sobota 12. listopadu 2016

Za španělským designem na Palo Alto Market

V Barceloně je aktuálně 15 stupňů a svítí sluníčko. U nás jeden nad nulou, ale já už musela vytáhnout péřový kabát a rukavice. Nestala se někde náhodou chyba? Možná bych měla být momentálně někde úplně jinde :-) No, ale i tak byl dnešek velmi příjemně stráveným dnem. Odpolední návštěva z Prahy, se kterou jsme vyrazili na Svatomartinský košt, který se v našem městě koná druhým rokem. Srovnávat tyhle dvě akce nelze, protože pod pojmem street food vzpomínám na Barcelonu, kde jsme si na handmade trhu užily skvělé jídlo, design i módu. Jsem moc ráda, že jsme zažily Barcelonu i trochu jinak než jen po památkách, protože tohle je přesně ten reálný život. Asi bych tu dokázala pár měsíců strávit, i když moje španělština by byl velký problém. Tak pojďte kouknout alespoň obrazem, jak skvělé to tam bylo. Trh Palo Alto Market se navíc konal v úžasných prostorách bývalé továrny, celé jakoby zasazené do zahrady. Už jen to prostředí samotné byla velká paráda. 









Tyhle obrázky místního umělce se mi moc líbily. Škoda, že jsme z Palo Alto Market pokračovaly na Sagradu a táhnout s sebou něco, co by se mi v batohu mohlo pomačkat, to se mi nechtělo.


Asi jsme měly štěstí, protože jsme dorazily někdy lehce před polednem a byla tu hrstka lidí. V klidu jsme si prošly celý areál, ochutnaly kde co, nakoupily dárky a pokračovaly na Sagradu. V té chvíli už stál před vstupem dav lidí a fronta tak na dvě hodiny. Tohle bylo jediné místo, kde jsme trochu zariskovaly a nechaly to náhodě. Žádné vstupenky předem koupené jsme neměly.




Kokosové chipsy a mléko přímo z ořechu. Mňam a zase mňam. Stejně jako nejvíc dobrý cupcaky.










Nejvíc mě zaujaly lampičky z recyklovaných plechovek od kávy. Mít nafukovací kufr, koupila bych si ji.


Costa Coffee bylo tedy jediným místem, kde jsme si mohly dát kávičku. Když procházím fotky, vrátila bych se tam hned. A to nejem kvůli aktuálnímu počasí. A bude hůř! Vím, že je to jen momentální stav a že by mě to tam po pár měsících asi přestalo bavit, ale tahle holčičí dovolená prostě neměla jedinou vadu na kráse. 









Moje třetí fotka z Barcelony a myslím, že poslední :-) Tomuto místu jsem nemohla odolat. A z Palo Alto Market už pokračujeme metrem na to nejznámější, co Barcelona nabízí. Sagrada Familia. A tam už to byly architektonické orgie. Tak příště tam.

Krásný podvečer!

Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Jedním slovem ...úžasné , už se těším na Sagrada Familia.....Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi zase chvíli potrvá, než se k tomu prokoušu, ale bude, slibuju! Děkuji.

      Vymazat
  2. Baru, vzpomínám :-) V Barceloně mě fascinovalo, jak jde vše udělat jednoduše a evidentně nízkonákladově - v kavárnách, hipsterských restauracích, nebo na tomto trhu. Je to velmi inspirativní a "eko" - baví mě to. Fotky báječné, úplně cítím tu atmosféru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nás to taky děsně bavilo. A máš pravdu. Přesně o tom jsme se s Evou bavily, hodně muziky za málo peněz. I v těch bistrech to tak bylo, prostě paráda. Myslím, že tady by se Ti hodně líbilo!

      Vymazat
  3. Téda!!
    Niečo ma vyrušilo a som si tento post nedopozerala, ale hovorila som o ňom s Dorotkou, lebo jej príde španielsky frajer, dnes večer.
    Bola nadšená, už niečo také zažila a hovorila mi tiež, že s našimi trhmi sa to nedá porovnať.
    (vraj máme novú komunitu na Panenskej ulici s bazármi, hnutím, blšákmi, kuchyňou, manufaktúrami...)
    Teraz som to dopozerala a žasla som nad výrobkami, štýlovosťou, minimalizmom, industry nádychom (lampy pre Mila roboty:-)) a vy ste nádherné panie!!!!
    A štýlovéééé...no, mám čo v tej mojej domácnosti dohánať:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to má Dorotka pravdu, úplně jiný level.

    OdpovědětVymazat