sobota 2. dubna 2016

Kombinujte!

Mám ráda věci moderní, ale taky se mi tuze líbí tradiční řemeslo a ruční výroba, která přetrvává již mnoho let. A takovou úžasnou tradiční výrobou je pro mě modrotisk. Tyhle modrotiskové prostírky jsem si přivezla jako suvenýr z loňské letní dovolené v Beskydech. Jsou naprosto úžasné a tak jsem dostala nápad zkombinovat je s moderními prostírkami s geometrickým motivem, které tvořím. A musím podotknout, že i ty jsou čistě české výroby, protože látka je tkaná u nás, stejně tak se u nás potiskují a šijí. 100% český hand made :-) No a když jsem viděla novou kolekci IKEA - Giltic, která je na mě nezvykle barevná, kombinace byla jasná. Zkombinovala jsem na první pohled nezkombinovatelné a myslím, že to vypadá výborně. Tak nějak z jara rovnou do léta, protože k létu neodmyslitelně patří moje nejoblíběnější modrá barva. Najdete ji u mě nejen v šatníku, kterému dominuje, ale i v interiéru. S příchodem prvním slunečních paprsků prostě vytahuju modrou. Co a vy a tyhle netradiční kombinace vzorů? 




 

  K prostírkám můžete mít polštář ve stejném dekoru a další produkty z kolekce GEOMETRY.





Dneska si počasí totiž vyloženě říkalo o něco fresh a svěžího. Obyčejná voda s limetkou a mátou je to nejlepší osvěžení, když je teplo. A já pevně doufám, že letos to teplo zase bude a že si užijeme krásného počasí, výletů a dovolených. Nevím jak Vy, ale u nás doma už se na to moc těšíme. A zítra už snad konečně vytáhneme kola.

Krásný víkend!




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Parádní styling! Kombinace tradičního a moderního, to mě nikdy nepřestane bavit... Modrotiskové prostírky i ty z Tvé dílny jsou super. Jenom nová kolekce z Ikea mě úplně nezasáhla, což je s podivem, protože je modrá a kočičí...:-). P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase s podivem ano, protože normálně v Ikea kupuju většinou jen výplně do polštářů a obvykle to beru rovnou do skladu. Ale tentokrát ... prostě modrá a kočka mi přišla navíc vtipná. A zkumavka pro vědce, jak říká náš Vítek, ta se hodí vždycky. Děkuju!

      Vymazat
  2. Barevnost super :) Kombinace staré, nové, moderní beru taky :). Čičina mě překvapila :D
    Já začínám zas růžovatět :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, no to je jasný! Máš totiž holčičku, kdežto já jsem silně od vlivem mužské energie :-) Děkuju!

      Vymazat
  3. Jj, mam to taky tak:-) - stare a nove, moderni a dobove, minimalisticke a venkovske...tak nejak:-). Hezka kompozice a zitra si kola uzijte. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kola prý nebudou, protože atletický závody dopoledne :-) Ale odpoledne určo nějaký výlet dáme. Děkuju.

      Vymazat
  4. Máš to veľmi pekne nakombinované, misky aj mňa zaujali....ja som si z IKEA v sobotu konečne doniesla tri rozmery STROMBY rámikov na tvoje fotky a plagáty ( muž už stihol svoj plagát ,,zasiahnúť,, a ja som si svoje poškodila ryžovou páskou), obrazovú lištu čiernu (na skriňu pri pohovke) a bielu (do budoáru)...a biely prebal na pohovku (bol v zľave a druhú variantu, bledosivý, som už ani neriešila).
    So zmenami to ide pomaly, triedim veci v celom dome, riešim ich redukovanie a systém a vizuál ukladania ( v budoári aj inde)...až potom napevno zavesím, umiestnim....ale radosť to stále je!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už třídím třetí týden, ale už mám hotovo. Vyházela jsem spoustu věcí a hned se líp dýchá. Na rámy jsem zvědavá.

      Vymazat