovna tuhle destinaci? Tak jednak jsme vybírali podle toho, aby tu bylo vhodné koupání pro kluky, tzn. písek a pozvolný vstup do vody. Dalším kritériem byla dostupnost, protože část naší výpravy nás na dva dny opustila, aby pokořila nejvyšší vrchol Řecka a pohoří Olymp a to horu Mytikas 2917 mnm. Což se jim povedlo a jsem na ně pyšná, protože ne každej jedenáctiletej kluk by tohle dal. Já jsem pro výstup bohužel nebyla nominována hned z několika důvodů a tak jsme s Vítkem čekali v basecampu. Ovšem nijak jsme nestrádali. Paralia je součástí opěvované Olympské riviéry, no za mě jednou stačilo. Když to srovnám s mořem v Albánii, byla tohle taková špinavá teplá louže, nadupaná opálení chtivými turisty.  






Horko tu bylo takový, že i místní psi byli nuceni to zalomit a opalovat se. Pěknej byl ale kostel hned u pláže, který dělal mému oku lahodící kulisu. Večerní město bylo nacpaný lidma a tak jsme raději courali po plážích. Takže když to shrnu, čtyři noci v Paralii byly až až a pokud nejste vyloženě plážový povaleč, tuhle destinaci můžete klidně vynechat, pač o nic nepřijdete. Co ale v Řecku rozhodně vynechat nesmíte, jsou kláštery Meteora a tam vás vezmu přístě. 

Užijte si víkend!




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

3 komentáře:

  1. Sláva, už se to blíží. No, Olympskou riviéru jsme také vyhodnotili jako jednou a stačilo. Byli jsme tam ještě s cestovkou busem, ale daly se udělat dobré výlety po okolí, jen ten Olymp jsme nepokořili. A popravdě řečeno, v tom vedru si to ani neumím představit. Ale část se jde lesem, tak to asi jde. Tak se těším i na reportáž z Olympu, a třeba někdy příště, když budeme již jenom projíždět to zkusíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na reportáž z Olympu nemám autorská práva, takže nebude :-) A vzhledem k nadmořské výšce to s tím horkem nebylo tak zlý, pač přišla ke slovu čepice i rukavice :-)

      Vymazat
  2. jasné, nevadí :) I tak jsou chlapi dobří, že tam vylezli! Lucie

    OdpovědětVymazat