úterý 19. dubna 2016

Never ending story

Ani nevím, proč tu vlastně tyhle věci ventiluju, ale asi proto, že píšu blog nejen jako součást mojí práce, ale i jako takový malý soukromý deníček, který občas něco utrousí. A když už jsem tu založila téma tattoo, měla bych občas něco aktuálního přihodit :-) Navíc čtenáři mají rádi, když je nechám kouknout pod pokličku, že jo? I když tahle kérka tak úplně aktuální není, ale je konečně dokončená. Má za sebou dlouhý příběh, který se začal před více než 17ti lety. Vlastně už 18ti. Už tenkrát jsem byla postižená esoterikou a různými alternativami, což mi zůstalo dodnes, ostatně jako láska k tetování. A tak jsem jako mladá rebelka přišla do tetovacího salonu s tím, že chci vytetovat keltský měsíc a slunce jako symboly yin a yang. Jenže už ani nevím proč, na slunce nikdy nedošlo. Asi proto, že jsem nemohla najít takové, které by se mi líbilo. A jak čas běžel, kérka bledla a já se jednou před kamarádkou zmínila, že ji musím nechat dodělat nebo dát pryč. Prostě jsem to cítila jako nedokončenou záležitost. My štíři to máme v životě tak ... buď černá nebo bílá :-) Nemůžeme věci tak nějak napůl. Tak jsem to nechala loni na podzim dodělat. A světe div se, jako by to slunce tomu měsíci opravdu chybělo a energie se srovnaly. Akorát nastal stejný problém při výběru. Všechna mi připadala děsně rozšklíbená a ošklivá a tak jsem vybrala pouze symboliku slunce a tou je kruh. A to je všechno. Takže teď už je yin yang v rovnováze, já spokojená a protože myšlenky plynou a jednou kérkou to nikdy nekončí, bude pokračování. Pokračování myšlenky, která začala tady.



Prima den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

4 komentáře:

  1. Mimoriadne dobre to vyzerá!Za mňa veľké áno!
    Moja Naďa, oddaná Kristovi, sa Keltmi stále zaoberá.. a ukazuje mi čo má práve na krku zavesené a často je to keltský symbol...tu pri obci si dokonca našla Volpír, keltské hradisko a s tunajším kňazom z kláštora-historikom debatujú, spolu šermujú a občas si aj zašli v historickom oblečení, kým nebola vydatá...
    Kelti sem doniesli vieru v jedného Boha skôr ako Cyril a Metod.
    A vraj tu zanechali gén, pre ktorý sa rodia ryšaví ľudia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u mě ten gen bohužel nezafungoval, protože na rezavou se barvím :-) Ale stejně mě to k nim vždycky docela táhlo. Děkuji!

      Vymazat