středa 11. ledna 2017

Lednová očista interiéru

Tak konečně je to za námi. Vánoce mám ráda a ty letošní byly obzvlášť krásné, ale ten lednový klid mám ještě raději. Stromeček je odstrojený, všechny ozdoby zabalené, jen světýlka dokud nebude víc světla, nechávám, já prostě svítím ráda. Pustila jsem se do úklidu knihovny, protože po Vánocích už knihy není kam dávat. A taky jsem si slíbila, že budu byt průběžně udržovat v dobré kondici. Ale vím jak to chodí, to mi vydrží možná tak do jara :-) Tak se aspoň obkloupiji pěknými věcmi. Přibylo pár nových kousků a nejen těch, co přinesl Ježíšek. Tak pojďte nakouknout!





 


Zatím jsem využila stávající volné poličky v knihovně, ale doufám, že ještě letos bude knihovna nová. Ovšem ložnice má ovšem přednost a na jejím návrhu už se pracuje. Resp. nový bude pracovní kout, který nemám bohužel kam přesunout a samotná ložnice dostane pouze lehký redesign. Požádala jsem Lejku a už se moc těším na výsledek. V kuchyni jsem zvládla jen vymést poličky s jídlem, ale i tak mám pocit, že to výrazně pomohlo lepšímu pocitu.










U kuychyňské linky stále chybí lišta. Už víc než rok. Přesně tak dlouho je stará mozaika, kterou mi dělala moje kamarádka Eva. Ale tak snad i té se konečně dočkám, stejně jako jsem se dočkala nového světla do obýváku, které jsem koupila těsně před Vánocemi. Porcelánové kelímky na stole jsou od Maxima, ale ty už jsem dostala k narozkám.




Dlouho zvažované světlo Bulb z Designville se stalo konečně skutečností a myslím, že to nebyla špatná volba. Já mám to ručně foukané sklo ráda. Lampa je nenápadná, přesto elegantní a v interiéru nijak neruší. Řekla bych takový nadčasový kousek. Chtěla jsem, aby lampa nebyla výrazná, protože z toho mémo minimalismu se stal zabydlenesmus. Ale je mi v něm dobře. Na sedačce přibyl další polštář, který jsem si přivezla z Meat Design Ostrava a je od Ververdesign. Motiv včelí plástve mě dostal.





Ježíšek přinesl vytouženého Pepíčka! Milovaného Little Josepha od Maxima Velčovského snad není třeba nikomu představovat. Většinou se setkávám s názorem, že je morbidní. Mně morbidní rozhodně nepřipadá. Čtyři, možná už pět let nazpět, jsem vyfotila tuhle panenku. Vždycky si na ni vzpomenu, v nečem jsou si podobní! A aby nebylo Pepíčkovi smutno, má u sebe Republiku. Momentálně nejoblíbenější funkci misky vidíte na fotce. Mrazem sušené ovoce z Mixitu je u nás v kurzu. Máme na něm závislost všichni. Jediná jeho nevýhoda je, že strašně rychle mizí. Knížka byla též vánočním překvapením a je úžasná! Kompletní seznam zajímavých a krásných domů v Brně. Většinu z nich znám, ale jsou tam i takové, o kterých člověk jen tušil. Ta mi udělala velkou radost, stejně jako nový polaroid. Instax mini 90, černý stylový krasavec, ze kterého padají papírové fotografie velikosti kreditní karty. Sice je to velký nezvyk při focení, ale přála jsem si ho hlavně na cesty, abych do našich cestovatelských deníků mohla rovnou vlepovat fotky. Akorát za chvíli budu potřebovat nosiče :-) I když tento je lehoučký, váží pouhých 290 g. A o letenkách do Portugalska už jsem tu psala, to je myšlenka, která mě drží při životě, abych přežila tu mrazivou zimu. Já se sice tvářím, že je to vlastně paráda, ale když mám ráno v -15 škrabat auto, tak mi to zase taková paráda nepřijde. Jo ... být celej den někde na horách, lyžovat a popíjet bombardino, tak to by se mi zamlouvalo víc než zima ve městě.





A posledními členy rodiny a další velkou předvánoční radostí jsou tyto dva keramické objekty, které pocházejí z dílny Jany Jano. Malé keramické Affnitky z velkého cyklu Affinity, který mám moc ráda. Časem bych je ráda doplnila ještě nějakým větším obrazem. Možné do té nově připravované ložnice. No a to je od nás všechno. Při pohledu na teploměr je dneska lepší nevystrkovat nos ze dveří, aby člověku neumrzl nebo se pořádně namazat (krémem)!

Mějte fajn den!




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

21 komentářů:

  1. Milá Báro. Mám velikou radost, že Affinity našly u Tebe svůj nový domov. Je zcela zřejmé, že jsou hýčkány a v souladu se svým názvem se vzájemně podporují se všemi krásnými věcmi, kterými s láskou proměňuješ Váš životní prostor. Je to moc příjemné místo, což už jsem mohla vychutnat i naživo. I já jsem „provzdušnila“ svůj byt od vánočních dekorací a také jsem ponechala světýlka (a zatím i trochu malých baněk ve skleněné váze). Krásný nový rok přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme je moc rádi a hýčkáme si je tu :-) Ještě bych k nim ráda propašovala ten slepotisk, ale musím si ho nechat přerámovat. Jsem moc ráda, že se na našem bydlení mohou podílet lidé, jenž jsou mi blízcí. Všechny ty věci, díky nimž, jak jsi krásně napsala na fcb, s láskou proměňuji náš životní prostor, totiž mají duši, energii, zkrátka ať tomu každý říká jak chce a ta potom společně dělá to žití ještě příjemnějším. Krásný rok i Tobě, Jani! A těším se na příští úterý.

      Vymazat
  2. Máte to doma, Barčo, moc hezký! Hodně se mi líbí ta obrazová galerie v chodbě. A vůbec celé ladění, bílá, dřevo, šedá, designové kousky, paráda! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, děkuju moc. Galerii ještě čekají menší změny, ale až v létě, až bude vymalováno. Já mám tohle barevné ladění taky moc ráda, jen ta podlaha prostě dřevěná není. Jenže tenkrát jsem na jinou neměla a tak máme plovoučku, ale nic není na věky, že jo? Dřevěná je mým snem, takže jednou taky bude :-)

      Vymazat
  3. Móóc pěkné, takové vzdušné, čisťounké:)))Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju, jen nevím, jestli jsem právě tu vzdušnost nezabila tím vším, co shromažďuju :-))) Ale je nám v tom dobře, tak proč ne.

      Vymazat
  4. Jů! Tak z téhle perspektivy jsem to u vás ještě neviděla ;-). Moc hezky doma máte! Kochla jsem se... ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
  5. Baru pěkné a útulná zabydlenost :). Myslím, že ty fotografie a obrazy tomu všemu dávají gró. To mi u nás zatím chybí.
    Já byla dnes venku s kočárkem=sebevražda v těch našich kopcích, sněhu a ledovým větru. Do pátku už asi nevylezu :D

    PS: Chtěla jsem se zeptat na ty tvoje fotky, které máš opřené na zemi... 20x20cm - to máš udělanou paspartu a nebo nalepené na papíře? Přemýšlím jak to pořešit u IKEA rámečky které nemají vhodnou paspartu. Děkuji a pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky a obrazy taky dlouho chyběly, ale teď si to už bez nich nedovedu představit. Fotky opřené na zemi jsou bohužel zatím jen nalepené. Já to postupně všechno nechávám přerámovat a dávám jim ručně řezanou paspartu. Jenže je to pořád dost drahý, tak to dělám tak nějak postupně. Teď mám připraveno spoustu nových věcí na zarámování, tak to zase malinko "vylepším" :-))) Mám nachystaný Marťův linoryt, uměleckou mapu Barcelony, kterou jsem dostala od Ježíška, Tančící dům od Myyny, ten zase dostla Marťa a nějaký svoje oblíbený čtverce. Tak se na to těším. Ony totiž ty rámy na míru vše zarámované úžasně povznesou.

      No u vás na kopcích to musí být jako na Antarktidě :-)

      Vymazat
  6. Baru, máte to doma moc hezké. Vzdušné a to mám ráda. Hezké dny D.

    OdpovědětVymazat
  7. Baru, tolik interierovych fotek, juuuuu, to ja rada:-). Ten pohled na knihovnu je pro me novy. Jinak celkove moc prijemny interier, tve oblibene kousky jsou paradni. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné to doma máte, Baru! Díky za pozvání! A za ty nové pohledy na váš byt :-)
    Mě ta lednová novoroční očista domácnosti teprve čeká, ale těším se na ni :-)
    Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky. Já to zase tolik nepřeháněla, navíc jsou šuplíky, které stále čekají a já je stále odkládám a předstírám, že ten bordel v nich neexistuje.

      Vymazat
  9. Nádherná galéria, ešte si dlho budem prezerať, mne prišli nejaké pekné vecičky po zľave z BR a z ND, mosadz, meď, juta, ...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže ešte dopisujem:
      Celý byt je krásna galéria.
      Vstup-chodbu máš znamenitú, obrazy, Lack z Ikei sa tam dobre vyníma, pekné vecičky na ňom, bavia ma tie dvierka:-)
      Stolička s taškou-solitér.Ja som mala presne tento ,,ťah,, s uashmama papierovou taškou v kuchyni na vešiaku nad kávovarom:-)
      Dobre si vyriešila a rozostavila nábytok v celom interiéri, biela, čierna, sivá jedine s prírodnými tónmi! Trefa!
      Nádhera vo výtvarných doplnkoch, aj v úžitkových predmetoch a v jednoduchosti krásy!
      Tvoje dielka sú ale naj!
      Mimochodom mám Hektar, ale hnedý...a vôbec, mám úchylku v zemitej, hnedej až do tých ,,neslušných,, odtieňov .-)))
      U teba krásne!!!
      PS: Visia ti na stene dosky gata z Ještedu, ktroré sú moja srdcovka!
      Muž pokýval hlavou zprava doľava...ja už nemám príjem, len také vreckové...och!

      Vymazat
    2. Dvířka jsem chtěla ještě dokoupit, ale bohužel už jsem je nenašla, asi už se nevyrábí. Židle je zrenovovaná stará TONka, odkládám si na ni tašku, když dojdu domů. Nad Hektarem jsem dlouho váhala, ale nakonec mě kamarádka přesvědčila, že jo. A nelituju. Děkuju moc!

      Vymazat
  10. Moc hezké, vzdušné, prostorné, čistá linie...

    OdpovědětVymazat