pondělí 18. dubna 2016

Nový přírůstek do rodiny

Ze Zahrady na niti. Protože to byla prostě láska na první pohled. Nejdříve jsem si pořídila kořenokvětku, potom aerária s tillandsiemi a teď, dlouho vysněnou parožnatku. Tentokrát přicestovala poštou, naprosto v pořádku, ubytovala se a dělá společnost tillandsiím. Obě kokedamy jsem vybírala s ohleden na tvar a místo, pro které jsem si je vyhlídla a hlavně podle náročnosti na pěstování. Obě dvě jsou prý nenáročné. Tak uvidíme, jestli tu moji nenáročnou péči přečká i parožnatka. Kořenokvětku mám od listopadu loňského roku a zdá se, že se jí daří. Mám ji v zákoutí kuchyňské linky (koláž je archivní) a má spoustu nových výhonků. Mechový bal malinko zhnědnul, ale to není na škodu. Miluju tyhle kytky na niti, takže kdyby mě chtěl někdo udělat obr radost, nekupujte mi k narozkám řezané kytky, ale vyberte mi další nenáročnou krásku u Lenky Hrubé.  Její kokedamy jsou prostě nejvíc nejúžasnější a přiznám se, že jsou to taky první kytky, se kterýma jsem schopna komunikovat nahlas :-)







Přiznám se, že tillandsie nejsou již původní. Bohužel, nepřežily moji péči. Přitom jsem je rosila destilovanou vodou jednou týdně, ale umřely. Tak jsem si pořídila další a tentonkrát jsem pod ně dala na doporučení kamínky, aby po rosení neležely ve vodě. Uvidíme, jak tentokrát. Kamínky mají z pláže Sveti Stefan, tak už by si nemusely moc vymrčovat :-) Navíc samý vybraný celebrity tu v koutku momentálně mám! Lenku Hrubou alias Zahradu na niti doplňuje Markéta Jinochová alias Myyna. A tohle mě na tom prostě baví, dělat si vlastní bydlení z kousků, které pro mě mají osobní kouzlo a který nekoupím jen tak v nákupním centru. Ženy, děkuju!




Kokedamy jsou prostě kytky, co mají styl! Krásný začátek nového týdne.




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

15 komentářů:

  1. Baru, krásné fotky. Taky mi nepřežily, mám v plánu kupovat nové, tak zkusím přidat ty kameny. :-) Stále mi hlava nebrala, kde je problém. Tak aspoň vím, že jsem v tom nebyla sama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je kupovala v zimě, tak jsem si říkala, jestli mi nepřemrzly cestou, ale to se určitě nechci vymlouvat. Uvidíme, jestli bude druhá várka odolnější :-)

      Vymazat
  2. Také vlastním kokedamu a tillandsie ze Zahrady na niti....a zatím žijou:)) Po parožnatce už dlouho pokukuju, ale když je někde napsáno, že je to maximálně nenáročná rostlina, tak mi vždycky chcípne:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je asi nějaké tajné zaříkavadlo :-) No budu doufat a s láskou pečovat.

      Vymazat
  3. Moje Sophora taky nepřežila mou péči :-) zkusila jsem novou a zatím drží :-) Pěstování zdar !!

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají moc krásně, ty tilandsie jsem taky měla, ale mně možná spíš opravdu uschly. Tak ať se daří pěstování! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou to urcite zajimave rostlinky. Moc se mi libi v kombinaci s obrazem - asi fiky, parada. At vydrzi! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, fíky, moje oblíbené. Oblíbené tak moc, že jsem je chtěla mít i na zdi :-) Děkuju!

      Vymazat
  6. Já děkuju za krásné fotky a za ten pocit, že snad ta moje práce má smysl!

    OdpovědětVymazat
  7. Zvesené kvety, kvetináče zo stropu sú krásne, zaujali ma a už dávnejšie zvažujem miesta, kde zo stropu budú visieť. U nás je to dosť veľké riziko.
    Trebárs aj pred jednou čiernou bočnicou skrine pri gauči, bojím sa ale kvapkania, zeminy...čakám na závesné makramé korálkové kvetináče z IKEA.
    Tieto ,,Záhrady na niti,, sú zázračné dielka!
    Máš to ako šperk:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vystihla jsi to přesně, je to takový šperk do bytu. Žádně kapání, já mám kořenokvětku přímo nad kávovarem a jsem klidná, dokonce ani nic neopadává, tedy alespoň zatím :-)

      Vymazat