sobota 3. prosince 2016

Lezou

Pořád. A už jsem si na to zvykla. Tak jak jsem dřív umírala hrůzou při každém jejich lezení, dneska už jsem klidná. Asi jsem se nechala přesvědčit, že je to sport bezpečný, ale sama nelezu. Naposledy v srpnu ferrata a rozhodně to byl lepší zážitek, než vnitřní stěna. Asi bych si mohla natáhnout tepláky a výlezt aspoň tu menší náročnost, ale mě to prostě neba. Takže jim dělám jen fotografický doprovod, aby neřekli, že nemají žádné fotky. A když byla minulý víkend galerie, tak jsem musela dneska udělat ústupek zase já. Aspoň máme nějaké nové fotky do rodinného alba :-) Ať si lezou, mě to nevadí, ale kdo byla Adriena Šimotová nebo třeba František Kupka prostě vědět musí! Rozumíte  mi, že jo?





Starší brácha už mladšímu pomáhá, pomůže mu do sedáku, uváže smyčku. Vzácné to chvíle, kdy se nepošťuchují, nezlobí a nervou se. Vítek je kamzík. Samojistící stěnu vyleze jako nic, je jako pavouk a hlavně se abslutně nebojí. Marťa už je podstatně opatrnější, ale zase příliš abciózní na to, aby to vzdal. Holt chlapi, pořád si něco musí dokazovat a s věkem je to jen horší a horší.


 Namágovat a lezem!








Normálně by bylo řečí a řev, že jsem dala na blog fotky pana Božského, ale za tyhle se určitě zlobit nebude, že pane Božský? :-) A co vy, jak to máte doma s koníčky? Máte stejné nebo diametrálně odlišné jako my a jak to případně kloubíte dohromady? Já jsem zatím důsledná a nehodlám se vzdát, protože jak člověk jednou povolí, hned se to otočí proti němu. Takže jednou sport, podruhé kultura. 

Krásný zbytek víkendu přeju!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Baru mame to podobne ;). Oba lezci a umelecky i historicky naladeny radioamater a svadlenka. Budou mit siroky rozhled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, že to není na škodu, ale občas to trochu dře :-)

      Vymazat
  2. Baru, když to jde takhle střídat, tak bych u toho zůstala, ničeho se nevzdávej, nikam by to nevedlo :-) Mě asi taky čeká lezecká stěna, malý leze kde může a já budu koukat a fotit :-) Hezkou druhou adventní neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas je to ale náročné :-))) Vznikají třecí plochy, protože jinak by se samozřejmě jen sportovalo. Tak lezení zdar a pěknou neděli!

      Vymazat
  3. V Brně na Hudy, že jo? :-) My jsme lezli ještě před dětma, takže děti lezou přirozeně taky. Nijak to nehrotíme (ani pravidelnost, ani náročnost), ale je přirozené, že na téměř každou dovolenou vezeme lezecké propriety a průvodce po místních skalách. S mužem máme ty zásadní koníčky podobné/společné, přesto každý dětem předáváme i něco svého. A je to bezva.
    Takže neděláš ani jističe?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Hudy v Brně. Nedělám, dřív ano, teď už ne. Na lezení s nimi jezdím málokdy. Tak 2x za rok mě přemluvím to mi stačí :-)))

      Vymazat