pondělí 28. března 2016

Praděd

Tak nám to zase krásně vyšlo. Sice jen jeden den, ale o to intenzivnější zážitek. Počkali jsme si na opravdu zaručeně krásné počasí a vyrazili na kopec. V sobotu rozkvětlé mandloně, v neděli sníh. A to jsem si myslela, že letos už mám zazimováno. Vyráželi jsme hodně brzy ráno a v devět hodin už jsme šlapali po křupavém sněhu nahoru na kopec. Praděd 1491 m.n.m. Jak vidíte sami, kýč jak bič. Ale dalo se to snést, to zase jo. A teď už opravdu přezouvám na letní!



 Jsou prostě místa, která neomrzí.Tohle je jedno z nich.



Výhled na Dlouhé Stráně mám moc ráda. To bude zase řečí kvůli této fotce. Ale když mi těch společných máme opravdu dost málo a tahle se Marťovi povedla. Že by aspoň něco měl po mě? 



  

Ty panoramata! Nedalo se odolat. 






Zlatíčka. A jsem na ně opravdu pyšná. Nejsou to děcka, co se válí věčně doma za pecí nebo u počítače. Mají spoustu zájmů a aktivit.  I když ten mladší prostě lyžovat nebude a nebude, kdybychom se na hlavu postavili. Asi tuším, po kom je tak svérázný :-) Starší je pravý opak. Po osmi kilometrech nazul běžky a už jeli.  A vidíte to sami. Copak se dá s tímto materiálem nudit? Nedá! A zaplať pánbůh za to. Já sice občas držkuju, třeba že musím v pět hodin ráno vstávat, ale tentokrát se to fakt vyplatilo. Mám doma tři chlapy a držet s nimi krok není často jednoduché, alespoň s těma dvěma nejstaršíma. Na druhou stranu tohle je to nejlepší, co mě v životě potkalo.


Konečně na vrcholu. Příjemná 8 km dlouhá procházka tam a zpět. Trochu to foukalo, ale jinak luxusní. K tomu telecí řízek, pivo a spokojenost maximální. Akorát se přiznám, že letos poprvé nemám nabarvená vajíčka. Ale nijak zvlášť mě to netrápí. Proč taky, nedá se stíhat všechno a navíc už teď se děsím, kolik toho koledníci dneska přinesou.



Užijte si velikonoční pondělí a příjemný začátek nového týdne!




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

20 komentářů:

  1. Baru, to je nádhera. To se fakt neokouká.A ten čerstvý zimní vzduch k tomu, paráda.
    Přeji hezký velikonoční den a ubraň se té mužské převaze!:)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou milove kroky - nejdrive sad, druhy den snih, ale nadhera, to musim souhlasit - obe. Uzijte si to dnes:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však život mílovými kroky utíká, tak je třeba ho prožít kvalitně :-) Díky!

      Vymazat
  3. Když to jde, proč těchto možností nevyužít - jeden den jaro, druhý ještě zima. Nádhera. Hezké velikonoční pondělí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za dva dny jsme sfoukli dvě roční období, paráda :-) Děkuju Danko a nápodobně.

      Vymazat
  4. Baru,teda to je nádhera!Zima dokonalá:-)A za tu fotku,ať se pan Božský nezlobí,povedla se :-)Krasne Velikonoce a jaro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem definitivně zazimovala a už to nevytáhnu, kdyby čert na koze jezdil :-) Vytáhli jsme inline brusle a příští víkend snad už kola. Ale je pravda, že takovou zimu mám ráda. Krásné jaro i Tobě a rodince.

      Vymazat
  5. Barunko, krásné fotky !!!! Přeji ti šťastné a veselé Velikonoce ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  6. Baru, nádhera, můj oblíbený kopec - ( pardon) - oblíbená hora...
    Praděd...
    a ještě ten mandloňový sad, krásný dárek ...v tomto sadu počas kvetení jsem zatím nebyla, vím o něm jen z vyprávění, když jsme byli v Kobylí na dovče...
    bohužel ho neuvidím ani letos kvést...jedeme na malou dovolenou do Znojma koncem dubna, ale to už bude po té kráse veta... mandloně též kvetou spolu s meruňkami a broskvoněmi na úpatí Lovoše u Lovosic, to mám blíž....
    díky za krásné snímky
    Jiřina z N.
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znojmo je krásný, užijte si to!

      Vymazat
    2. Hlásím ze Znojma, že krásný opravdu je, mandloně kvetou ostošest (takové sady sice nemáme, ale Mandloňovou mez s kriticky ohroženou mandloní nízkou jo, ta kvete později, třeba ji stihnete) :-)

      Vymazat
    3. Taky jsme přemýšleli, že ještě vyrazíme někam za zimou a sněhem, no nakonec jsme se odzimovali a dvakrát za prázdniny stihli zalozit na skalách, letos poprvé, jaro zahájeno. :-)

      Vymazat
    4. Nikdy neříkej nikdy, ale lozit na sklále snad nebudu, stačí, že lozí chlapi :-)

      Vymazat
    5. Již pracuji s mapou na tom, co ve Znojmě a okolí musíme navštívit, ( zase něco jiného, než dříve )...jede s námi kolegyně Jana, tak tam budeme ve třech...asi jí ukážu i Hardegg....
      taky cestou tam a cestou zpátky nějaké výletování bude...od 21.4. do 24.4. je to od nás kus cesty...
      těšíme se...Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Fotky mi vyrazili dych, monumentálne, ostré, krásne,a hlavne ty, vy!
    Ste tam tak mladí, dokonalí,nádherne si oblečená a úplne k tomu pozadiu hôr, tak zľadovatelých, ako rozprávka, alebo reklama!
    Máš úžasných chlapov!
    Aj my sme deti vychovávali v akcii, bez TV, u nás nutnosť, nedalo sa s nimi nič iné, len pochodovať alebo tvoriť:-)
    Páči sa mi tvoja dobrovoľná ,,submisivita,, mami a manželky, veď jedine tak, keď máš takých vydarených mužov:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hory jsou ostrý, tak musí být i fotky! :-))) Děkuju, moc si toho vážím. Dokonalí zdaleka nejsme a díky za to. Dokonalost = po čase nuda. Alespoň pro mě. A k té submisivitě. Myslím, že je naprosto v pořádku, ale pokud funguje oboustranně. Jednou já, jednou on. A u nás to tak zatím funguje. Navíc každá chytrá žena ví, že je třeba dám muži pocit, že on je tou hlavou rodinu. Na druhou stranu musí umět pracovat s tím, že ona je tím krkem, který tou hlavou kroutí :-))) Pánové nechť prominou. A ano, jsou úžasní, i když někdy jsou to nervy se všema třema :-))) Děkuju!

      Vymazat
    2. Ja viem :-) bolo to už v lete vidno na fotke, tvárila si sa pri tej svojej ,,akčnosti,, s nimi tak milo a krotko....:-))))

      Vymazat
  8. U nás v Jeseníkách je přeci krásně pořád !!!! Iva

    OdpovědětVymazat