pondělí 6. června 2016

Prostor Proměn

Tak to je nová prodejní galerie na Anenské ulici v Brně a já jsem byla s kamarádkou na jejím slavnostním otevření. Prostor Proměn je umělecká galerie, která shodou okolností patří mojí bývalé spolužačce z Feng Shui, na kterou jsem po čase opět narazila díky okruhu designérek, pro které fotím. Myšlenka je to skvělá a já holkám přeju, aby jim to šlapalo podle plánu. Jak už název připomíná, bude tu k vidění mix umělců a každý měsíc se tu objeví jiná díla. Na vernisáži vystavovala moje kamarádka Jana Jano a speciálně pro tuto příležitost nakreslila sérii krásných obrazů Alenka v říši divů.  Ty potom doplňují obrázky Kristýny Tůmové alias Chucky  a originální barevná móda IVKO Olallá, Folksofie Petry Říhové a barevná trička Heartcore by Jano. Tohle všechno doplňují barevné originální tapety studia  Mic-mic Fabrique. Zkrátka úžasná barevná podívaná. Už ten prostor samotný stojí za návštěvu. Galerie je prodejní, takže neváhejte a zajděte se nakouknout, třeba tu vyberete nějaký pěkný dárek. Já s prázdnou taky neodešla. Tričko Alenka v říši divů se moc příjemně nosí a hlavně, já mám ráda tu českou handmade módu od českých návrhářů a umělců. Tuctovým nákupním centrům se snažím vyhýbat co nejvíce to jde. A že jsem poslední dobou nějaká barevná? Taky se tomu sama divím, že by ta jóga? No ať už je to cokoliv, co způsobilo tuto změnu, je to po tom černobíle - šedém období příjemná změna. Byl to fajn večer, ze kterého přináším pár obrázků.



Obrázky od Chucky.




Tvorba Jany Jano.

Oblečení IVKO Olallá.















Příjemný start nového týdne všem !


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

11 komentářů:

  1. Tak toto som presne ja:farby, štýl šiat, doplnkov, nábytku, ...všetky tie ženičky originálne oháknuté, iné, originálne....
    Rozvybrovala si poriadne vo mne túto strunu (nostalgia môjho obchodíku-na všetko, Twigi Klariská Bratislava...)
    Všimla si si na fotkách prázdneho domu, schodišťa ( mala som tam ,,marsala,, závesy a fialkovú záclonu...ostatné fotky som zrušila, aby nebolo vidno...veď vieš oranžová v kuchyni)?
    Musela som z tohoto štýlu vycúvať, nehodilo(?) sa to vraj k interiéru, bolo mi vytknuté, že sa tie farby k tehle (?) nehodia a niečo ešte o mojom vkuse:-(.....je fakt, že tabuľovka, bočnica a nabielená osb ma posunuli do surového, prírodného, reciklačného....no neviem, idem prehodnocovať, to spravili tieto tvoje fotky tohoto môjho najobľúbenejšieho výtvarnoorigoštextilného štýlu!!
    och!pa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já se v tomto asi znovu hledám. Protože pár let jsem byla jen bílá, černá, max šedá s kapkou modré :-) Holky ale mají cit nejen pro detail a hlavně to s těma barvama fakt umí, takže to celé působilo moc příjemně a pozitivně. A necouvej, sama si urči co se Ti hodí a líbí. Na druhou stranu, ono to prostředí s méně barvami více uklidňuje, ale když máš chuť na barvy, tak si je dopřej. Mimochodem mám stále před očima ten Tvůj růžový kuchyňský robot a hodí se k vám perfektně!

      Vymazat
    2. Ten tam stále je, teraz pri kafé kútiku...ideme pokračovať s natieraním ako v komore a v zádverí, muž uvolil, a už treba, smrek červenie, no atmosféra sa zase zmení...

      Vymazat
  2. To muselo být příjemné setkání:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypada to na prijemnou akci i prostredi:-). M.

    OdpovědětVymazat
  4. A ešte ,,chucky,,!
    Našla som si tam naše zvieratká, napríklad hneď prvé foto náš pes, presne tento výraz má, na druhom vpravo zajo, ale sedí mi to viac na nášho kocúra, zase: ten výraz !!!!
    Aj Alenka...nemá chybu a tie tričká od Janky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Triček od Jany už mám několik, můžu jen doporučit. A Alenka mě hodně překvapila. Obrazy jsou jemná, veselé a přemýšlím, že si i ten obraz koupím :-)

      Vymazat
  5. To vypadá super. Takže jen co zavřou školy, frčím na exkurzi. Díky za tip.M.

    OdpovědětVymazat