pátek 16. února 2018

Budapešť

Tak jak jsem slíbila, pár fotek z Budapešti. I když pořád stejná místa a dost podobné fotky, které už jste tady na blogu mohli vidět. Každopádně jsem objevila i nová místa, která stojí za návštěvu. Některá mám nafocená na IG, protože na večírky foťák raději nenosím. Mezi takové rozhodně patří Szimpla Kert. Je to restaurace a bar(y) v jednom, ale nečekejte klasiku. Nachází se v židovské čtvrti a je to úžasná ruina. Je to takové dost alternativní místo, kde je spousta postávajících i sedících lidí, každý popíjí nějaký drink a vlní se v rytmu hudby. Jako mazec, fakt. Noční návštěva a míchané koktejly měly za následek výbornou atmosféru, i když pověst tohle místo nemá asi zrovna valnou. Prý hluk, drogy, no možná i sex, co já vím :-) Každopádně v Budapešti musíte zažít! Ale teď nějaká ta klasika ...







To jsou prostě výhledy, který se neomrzí. Naposledy jsem tu byla v prosinci 2013, ale pokaždé jsem stejně nadšená. Prostě srdcová záležitost, kam se moc ráda vracím. 






Rybářská bašta je tak trochu nuda už, ale ty výhledy odtama prostě musíte dát!




Lanchíd samozřejmě. 




Basilika svatého Štěpána.





Ruský kolo Budapest Eye nelze vynechat.



A jako správný kavárenská povaleč tu mám i svoji oblíbenou kavárnu, Café Central. Makronky, který jsem ještě 4 roky nazpět vůbec nejedla a  flat white, který piju taky jen pár týdnů. Já, která bych espresso s mlíkem vypila tak leda v sebeobraně. No jo, lidi se mění a časy taky.




Miluju mosty a tenhle Alžbětin je kousek od Lanchídu. Večer parádně nasvícený. 



Co jsem si ale nejvíc užila a vychutnala, byl tento výhled přímo z hotelového pokoje. Holt někdy je potřeba si tzv. pustit žilou a malinko si dopřát. Na širokém okenním parapetu bych dokázala se skleničkou prosecca sedět celý hodiny.




A dalším nově objeveným místem jsou osmanské lázně Király z poloviny 16. století, o kterých už jsem psala tu. Jako nic pro dámičky, upozorňuji. Tady se totiž zastavil čas. Pokud jste ale lovci zážitků a atmosféry, tyhle lázně rozhodně nevynechejte. Nebudete litovat a doporučuji zajít hned po snídani, kdy tam ještě není tolik lidí. Neskutečné místo s neskutečnou atmosférou a hlavně teplou vodou. Tolik krátké zpravodajství z Budapešti.

Užijte si parádní víkend!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Milá Báro, krásná reportáž, já se do Budapešti zamilovala loni v létě, na zájezdu
    ( viz trvalkadahlia.blog.cz )a určitě se tam také budu vracet.
    ( ale stejně tak do některých měst v Polsku )
    Díky a ať se daří Jiřina

    OdpovědětVymazat