sobota 30. června 2018

Slovinsko 2018 - Luče a tip na ubytování

Poslední slíbený díl ze Slovinska je z Luče, kde jsem byli ubytovaní. Malá vesnice s dostačujícím zázemím (pekárna, obchod, pošta, kavárny). Překrásný výhled z balkonu a řeka Savinja pod barákem. Nechyběla ani terasa na grilování. V řece se dalo i koupat, no teplota byla šílená, někde kolem 10 - 12 stupňů, ovšem našim borcům to nevadilo, sjížděli ji na paddleboardu. Ráno luxusní zurčení vody, zpěv ptáků a vlastní filtrovaná káva. Byla to fakt idylka a letošní destinaci určitě ráda doporučuji, protože v okolí je spousta možností na výlety. Pokud vás zajímá konkrétní ubytování, klikejte sem. Moc milí domácí, paní nám dokonce přinesla domácí koláč a kluci se mohli povozit na koni. Nás teď čeká třítýdenní dobrodružství Evropou a kdo chce, může nás sledovat na Instagramu. Pod hashtagem #bgtravel2018 můžete potom odfiltrovat pouze cestování. Těším se moc, čeká nás Srbsko, Bulharsko, Řecko, Albánie a Makedonie. Státy, které jsme už sice v minulosti navštívili, ale letos se vypravíme zase na jiná místa. Řídím se totiž tím, co řekl Dalajláma: "Jednou za rok vyjeďte někam, kde jste ještě nebyli". A projekt 365 snad poběží i na cestách a sledovat ho můžete tady.








Marťas jde absolutně do všeho! Nevím, jestli říct bohudík nebo bohužel. Rozmyslete si to, potenciální nevěsty, nebudete to mít lehké!



Doporučuji navštívit i krásnou zahradu v Mozirje. Platí se tam sice nějaké drobné vstupné, ale stojí to za to!


Nebo třeba nedaleko Luče Žagerski Mlin. To jsou takové dva tipy na malé výlety do okolí Luče. Slovinsko je prostě boží, uvidíme, jestli bude příští rok zase.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Ty jo, to vypadá tak krásně! Já bych hned někam zas jela, ale musim si počkat do zimy a příští týden tak akorát na chalupu za Plzeň! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však chalupa taky dobrý! Já pro změnu budu sedět v zimě doma na zadku :-)

      Vymazat