středa 1. února 2017

Cestovatelský deník 2017

Taky už vám leze zima krkem a těšíte se na léto? Pak tu mám pro všechny milovníky cestování, letních dobrodružství a voňavého papíru únorovou NOVINKU! Nejen CESTOVATELSKÝ DENÍK pro zaznamenávání všeho, co stojí za to.  Když jsme na přelomu roku začali plánovat dovolenou v Portugalsku, ruku v ruce s plánováním šlo i hledání nového cestovatelského deníku, který nás bude doprovázet na našich letošních cestách. Jenže ať jsem hledala jak chtěla, nenašla jsem žádný, který by mě oslovil. A myšlenka byla na světě. Vyrobit takový, který bude splňovat moje představy o pořádném cestovatelském deníku. To znamená, že musí mít pevné listy z krásného a voňavého papíru, abych na ně mohla vlepovat fotky z polaroidu, musí být větší než A5 a musí zkrátka vypadat k světu. A tak jsou tu  hned dva. Ten první je malinko více dámský, druhý v černobílém provedení je zamýšlený pro pány. Ale každému jak je libo.  Vzhledem k tomu, že loni jsme se psaní deníku věnovali opravdu zodpovědně, máme krásnou vzpomínku nejen v podobě tištěných fotek.



  


Cestovatelský deník č. I. s autorskou barevnou fotografií na titulní straně vás bude provázet nejen na vašich cestách za dobrodružstvím. Minimalistický design, stylově čistý a elegantní. Vhodný pro muže i ženy. Samozřejmě ručně vázaný. Kroužková vazba, formát o něco málo větší A5 (18 x 22,4 cm).  Barevná fotografie je vytištěná na kvalitní papír, nalepena na karton, který tvoří titulní stranu deníku. Navíc je opatřeba ochrannou fólií, která jednak zamezí poškrábání přední strany, když s sebou budete deník všude nosit a také jinak matný tisk vypadá pod fólií elegantněji. Zadní strana je z recyklovaného kartonu potažená tabákovým papírem. Pro tento diář jsem zvolila černou kroužkovou vazbu a k tomu ladící šedou gumičku na zajištění. Uvnitř diáře najdete 45 listů vysoké gramáže (160 g) krémové barvy. Díky této gramáži můžete vlepovat do deníku fotky z vašeho polaroidu nebo dodatečně klasické fotografie až do velikosti 13 x 18 cm. Za každým pátým listem je vložena papírová kapsička, do které si můžete vkládat různé památeční vstupenky, mapky, pohlednice, účtenky nebo zkrátka vše, co vás napadne.



 


Cestovatelský deník č. II. je s černobílou fotografií a je laděný spíše pro pány. Kroužková vazba je černá, stejně jako gumička na zajištění. Uvnitř je úplně stejný jako ten první. Nutno brát v potaz, že se jedná o ruční práci, tudíž každý kus je originál a může mít drobné odlišnosti. Tak snad se vám budou cestovatelské deníky zamlouvat stejně jako diáře a věřte, že teprve až ho budete mít v ruce zjistíte, že to není žádný deníček, ale pořádný deník!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

7 komentářů:

  1. Teda Baru, to je nadhera, oba, ale ten cernobily!!! Asi jsem chlap:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já mám rozhodně víc mužské energie :-))) Černobílý bych klidně mohla mít taky. Děkuju!

      Vymazat
  2. Zdravím Barunko, super oba...ale černobílý:o)))) bomba....
    Prosím odkud je washi páska?
    krásné zimní dny
    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Danielo! Washi páska je z www.svetpasek.cz Kupovala jsem ji tam už loni. Moje nejoblíbenější :-)

      Vymazat
    2. Moc děkuji, už ji mám objednanou
      Krásný víkend
      D.

      Vymazat
  3. Jsou báječné - taky u mě vyhrává ten pánský. Už jsem si o něj zažádala k svátku. Zrovna mi totiž dochází ten můj starý, ošoupaný :-) A ty kapsičky jsou super, ve starém chybí a všechno z něj vypadává. Gratuluji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pánský zaujal evidentně více :-) Teď je vyprodaný, ale po 13.2. čekám novou várku z tiskárny, tak se můžeš kouknout osobně. Děkuju!

      Vymazat