středa 11. dubna 2018

Nadechnout se jinýho vzduchu ...

... přesně to jsem dneska potřebovala.  A protože jsem s prací napřed, jak se říká, vyrazila jsem hned ráno do madloňového sadu v Hustopečích. Loni jsem vynechala a letos jsem to potřebovala jako sůl. Jedna z mála výhod OSVČ ... člověk je pánem svýho času, no vlastně jediná výhoda, protože žádné jiné neexistují. Ovšem být tam ve všední den hned ráno po deváté, mělo svoje velké kouzlo, pač tam nikdo nebyl. Až když jsem odcházela, začalo se to scházet, ale já to ještě stihla. Takže jsem se mohla kochat do aleluja a fakt si užít tu volnost, svobodu a krajinu, které je tu bezkonkurenčně nejkrásnější. 









Chodím to zpravidla z druhé strany, až když vyjedete za ceduli Hustopeče a na horizontu na poli nechám auto a jdu. Ono v kombinaci s tím industriálem v podobě sloupů vysokého napětí to má pro mě taky něco do sebe. To aby té romantiky na mě nebylo moc. Jela jsem sama, protože jsem sama být chtěla. Poslední dny a týdny mi to tak vyhovuje nejvíc. Někdo tomu říká splín, někdo depky či cesta do hlubin duše, jiní transformace. Ať si tomu každej říká jak chce, prostě je to tak. Trochu se zase srovnat, vyčistit si hlavu a hlavně se nadýchat jinýho vzduchu než toho, co je u nás v šedé kotlině. Nějak se tu dusím nebo co. 











A svůj účel to splnilo, musím říct. Kromě toho, že jsem si odřela nohu, pač jsem musela jít frajerka naboso, jsem si to fakt užila. Už jsem měla plný zuby té frašky kolem, která se drží v našem údolí jako dlouhodobej smog. Lezou mi krkem všechny ty falešný instantní úsměvy a hry na štěstí. Přitom stačí nakouknout pod pokličku a jednomu se udělá zle. Ale hlavní je dobře u toho vypadat! A ještě když se to dobře zpropaguje na sítích, tak to vypadá fakt cool. Než se člověk pozvrací. Pardon. O tom jsem psát nechtěla. Mám teď jakousi vostrou slinu, pač cosi se dere na povrch a musí to ven.  Ale tím se neznepokojujte, pokochejte se mandloněmi a pokud stezku nezmáte, vydejte se co nejdřív, dokud to krásně kvete. 
 
Příjemný zbytek dne! 



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Barboro, nebuďte v zajetí sítí a budete možná volnější, malá nevyžádaná rada...
    Jana

    OdpovědětVymazat