pátek 6. května 2016

V duchu první republiky

Před dvěma týdny jste mohli na facebooku zaznamenat ukázku fotek z interiéru krásné vilky, která se nese v duchu první republiky. Dnes mám pro Vás konečně fotek více a zvu Vás tímto na virtuální prohlíku podle mého názoru moc povedené realizace. O ní samotné píše autorka projektu tady. Příchuť první republiky se v této vile nedá opomenout a přesně dle mého gusta se zde snoubí moderna s klasikou a špetkou historie. Tento interiér se mi opravdu líbí moc, i když jsem vyznavačem minimalismu. V takovém prostředí si dovedu představit žít. Věřím, že ta moje vysněná prvorepubliková vila na mě taky někde čeká. Zatím se alespoň kochám a fotím jinde. Začněme obývacím pokojem s jídelnou, pokračujeme kuchyní, vstupními prostory a nahlédneme i do koupelny.  Takže dnes trochu více obrázků a příjemnou prohlídku. Více informací potom najdete na stránkách Atelieru Fousková.  




















Tohle je pro mě fakt asi práce snů. I když jsem tu pár dní nazpět psala o občasných pochybnostech, ty se vždycky rozptýlý s příchodem dalších zajímavých zakázek. A že jich teď bude požehnaně. Interiéry mě baví, protože se dostanu na zajímavá místa, poznám zajímavé lidi a taky je to bezedná studna inspirací a designu, který mám prostě ráda. A mix stylů je na tom úplně to nejlepší. 

Užijte si víkend!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

11 komentářů:

  1. Někdy bych chtěla do časů první republiky nakouknout, něčím mě ta doba přitahuje jak magnet. A tady by to šlo jedna báseň, s vymoženostmi dnešní doby :-)) Moc hezké, realizace i foto. Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to plně stejné! Spojit modernu s první republikou v podobě bydlení ... můj sen. Děkujeme!

      Vymazat
  2. Prvorepublikove bydleni bych si dala taky libit. Za me vede kuchyn, zpusob reseni osvetleni i osvetleni samotne - lustr nad jidelnim stolem, no a jednoznacne dvere!!! Krasa. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Způsob osvětlení se opakuje a to se mi moc líbí. A dveře jakbysmet :-)

      Vymazat
  3. Nádhera ! vyměnila bych snad jen fialovou předložku :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já fialovou barvu nemusím, ale jako drobný akcent spolu s šedou mi vůbec neva :-)

      Vymazat
  4. Tak to je fakt nádhera! Návrhy paní Leony jsou opravdu skvělé ... moc se mi líbí stolek v obýváku a příborník, řešení předsíňové stěny, světla ... a ty krásné dveře, ach, ach ... a nejlepší je ten pejsek za prosklenými dveřmi :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pejsek nedal jinak, než že se bude fotit taky :-) Děkujeme!

      Vymazat
  5. Co kousek - to nádhera... až na tu fialovou předložku .... jinak se mi líbí snad všechno ... hlavně ty dveře ... a vůbec ................
    Díky, že jsme mohli nahlédnout. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že fialová předložka moc nesedla :-) Ráda se stalo a děkujeme!

      Vymazat
  6. Baru,
    také mám pro dvacátá léta minulého století slabost !
    Strašně se mi líbila jak architektura, tak oděvy, jak ženy chodili v šatech, kloboucích ,....
    Moje babička byla dokonce kloboučnice.
    Bydlela v pohraničí, po odsunu Němců, tam získali jednu vilku po továrníkovi a dodnes se mi o ní zdá a také o její nádherné zahradě :-)
    Jezdily jsme tam se ségrou jako děti na celé prázdniny.
    Bohužel po její smrti byla vila prodána a mě zbyly jen vzpomínky.

    OdpovědětVymazat