pátek 8. dubna 2016

Žiju dětským pokojem

Konečně se kluci dočkali a dělá se jim nový pokojíček. Návrh už máme pravda nějaký ten pátek hotový, ale na termín výroby jsme si museli počkat. Nezdá se to, ale denně trávím několik hodin na netu a s tužkou v ruce, hledám doplňky, plánuju a připravuju, protože termín realizace se rychle blíží. Do konce dubna by mělo být vše hotovo. Dokonce jsem našla i tapetu Lavmi, kterou jsme koupili už před koncem loňského roku a tak dobře uschovali, že jsem si už myslela, že ji budeme muset objednat znovu. Ale nakonec jsem si vzpomněla, kde byla uložená :-) Pokojík bude podle návrhu bytové designérky Lejky Fouskové a je takový, jaký si ho kluci přáli. Barevně si vybírali sami, nijak jsem je neovlivňovala, protože to bude jejich prostor. Vlastně jsme si ani moc nevymrčovali, myslím, protože při pohledu na první návrh bylo jasno. Kluci byli nadšení. Byl i návrh číslo dvě, ale vzhledem k věku mladšího z účastníků, jsem chtěla nějaký dětský prvek zachovat. Tím je letadlová tapeta, ale ta se dá za dva roky vyměnit. Nábytek je navrhovaný nadčasově, aby jim nějaký ten rok vydržel. A přiznám se, že nejvíc se těším asi já, protože ten současný stav je žalostný. Chybí úložné prostory a pořádné postele. Ale brzy se snad dočkáme. A příští rok bych chtěla udělat novou ložnici. No i v městském bytě je pořád co vylepšovat :-) Pár náhledů zde a samozřejmě se dočkáte i fotek hotového pokoje.







Užijte si víkend!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Báro, tohle je myslím nejlepší reklama pro Ateliér Fousková. Nafocené hotové interiéry člověk ocení, ale když vidíš pod pokličku, ty vymakané návrhy včetně poznámek o šířce klipu lampičky, to je ještě mnohem lepší! Je vidět, že designérka přemýšlí hlavou. :-) (někdy mi přijde, že to není pravidlem)
    My snad letos taky budem zařizovat pokojíček, děti zatím žádný nemají, ale zatím to asi bude provizorium "co dům a půda dají".
    A nějakou lezeckou stěnku tam kluci mít nebudou? :-) Prozradíš, jaká je ve vašem pokojíčku podlaha?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem vybrala jen malou část, návrh je samozřejmě propracovaný tak, že stolaři podle něj vyrobí nábytek. Proto jsem si nechala návrh udělat, ne že bych neměla sama představivost, ale nacpat dvě děti do jednoho pokoje a využít u toho každý kousek místa, chce zkušenost a praxi. Tu já nemám. Na lezeckou stěnu není místo, i když taky jsme zvažovali, jenže, nakonec nám to přišlo zbytečné, protože kluci chodí lézt pravidelně na stěnu a teď jak začně počasí, bohužel i na skály :-) Podlaha zůstává původní, je to normální plovoučka, ale odstím už si opravdu nepamatuju.

      Vymazat
  2. A vidím naše hodiny, mám ich rada aj v tejto farbe, tak hovorím áno, bude to mať drajv:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítek miluje žlutou :-) A taky rád shromažďuje poklady. Díky!

      Vymazat
  3. Baru, moc krásný pokojíček budou kluci mít :-) My budeme muset za pár let taky pořešit zvlášť holčičí a zvlášť klučičí pokoj. Lampičku doma máme a zvládne se rozevřít na těch 3,5 cm cca nejvíc ;-) Jsou uvnitř klipu takové gumové podložky - přísavky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super informace, proměřím to a nemusím jezdit do Ikea, tam se vypravím, až dám seznam kompletně dokupy a udělám velkej nákup :-)) Výhoda dvou chlapečků a stejně, další pokoj nemáme, tak musí být spolu :-) Díky!

      Vymazat
  4. Vypada to super!Tesim se na fotodokumentaci hotoveho pokoje:-)Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Lenko. Taky se těším :-) A jestli Vás baví interiéry, tak příští týden se jich tu objeví hned několik :-)

      Vymazat
  5. Baru,
    pokojíček pro kluky se mi líbí moc !
    Hlavně ta letadlová tapeta ;-)
    My momentálně řešíme klučičí lampičku na čtení a nevěřila by jsi jaký je to problém :-o
    Sehnat něco dobře svítícího a ještě k tomu i na pohled pěkného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř, že věřila. U mě je zase potíž sehnat vkusné a kvalitní povlečení,takže nakonec nechám ušít.

      Vymazat