sobota 13. ledna 2018

Paneland. Největší československý experiment.

Mám pro vás další tip na zajímavou výstavu. V Moravské galerii v Brně právě probíhá výstava s názvem Paneland. Největší československý experiment, věnující se tématu výstavby panelových sídlišť v 70. a 80. letech. Musím říct, že místy jsem cítila až stísněný pocit této doby, svazující, omezující a nesvobodný. Nevím, jestli to umocnily ještě ty právě probíhající volby, ale úplně se mi vybavil nicotný pach této doby. Každopádně velmi doporučuji. Výstava trvá do 18.3.2018, tak si udělejte výlet.



















Pěkný zbytek víkendu!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Ja som bola rebel, všetko som mala v panelákovom byte inak: palubky-nebola ešte plávajúca podlaha, žiadne celoplošné koberce, veľa dreveného nábytku, žiadna sedačka a TV, ale veľký stôl-máme ho doteraz a kreslá a stoličky, knihy, okná bez záclon, viseli v nich kvety.....myslela som si, že to vidno aj teraz v dome, ale už som asi stará... len tie ,,socialistické skvosty,, nejak nemôžem obdivovať znovu ako retro kúsky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, ani já ne asi. Úplně to na mě padlo, ale účel světí prostředky. Výstava vyvolala emoce, tak je to asi v pořádku.

      Vymazat