pátek 5. srpna 2016

Ulcinj - Černá Hora

Odpočinková část naší dovolené právě začíná. Ulcinj. Město nedaleko albánských hranic a je to tu znát. 60% obyvatel jsou Albánci a tuhle destinaci pro letošní lenošení u moře jsme vybrali proto, abychom dodrželi slib klukům daný a to písečné pláže. A volba to byla vskutku skvělá, protože si vydrželi stavět hrady z písku celé hodiny. Vlastě Ulcinj byl jen o tom koupání, stavění hradů a plážovém dovádění. A proč začínám večerním západem slunce? Protože večer jsme na pláži trávili nejvíce času. Jak už jste asi pochopili, nemáme rádi se zdržovat na jednom místě moc dlouho a polehávání na pláži a opalování se taky moc neholdujeme. Takže to vlastně bylo tak, že ráno jsme vyráželi na výlet, po obědě jsme drželi siestu a odpoledne jsme teprve šli k moři. Sluníčko nebylo už tak prudké a večery na pláži byly nejvíc. Ty mi tuze chybí. Pláž v Ulcinju je jedna z nejdelších v Montenegru, má 6 km a je jako jedna z mála písčitá. Takových tu moc není. Písek byl sice tmavý, ale to nám až tak nevadilo. Kluci si to tady opravdu užili. 





 

Nikdy se nám nestalo, že bychom nenašli místo na lehnutí pod slunečníkem. Příjemná byla dřevěná lehátka, protože co si budeme povídat, písek jsme měli i v posteli. Co se týká ubytování, měli jsme na vybranou. Buď staré město, kam se nedá zajet autem a pořád bychom museli chodit po schodech na malou městskou pláž, kde se tísnil dav lidí a nebo nižší komfort ubytování v nové části města, která byla vystavena pro turisty. Jsou tu prakticky jen vily s apartmány, obchody a restaurace, ovšem nedozírná pláž, kde nebylo narváno. Takže jsme tentokrát dali přednost tomu komfortnějšímu koupání. Přece jen to byla dovolená nejen pro nás, ale taky pro kluky.


 
 


Starou část města jsme navštívili prakticky jen za soumraku. Je to sice krásné historické město, ale přelidněné, naprosto šíleně. Takže nám stačilo strávit tu jeden večer a ty ostatní jsme raději trávili na pláži. Jak už jsem psala, je tu cítit velký vliv Albánie.









Večerní Ulcinj má svoje kouzlo. Když pominu fakt, že do centra se autem vůbec nedostanete a parkování je tu tak trochu o nervy. Večerní pláž byla poloprázdná a úžasná. Naštěstí tu nebyly žádné tobogány a atrakce, pouze se tu hojně lítá na kitech, protože vítr tu foukal opravdu celý den. Což bylo ovšem příjemné. Loňskému Kotoru se však nevyrovná nic, snad jen Stari Bar a tam Vás vezmu příště.

Krásný víkend všem!

PS: soutěžních fotografií pomalu přibývá, tak se nezapomeňte zapojit i Vy ;-) O co soutěžíme a jaká jsou pravidla, se dozvíte tady.



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

1 komentář: