čtvrtek 7. dubna 2016

Sushi

Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. Nejsou jiné možnosti. Já ho miluju. A konečně i u nás někdo dostal ten báječný nápad a každou středu dostanete čerstvě připravené sushi ve zdravé výživě U vláčku. Opravdu je čerstvé, protože včera jsem tam byla tak brzy, že jsem musela čekat, až se moje dvě krabičky připraví. A to je další můj tip na narozeninový dárek. I když budu slavit čtyřicet až na podzim, už teď si dávám dohromady wishlist, aby se potom někdo náhodou nemusel vymlouvat, že něvěděl co :-) Nechci krávoviny ani peníze. Kromě "Pepíčka" bych si taky přála kurz přípravy sushi. Jako ne že bych to nezvládla sama doma, ale rozumějte, jde mi o ten zážitek! A protože mám na pracovním stole Patnáctero pravidel práce z domova od Myyny, snažím se je dodržovat. Třetí pravidlo zní: "Pravidelně obědvej a nečum u toho na net". Takže každou středu sushi. A co Vy a sushi? Taky byste ho mohli jíst každý den?


 
 

 

A já jdu čumět do toho PC, protože tu mám spoustu fotek na zpracování. Duben bude plný interiérových inspirací. 
Krásný den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

16 komentářů:

  1. Klidne kazdy den ;-). Snad se brzo dockam. Me je naucil delat kamarad Japonec kdyz jsem pracovala v j.firme pred 10lety a od te doby ujizdim i s muzem. Jeden cas jsen mela doma dokonce vic hulek nez priboru :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to potom budu chodit na rady :-) Jestli se mi teda poštěstí ten kurz, ale věřím, že jo, protože sny se plní (aspoň u nás doma) :-))) A s hůlkama zatím spíš šermuju, než kultivovaně jím, ale lepším se!

      Vymazat
  2. Ahoj Báro, sushi miluju.... a závidím, že si ho můžeš každou středu připravit. U nás na vsi žádný "U vláčku" nemáme, leda že bych si ho připravila sama :-)
    Krásný čtvrtek a ve středu na tebe budu myslet :-)
    Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, no tak udělat si ho sama taky není k zahození :-) I Blansko je taková větší vesnice, ale konečně sushi dorazilo i k nám. Děkuju a přeju krásné dny!

      Vymazat
  3. Snad nepokazím komentáře :-)) nejsem sushi-milec, ale jinak chápu ;-) a narozeninový wishlist bych měla co nejdříve oprášit, mají na to měsíc !!! díky za připomenutí :-)) hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to už nezbývá moc času! Rychle oprášit seznam :-)

      Vymazat
  4. Ja som každý deň ryža a semiačka, musím:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Sushi je uzasne dekorativni, barevnosti k jidlu laka, je moc zdrave, jen ma jendu nevyhodu - je z ryb. To ja neeeeeee. Ryby na zadny zpusob, bohuzel pro me, vim, ze jsou zdrave. No pry je i sushi bez ryb, to jsem ale nezkousela:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, jestli jsou syrový ryby až tak zdravý, ale dobrý rozhodně jo :-) Miluju ryby a mořský plody, toho se nikdy nepřejím. Nejlepší grilované mořské plody jsme jedla naposledy v Bukurešti .. ach! A takový dobře připravený tatarák z lososa ... nejlepší! Ale chápu, že každý to nemusí. U nás jsme na ryby všichni zatížení. A sushi se dělá i vegetariánský, s avokádem třeba, taky dobrý! Já zase nemusím vepřový, smrdí mně :-(

      Vymazat
  6. Teda laska na prvy pohlad to nebola. Manzel miluje sushi a tak som sa ho naucila pripravovat i pre priatelov. Milujem ryzu, ryby a vsetko v nom ale na sushi nori som nemohla prist na chut! A po rokoch - proste to muselo dozriet. Ako som pri pripravach dzobala , dzobala az som sa dozobala k poznaniu, mi to vlastne chuti:) a som v tom i ja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to taky nebylo hned, ale o to silnější to je :-)

      Vymazat
  7. Baru, Ty jsi teda požitkář ;-) Sushi jsem ještě neměla, abych řekla pravdu, moc mě neláka, ale ryby můžu. "Pepíček" na mě působí trochu děsivě, ale toužím po batohu z Tvého minulého wishlistu ;-)Jsi skvělá, jak si užíváš života a vedeš k tomu i chlapečky, moc Ti fandím. Tvé fotky obdivuju, jsou takové reálné, snad se je někdy taky naučím. Od muže mám zaplacený fotokurz, sice jednodenní, ale třeba mě to někam posune. Měj krásný víkend, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zvláštní a krásný, jak na jednu stejnou věc mají lidi odlišný pohled. Na mě působí Pepíček roztomile a tajemně, tak snad klapne :-) A k focení, nevím, mě ty kurzy přijdou jako vyhozený peníze. Jednou mi jeden fotograf řekl, ať se vykašlu na kurzy, moudré knihy a pravidla a fotím srdcem. Jedinou biblí nechť mi je manuál k foťáku. Na druhou stranu třeba něco pochytíš, co se Ti bude hodit, ale důležitý je prostě fotit a zkoušet a nebát se. Tak ať jsi spokojená a přeju spoustu krásných fotek! No, ty moje jsou reálné a reálnými i zůstanou. Je to můj pohled na svět, ale nikomu neberu ten jeho. Když chce někdo fotky "vylepšovat", kurvítek je na to dneska dost :-) Pardon, omlouvám se za ten výraz :-) Já žádné filtry a kolorování ani nic podobného nepoužívám, dělám to tak, aby to bylo čisté a reálné. Děkuju!

      Vymazat
    2. Jo a batoh můžu doporučit. Už mám dva a nedám na ně dopustit.

      Vymazat
  8. Baru,
    nebudeš tomu věřit, já sushi ještě nikdy neměla :-(
    Myslím, že by mi chutnalo, protože lososa miluji.

    OdpovědětVymazat