úterý 13. září 2016

Mám ráda ...

Když to doma voní po bavlně a když mám kolem sebe pěkné věci. Doma totiž trávím většinu svého času, což je jedna z nevýhod (nebo výhod?) práce z domova. Musím říct, že mně to spíše vyhovuje, protože v mezičase stihnu ještě spoustu dalších věcí, které bych v kanceláři mimo domov nestihla (dát prát pračku, rychle vyluxovat, pověsit prádlo, atd.). A proto si dělám prostor kolem sebe ráda příjemným. Moje část vyhrazená jako pracovna není sice stále dle mých představ, ale aspoň obývací část, kde stejně trávím spoustu času, prošla malým redesignem v podzimní náladě. Vím, že je venku stále 30 stupňů, ale když u nás dneska zazvonil kurýr s balíčkem z HM, neodolala jsem. Navíc to tempo, ve které jedu od začátku září, je opět zběsilé a tak je na čase aspoň malá pauza. Kamarádka mě dnes vytáhla místo oběda na kafe a dort a tak jsem si řekla, že už si udělám pěkný celý den a doladila jsem obývák. Tuhle barevnou kombinaci na podzim miluju, takže je mi tu opravdu příjemně.  A protože pořád fotím jen samé cizí interiéry a ten náš jsem nefotila od jara, přináším pár obrázků. Škoda jen, že nemůžu zprostředkovat tu vůni hořící svíčky. 





Sednout si teď v klidu a přečíst si průvodce Barcelonou je momentálně spíše zbožné přání než realita, ale mám ho stále po ruce, protože ještě dva týdny a vyrážíme! Zatím se tedy musím spokojit alespoň s vůní jako náznakem relaxu. Málokterá syntetická svíčka mi vyhovuje, třeba ty z Ikea absolutně nesnáším, ale tahle vůně bavlny z HM je naprosto famózní. Decentní, čistá a ještě k tomu v krásném skleněném kelímku. 






I polštáře jsem si pochopitelně pořídila nové. Jsou opět z HM a jen bych ráda upozornila, že tohle není PR článek ani žádná placená reklama. Ty já totiž nedělám a jsem na ně doslova alergická. Už tak mě otravuje množství nabídek ke spolupráci. Nestačí je zdvořile odmítnout a vyhodit dveřmi, zase vlezou oknem. A já se potom děsně bavím, když vidím jak ostatní blogy září onou reklamou, které se vlastně jako reklama vůbec nemá tvářit. Takže prosím, žádné Favi ani Quick Step, kteří nabízejí podlahu zdarma, žádné eshopy na designová svítidla. Děkuji, nechci. Nemám ráda, když přijdu na nějaký blog, kde na mě vyskakuje jeden reklamní banner za druhým. Já už vlastně takové blogy vůbec nečtu. To, co se mi líbí a o čem jsem přesvědčená, že má smysl, ráda zmíním zdarma. Žakárový povlak na polštář v hořčicové barvě mě velmi překvapil, je moc příjemný, stejně jako ten kožešinový. Ráda kombinuju jak struktury tak vzory a myslím, že i s těmi mými fotopolštáři se to báječně doplňuje.




Taky mi už před časem přibyl dřevěný domeček na časopisy. I u nás v rodině se najdou šikovné ručičky. Obvykle je tedy zaskládaný ještě knihami, které už nemáme kam dávat, ale na fotkách se nikdo nechce dívat na nepořádek, je tak? Budeme muset šupem vyřešit nějakou knihovnu, i když moc míst, kam ji umístit, není. 



 Geometrie mě pořád baví. 


  


Taky jsem konečně pověsila kus vlastnoručně ohnutého dřeva v Tonu, které jsme ohýbali na workshopu už před rokem. No jo, co se vleče, neuteče. A z poslední výstavy, kterou jsem navštívila v srpnu v Olomouci, jsem si přivezla plakát Marilyn Monroe by Andy Warhol. O jeho zarámování se zasloužil pan David Možný v Brně, kterého tímto velmi doporučuji, pokud hledáte někoho opravdu schopného na paspartování a rámování, který má vkus a cit. No a Marilyn doplňují dvě moje oblíbené fotografie z Ještědu. Mám ráda kontrasty, které se vzájemně netlučou. Jen ta malá čtvercová fotka úplně vpravo, která je v provizorním černém Ikea rámu, čeká na paspartu a krásný nový rám. Myslím ale, že ve společnosti kokedamy ze Zahrady na niti a thilandsií, nijak zvlášť netrpí. Ještě jsem měla mechové aerárium, které jste mohli vidět na instagramu, ale bohužel, to utrpělo vážný úraz, takže budu muset pořídit nové. 


 

Jen to naše "designové" svítidlo je tak trochu ostuda. Ovšem musím přiznat, že zase tolik mě nepohoršuje. Původní svítidlo už mi nevyhovovalo, chtěla bych něco více industriálního, ale pořád nemůžu najít to pravé. Tak jsem nechala úsporku tak jak je. Horký favorit na její místo už ovšem existuje! Je to Bulb SR1 z ručně foukaného skla. Jen to musím ještě chvíli nechat uzrát. A to je z našeho bydlení pro dnešek vše. A asi na dlouho vše, protože já moc trendům nepodléhám a nemám potřebu často měnit interiér. Stačí drobnosti. Přeju všem krásný den a užívejte letního počasí. Už pracujeme na výběru fotografií z cestovatelské fotosoutěže, takže se co nevidět objeví na blogu!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

22 komentářů:

  1. Baru, krasny, ciste, jednoduche, a tu horcicovou jsem letos take planovala, ale uvidime:-). M. PS: a zitra ke mne na blog radeji nenakukuj, jo?:-DDD

    OdpovědětVymazat
  2. Karí, pupalkové, horčicové, banánové žlté ja môžem!
    (vraj svedčia aj blondsivým:-) na šatách)
    Dúfam, že mi nikde nevyskakuje reklama, s fb ešte neviem pracovať a furt mi ju tam tisnú, ja ju nestíham rucať preč:-)
    O knižnici som uvažovala(a asi už je chrobák späť)a dievčatá mi to na blogu dnes vyhovorili:-)
    (Na starú tehlovú stenu v obyvke z kovových U profilov, biele Ikea ...oOo)
    Máš to moc pekné:lenže MM by nevynikala, nebyť Ješted industriálfotiek :-): najmä tá stena z priemyslových prvkov, heč!
    A z toho uhla smerom na ,,ohnout,, je lampa supriš:-)
    A všetko schvaľujem, aj to o tom doma, príjemne, pekne, najviac....:-)pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, ale žlutou v interiéru jen velmi decentně a ne na oblečení. Ovšem na Tobě si ji dovedu živě představit! Reklamu neřeš, já měla na mysli tu cílenou a PR články, to ty nevedeš :-) Je to detail mříže svařené z nalezených kusů oceli. Mám ji ráda, asi že ten industriál z hlavy nikdy nedostanu, i když dneska jsem si vybírala krajku na tričko! Protiklady se přitahují :-) Děkuju a jdu kouknout k Tobě!

      Vymazat
    2. JA SI VIEM TÚTO KARI žIVĚ PREDSTAVIŤ NA TEBE:-)ALEBO MEDOVÚ,OKER A TAK:-) TIE TVOJE VLASY!

      Vymazat
    3. Kari, okrová, medová, všechny beru, jen žlutou na oblečení nee :-)

      Vymazat
  3. Ta hořčicová je Baru skvělá, pořád mě nedá spát, ale zatím ji nemám na žádný doplňcích. Spíše teď pomaloučku dolaďuji v černobílých kombinacích..snad bude brzo i něco fotit. Ohnuté dřevo je fakt originální dekorace :).
    pa M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě ke všemu vlastnoručně ohnuté :-))) Děkuju, Marti.

      Vymazat
  4. Baru, perfektní, ten TON na té zdi nemá chybu. Ještě zpětně, nádherné fotky z dovolené. Bez emocí mě nenechaly, jen jsem nestíhala psát, a že jednou jsem chtěla a moc. Reklama mi nevadí, pokud blogerka napíše, že sponzorovaný článek. Ony ty články stejně jdou poznat a někdy mi to pak příjde jako trapas. A dokonce některé blogerky píší snad jen, když na něco dělají reklamu, ale samozřejmě se článek tváří nereklamně. :-)Tak jsem je přestala sledovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Vidíš, fotky z dovolené ještě nemám dodělané :-( Ještě mi chybí dva dny v horách. Ale závěr bude, slibuju! V listopadu? :-)))) Add reklama ... je to každého věc, ale mně to prostě vadí. Ještě když napíší, že je sedná o sponzorovaný příspěvek, tak budiž, ale i tak to nemusím. Taky už jich spoustu nesleduju.

      Vymazat
  5. Velikost toho domečku na časopisy se mi moc líbí, já mám jen takové dva pidi domečky, hi hi :). Barcelona už se Ti blíží, co? Jsem zvědavá, jak se Ti tam bude líbit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blíží, blíží, nemůžu se dočkat! Nemám velká očekávání, spíš se těším, že zase konečně někam vypadnu. Rozměr domečku jsem naměřila právě podle časáků, je tak akorát.

      Vymazat
  6. Zrovna přemýšlím, kterou barvou bych doladila letošní podzim, tahle je suprovní :-) Reklamy jsou děs. A už jsem si myslela, že jsem divná, že nemusím vůně z Ikea, to jsem ráda, že v tom nejsem sama :-)) Hezký večer D.

    OdpovědětVymazat
  7. Jó, a ještě jsem chtěla napsat, že to máš doma moc hezké a díky za nakouknutí ;-) D.

    OdpovědětVymazat
  8. Danko, děkuji! Tyhle barvy jsou pro mě podzimní a mám je moc ráda. Ikea vůně jsou děsný. Dráždí mě v krku a kašlu z nich a hlavně mi nevoní :-))) Díky za návštěvu a pěkný večer i Tobě.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Baru, musím přiznat, že už mi fotky vašeho obýváku docela chyběly ;-). Máte to krásné, neotřelé, originální, je to hodně "tvoje". Moc zdravím!
    V.

    OdpovědětVymazat
  10. Je to pekne všetko, doladene, okrem lustra, ale ten pravý určite príde. Radšej nič a počkať si na toho pravého ? Vyznelo to ako zoznamka, tak ešte raz. Radšej nič o počkať si na ten pravý luster. Keď ho uvidíš, otvoris ústa a srdce ti zaplesa. Tak vtedy ho treba kupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že už ho mám, jen ho musím vidět naživo. Děkuju.

      Vymazat
  11. Krásná čistota! A velká knihovna se tam samozřejmě vejde pohodlně, to je jasné. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lejko, děkuju. A kam ji nacpat? Jediný prostor, kde mě napadá, je místo té stávající IKEA naproto sedačce a udělat pořádně velkou až do stropu. Ale zase ... potřebuju tam mít nějaké uzavřené poličky na drobnosti (rozuměj borčus) :-))) Ale vím, žo tohle musíme vyřešit ještě letos. Kdyby se Ti chtělo jít do návrhu jednoho kusu nábytku, budu jen ráda. Ovšem vím a chápu, že to práce na nic.

      Vymazat
  12. Ale proč by ne, když je zbytek tak pěkný! :-) Více ústně :-) Jen si rezervuj místo u truhláře, protože letošek je již dost ohrožen!

    OdpovědětVymazat