pondělí 25. dubna 2016

Marnotratná

To jo, to já zase umím být. Zdravím všechny čtenáře po víkendu. U nás byl těžce pracovní, ještě teď mě bolí ruce. Stěhovalo se, vyklízelo, brousilo a natíralo. Přičemž to natírání mě čeká ještě zítra a pozítří. Dnes už to mají ve svojí režii malíři a ve středu nastupují stolaři. Ovšem za podané výkony je třeba se odměnit a tohle já umím dobře. A jak známo, nejraději to dělám u českých výrobců. Myslím, že jich je u nás velká spousta, kteří mají co nabídnout. Neřídím se tím vždycky a slepě, ale když to jde a můžu si vybírat, tak s radostí. Nákupním centrům se vyhýbám obloukem, protože tam obvykle nic moc originálního nepořídíte. A čím jsem si to vlastně udělala radost?



 
Dlouho jsem sháněla tu pravou malou kabelku, která by se dala nosit jako crossbody. Výběr je sice pestrý, ale já nakonec skončila u české značky Dara Bags. Jednak fandím majitelce a obdivuji její píli a taky už od této značky pár kabelek mám a vždy jsem byla spokojená.  Takže proč nepodpořit? No a kolekce Miss Kiss mě prostě dostala.




Další ženou, které patří můj obdiv za kreativní nápady a vyladěné detaily, je Lucka Závorková a její limitované kolekce Luckylimit. Prostě neodoláte. Mám pro tyhle věci obzvlášť velkou slabost, když vím, kde vznikají a kdo za nimi stojí. Kromě kabelky, dřevěné brože, mikiny a koženého přívěsku na klíče, mám už konečně i tento náhrdelník. Všechny dostupné designovky od Lucky najdete tu.






A další mojí slabostí je papír. Miluju zápisníky a poznámkové bloky a když jsem nedávno narazila na Ljus na tento zápisník z recyklovaného papíru Magdalena Tekieli, moje srdce zajásalo. Byl poslední a musela jsem ho mít, protože stříbrné kotvičky na přední stránce voněly dálkami tak, že ho budu používat na zápisky z letních cest.  A konečně láhev ReTap. Ta je sice dílem dánských designérů, ale ručně foukaná u nás. Je naprosto dokonalá. Z borosilikátového skla, ekologická, prý nerozbitná s doživotní zárukou. To je trochu jiný kafe vytáhnout tuhle krásku z kabelky namísto brrr plastové láhve. No a to by pro tentokrát stačilo.

Prima týden přeju!

PS: tohle není PR článek ;-) 
 

Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

15 komentářů:

  1. Vybrala sis krásné věci. A proč si neudělat radost, hlavně když si to zasloužíme. Zaujala mně ta lahvička. Asi budu objednávat. Hezký týden :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Láhev můžu doporučit, je bezva a hlavně není ani moc těžká.

      Vymazat
  2. Brala bych všechno! krásně se umíš odměňovat!

    OdpovědětVymazat
  3. Od Dara Bags mám také kabelko tašku a jsem spokojená, a ještě můžu taky od nás z Ostravy doporučit https://www.kabelkovyslon.cz/ :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kabelkového slona neznám, trochu se bojím kouknout, abych zase neutrácela :-))))Děkuju!

      Vymazat
  4. vsechno muzu:) dobre tipy. My mame lifefactory. Daru miluju :).

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. A všechno už slouží, kromě zápisníku, ten si nechávám fakt na léto.

      Vymazat
  6. Och...od L.mám vrecovinovú kabelu a brošňu a ešte by som práve chcela mikinu...a náhrdelník nemá chybu...

    OdpovědětVymazat
  7. Strašně ráda jsem se stala tvou slabostí - je mi ctí:)!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Baru, krásné je vše. Ta radost je někdy opravdu potřeba. Nejvíc mě tedy zaujala ta láhev, protože už dlouho sháním nějakou do práce (poslední dobou mi strašně vadí všechen ten plast - lahve na pití, kelímky od jogurtů a kosmetiky, všechny ty tubičky, pytlíky, je toho tolik, vždycky úplně zírám, když jdu vynést odpad...). Jakou velikost sis pořídila? Je o hodně těžší než plastová láhev nebo ne? Doufám, že Ti nebude vadit, když si ji také pořídím. A děkuji za tip na moc zajímavý obchod!
    V.

    OdpovědětVymazat