čtvrtek 1. června 2017

Zase nový měsíc

A můj blogový seznam vesele zahnívá. Vzdávám to, blogování je zřejmě konec. Možná sem občas jako výkřik do tmy něco přihodím, ale tento příspěvek mám rozepsaný skoro týden a nejsem schopna jej dokončit. Obzvlášť teď, když začne venku léto, člověk by byl nejraději pořád venku. Což o to, pracovně si to dokážu hodně přizpůsobit, i když teď tu svoji novou pracovnu využívám opravdu svědomitě, abych zvládla předat všechny zakázky dřív, než odjedeme na dovolenou. Letos podstatně dřív a na delší dobu. Čeká nás Slovinsko a Portugalsko a já se těším neskutečně moc. Společně stráveného času s rodinou teď bylo opravdu málo, prakticky každý víkend mám pracovní a pořád se doma míjíme. Minulou sobotu jsme se ale konečně sešli a vyrazili jsme na výlet do překrásného Znojma. O něm už jsem tu sice psala, ale holt jsou místa, kde člověk zaručeně dočerpá energii. Takže jeden tip na výlet pro vás.


 




 


Já si od toho foťáku vážně chtěla odpočinout, ale copak to jde? Na poslední chvíli jsem hodila do batohu aspoň pevnou padesátku, protože ta se tolik nepronese a zase jsem musela. Když Lea Fousková na svých stránkách psala, že focením žiju, měla vlastně pravdu. Já prostě nemám jediný den, kdybych na to nesáhla a pořád mě to baví, celý ty roky a pořád dokola. A teď jsem dokonce začala fotit i naše kluky, takže už nejsem kovářova kobyla. Ale zpět ke Znojmu. Tohle město se prostě neokouká. 







No není to božská mana? Já sice nejsem vinař, ale ve Znojmě se to prostě musí. Pokaždé na stejné vyhlídce, stejné víno a stejná slast. Rulanské šedé z vinařství Lahofer mě tu vždycky dostane. K tomu pár střech a kostelů a jsem v nebi. 





Samozřejmě nechyběla vyhlídka z věže, dobrý oběd a toulky městem. Jen to podzemí jsme zase nedali, protože to krásné počasí nám to zkrátka nedovolilo. Zvládli jsme i dětský den, který jsme pro velký úspěch oslavili i dnes koupáním na přehradě a návštěvou kavárny i hračkárny. Ale o tom to je, ne? Užít si ten život na maximum a vymáčknout z něj co to dá. 






A nakonec i pár mých oblíbených "archi industriálek". Mám dneska noční šichtu, abych zase pohnula se svatbou z minulého týdne a mohla po víkendu předat fotky. Nerada totiž odjíždím, když nemám čistý stůl. Ale třeba se ještě ohlásím, než zvedneme kotvy.

Mějte se krásně a užívejte života. Kdy jindy, když ne teď hned :-)



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Báro,
    prosím, hlavně s blogem nekončete. Vaše psaní je milé, inspirativní a fotky prostě úžasné!!!!
    Těším se, že z blogu bude "občasník" plný radosti a kreativních fotografií.
    Držím palec, ať se daří!!!
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, jste milá, děkuji. Za květen tři příspěvky, to věru není moc :-D Je to veliký žrout času, už jen ty fotky, natož text, pořád sedím u počítače. Vždyť už ani ty cestovatelské příspěvky a tipy na výlety nezvládám vkládat :-) Ale v létě se tu snad cestovat bude! Ještě ani nemám z loňska vytištěné fotky z Balkánu :-))) A dala jsem si za úkol, že než vyrazíme na další cestu, musím to dotisknout! Stejně tak Barcelona. Někde asi dělám chybu :-))) Děkuju!

      Vymazat
    2. Báro,
      pokud vás to uklidní, nemám vytištěné fotografie z dovolené od roku 2005:-(
      Vím, že nejsou zdaleka tak krásné, jako ty vaše, ale fotoalbum je fotoalbum a tablet je nenahradí!!
      Žijeme příliš rychle....
      Zuzana

      Vymazat
    3. :-))) Já fotky miluju, navíc velmi často a rádi listujeme albem a je to přesně tak, tištěnou fotku nic nenahradí. Ano, život je rychlej, tak ho zkusme aspoň přes léto zpomalit a užít, co to dá.

      Vymazat
  2. Baru, všeho je moc - moc věcí, moc informací, moc plánů. A k tomu moc úkolů, kterými se sami stresujeme. Tak hold příspěvek na blog bude jen, když se Ti bude chtít - jako relax mezi jinými činnostmi. I já jsem to tak pojala, už moc neaktualizuji stránky, protože mi to už přináší víc stresu než radosti - další úkol v diáři.... tak prostě budeme "jen" žít - pro sebe, pro své rodiny, a nebudeme o tom informovat... svět se nezboří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to je. Akorát já to cestování mám prostě spojené s fotkami a baví mě to, je to součást mojí osoby. A pak, když už mám tolik fotek, chci se o ně podělit. Ale hurá .... už mám vytříděno a na tisk nachystáno 170 fotek, aby bylo čím listovat za chladných zimních večerů. A dneska vyrážíme k vodě, protože pracovat budu opravdu jen 6 hodin denně.

      Vymazat
  3. Baru, chápu to, ale prosím, doplňuj svoji fotogalerii. Víš přece, jak máme Tvé fotky rádi....:)
    Přeji Ti krásnou dovolenou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju, jsi milá a budu se snažit aspoň nějaké tipy na výlety a samozřejmě fotky z cest doplnit. Akorát to vypadá, že to bude všechno tak někdy v srpnu :-)))) Sleduj můj instagram, tam se nějaké cvaky jistě objeví a na ty skutečné fotky si budeš muset chvíli počkat :-)Díky a krásné léto!

      Vymazat