pátek 26. srpna 2016

Andy Warhol

Jeho nelze nemilovat. Věděla jsem, že tahle výstava uklidní můj vnitřní disbalanc a těšila jsem se na ni tak, že jsem v Olomouci vlítla do pěší zóny (rozumějte vozem), aniž bych respektovala značku, kterou jsem prostě přehlídla. Značka není zeď, že jo? Policejní hlídka mě brala okamžitě a byla velmi milá. Když jsem jim se sklopenýma očima (i ušima) vysvětlila, že jsem se slepě řídila navigací a že jedeme s dětmi do Vlastivědného muzea, tu zželelo se jim naší výpravy a ochotně mi vysvětlili cestu. Tož to je Haná, no. Další hlídka už tak milá nebyla, ale dopadlo to dobře, prosvištěli jsme centrem až k Vlastivědnému muzeu, kde výstava Andy Warhola právě probíhá. Už samotné prostory jsou velmi pěkné, ono taky město je překrásné! Na instagramu najdete pár fotek s tipem na moji oblíbenou kavárnu a tady už pár fotek z výstavy. 





Nevěděla jsem kam dřív koukat. Jednak je výstava umístěna v překrásných prostorách sálu Sv. Kláry a potom to vše kolem. Nádhera, kochala jsem se a kochat bych se jela klidně ještě jednou.  A myslím, že i kluci si výstavu užili. Na každej výlet s sebou foťák neberu, ale včera jsem musela, to je jasný. 





Každý si tu přišel na své a obdivoval něco jiného. Ohlasy byly jen kladné a tak jsem ráda, že i pětiletý Vítek už projevuje zájem o podobné akce! No ... na příště si sice vymyslel princeznu Hereret v expozici muzea v Moravské Třebové, ale budiž. Do konce prázdnin ještě pár dnů zbývá a tak musíme za princeznou vyrazit co nejdříve.








Víc než cokoliv jinýho si teď užívám prázdniny s klukama. Baví mě to a jsem ráda, že o moji přítomnost a moje výlety stále ještě stojí. Každý den něco podnikáme a já ve skrytu duše doufám, že v nich alespoň něco málo z toho, co se jim snažím dát, zůstane. Kdyby se alespoň jeden z nich věnoval výtvarné činnosti, byla bych moc ráda. Doma sice často slýchávám, že "umění" až po tréninku (máváme do Rumunska), ale spravedlnost musí být. Nutit je samozřejmě nebudu, do výtvarky chodí rádi a myslím, že u Martě už se projevují i nějaké výsledky. Vítek se skamarádil s pastelkama až nedávno, ale on potřebuje na všechno víc času.








A tento plakát jsem si přivezla domů. Hned příští týden půjde do rámu, už jsme mu totiž vybrali místo. Jako má smysl, abych k tomu něco víc psala? Kdo nezná Andy Warhola, najde si na wikipedii a kdo zná, doporučuji zajet osobně a pokochat se. A prosím Vás, pěší zónou přes centrum jděte raději pěšky :-)

Krásný tropický víkend!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

5 komentářů:

  1. Obe osoby mali ŠTÝL!!!!(Andy aj Merilyn)
    Okolo Merilyn krúžim odmala: najprv som v detstve nechápala kamarátkinu mamu čo na nej vidí... a teraz sa špirálovito k nej blížim :-)
    Ten plagát!!
    Vo mne sa bije štýl s vierou...dúfam, že som aspoň štýlová veriaca, chi :O/
    (Málo k to vie, že Merilyn vyznávala sv. Terezku Ježiškovu)
    PS: A ta osôbka, pri tých fotkách :-)...tie šaty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to rozhodně! Tohle je podle mě od Andyho nejvíc sexy kombinace.

      PS: já si letos v létě ujíždím na hedvábí a tyhle taky jsou. Navíc když je vykasám, nosím je jako volný top ke kraťasům. Multifunkční záležitost :-)

      Vymazat
  2. Dobrý tip na výstavu! Ale hlavně kluci jsou skvělí a šikovní!
    Baru, motiv na diář vůbec nevím jaký,líbí se mi ty zimní, rostliny i to sušené....Rozhodnu
    se asi až potom.
    Mohla bych na Tvé fotky koukat pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tak to mě moc těší a klidně si vyber, až budou hotové. Děkuju!

      Vymazat
  3. Tak Warhola, toho by som si určite nedala ujst. Davnejsie som dcere namalovala portrét " na Warhola", teraz sa to uz da urobit obycajnym tabletom.

    OdpovědětVymazat