neděle 1. ledna 2017

Novoroční

A je to tady, ta čistá nepopsaná stránka! Taky se tak těšíte? Já mám leden moc ráda, je to takové zklidnění se po tom předešlém vánočním šílenství a hlavně nový začátek. I když Vánoce byly nějaké krásnější než obvykle a to nejen kvůli spoustě dárků, které nám Ježíšek nadělil, ale hlavně proto, že jsme je strávili pospolu a s rodinou. Více než týden volna byl osvěžující, zvládli jsme procházky, výlety, divadlo i lyže na horách. Kdo kouká na instagram, pár fotek mohl vidět tam. Já jsem vlastně skoro celou tu dobu nesáhla na foťák! I když musím přiznat, že práce mně malinko chyběla a tak jsem i během volna zvládla něco málo pracovního dokončit no a zbytek mě čeká příští týden. Už se na to moc těším! Dnes ale žádné velké bilancování, protože už máme 2017 a já se chci koukat dopředu, ne zpět. Místo toho Vám přináším pár čerstvých novoročních obrázků, protože jako každý rok tak i ten letošní jsme zahájili pořádnou procházkou do přírody. U nás je totiž strašně krásně!





A těším se hlavně proto, že jsem konečně udělala jedno zásadní rozhodnutí. Vracím se tam, kde jsem před třemi lety začala. Přemýšlela jsem o tom celý podzim, zvažovala všechna pro a proti, ale nakonec vyhrálo srdce a to velí k malým pracovním změnám. Už tedy nebudu dělat to, co mi tak úplně nesedí a co mě nenaplňuje a co jsem dělala spíše z nutnosti či nějakého pudu. Z práce je třeba mít radost a tak počínaje dnešním dnem věnuji veškerou svoji energie a chuť focení interiérů a architektury. Nevím, jestli je to rozhodnutí správné nebo špatné, to ukáže až čas a s velkou chutí se vrhám do čtvrtého roku mojí práce. Ráda bych si nechala reportážní fotky tudíž svatby a taky portrétování žen popř. mužů a samozřejmě akty. Těch sice nebylo moc, ale je to pro mě vždy velká výzva a do jisté míry fotografické zpestření. Tak to je jedna novinka letošní roku, na kterou se moc těším a uvidíme, jestli jsem se nepřecenila.








 
A tou druhou věcí, na kterou se v letošním roce moc těším, je samozřejmě cestování. Protože vidina toho, že zase zvedneme kotvy, mně dává energii přežít zimní období. I když se ho snažím zpříjemnit všemi možnými způsoby, už se vidím na pobřeží Atlantiku. Ježíšek nám totiž nadělil letenky do Portugalska, které bylo na seznamu míst, které bychom rádi navštívili. Ale ještě předtím snad navštívíme Slovinsko, kde jsem nebyla deset let a moc se mi tam tenkrát líbilo. Čekají nás i české hory a věřím, že spousta cestovatelských zážitků.






Taky bych ráda poděkovala všem čtenářům mého blogu, kteří se občas zastaví a napíší pár řádků, které mě vždycky potěší a zároveň dodají chuť a energii do další práce. Moc si Vaší podpory vážím. Musím ale taky poděkovat mojí nejbližší rodině, která mě podporuje, i když ne vždy mají teplý oběd nebo večeři, nažehlené košile a naklizený byt. Dávají mi prostor k vlastním zálibám a práci, která mě stále tolik baví. A co bych nám všem chtěla popřát do roku 2017? Především zdraví a veselou mysl. Buďme otevření a hlavně buďme sami sebou.  Věřme si, mějme se rádi a žijme nejen ten letošní rok naplno!




A i když je dobré občas nechat věci jen tak plynout, jaké jsou Vaše plány pro letošní rok? Nebo se jen necháte unášet na vlně a neplánujete nic? Podělte se, jsem zvědavá!

Přeji všem krásný start nového začátku.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

15 komentářů:

  1. Krásné to tam u vás máte. Přeji ať vše v tom novém roce vychází tak jak má.
    A k těm plánům - no nějaké by byly, ale zatím jen v hlavě, ještě mi zbývá je pořádně promyslet a hodit na papír.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Ono to někdy není šatné "dát to na papír". Mám takový malý notýsek, kam si píšu spíše ty dlouhodobé plány a sny a někdy se mi dokonce podaří si je odškrtnout :-)Tak ať se sny plní!

      Vymazat
  2. Milá Báro, když jsem Ti psala ráno na IG to jsem ani nečetla tento post, ale tak nějak jsem dedukovala :). Každopádně moc držím palce! Líbí se mi, že máš jasno, vytříbený styl, jako rodina na mne působíte takovým krásným a kompaktním dojmem. ... Mám pocit, že já se stále hledám Mám sny a přání, ale ty se nějak neslučují s tím, co chce Ondra ... Je to strašně moc o hledání kompromisů a já bych někdy tak ráda jen podle sebe :). Každopádně cca před půl rokem jsem se rozhodla, že si nebudu stěžovat a budu si ten čas užívat. ... Pár rozhodnutí, hlavně těch dotýkajících se celé rodiny, před námi stojí, tak uvidíme. Každopádně děkuji za Tvé krásné fotky. Třeba nám někdy vyjde to kafe :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, rozhodla ses určitě správně! Stěžování stejně nikam nevede a lepší volba je užívat si. Jinak já a pan Božský jsme tak trochu jako nebe a dudy :-))) Ale protiklady se prý přitahují a je to přesně jak píšeš, o kompromisech. Mám to štěstí, že i on je umí dělat a nebudu zastírat, že někdy není lehké najít společnou řeč. Ale jde to. Ovšem občas musí uhnout oba dva. Tak držím pěsti, ať té rovnováhy taky docílíš a ať se sny plní! Chce to i malý kousek sobectví, protože život není jen o těch ostatních členech rodiny, ale hlavně o nás samých. Děkuju a budu se těšit, třeba se letos u kávy konečně sejdeme.

      Vymazat
  3. Nádherné fotky. Z.

    OdpovědětVymazat
  4. Baru, at vsechny plany vyjdou a dobre dopadnou. Ja si moc preju zdravi, ale jinak zadne velke plany nemam, uvidime, kam nas rok 2017 zavane a co nam postavi do cesty:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je to nejdůležitější, bez něj není nic! Každopádně přeju, ať se vše daří podle představ a krásný rok 2017!

      Vymazat
  5. Baru,to je krása.Ty listy úplně vidím na diáři příštího roku.:)
    Přeji Ti krásný a spokojený celý rok 2017 a já i v tom novém roce zůstávám věrná mému nejmilovanějšímu blogu!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi nejmilejší! Listy můžou být, když si na ně vzpomeneš na konci srpna :-))) Jani, děkuju moc a spokojený rok i Tobě přeju!

      Vymazat
  6. Aj ja to tak mám: čistý začiatok a svetlo, každý deň je viac svetla, všetko sa rozjasnieva a blíži k jari:-)
    Január má jasné čisté farby:-)
    A chcem si užiť vonku surovosti, jednoduchosti prírody...regenerácia už môže nastať:-)
    Ešte ale premáham zimnú spavosť!
    Užívaj nanovo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsi to vystihla. Leden má opravdu čisté barvy a je syrový a jednoduchý, proto mám tento čas asi ráda. Taky užívej, Ali!

      Vymazat
  7. Tak nejak mi text medzi fotkami ušiel a preto ešte dodávam, že aj to cítim v sebe podobne ako ty, urobila som v sebe hranicu, čiaru za niektorým minulým...a znovu sa usoberiem v sebe, sebou začnem...aby som mohla znovu povedať niečomu novému áno...asi by to mohlo byť ,,hmatateľnejšie,, a ,,tu na zemi,,, :-)))
    Držíme si palce:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsala, já to cítím tak, že kruh se uzavřel. A teď se nechám unášet tím, co přijde. Držíme si palce! :-)))

      Vymazat
  8. Barunko, z celého srdce ti přiji, ať se všechny tvoje sny vyplní! Tvoje fotky jsou úžasné!!! Focení půjde samo :-) Petra z hájenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, děkuju moc a přeju do hájenky krásný rok 2017!

      Vymazat