čtvrtek 24. prosince 2015

Prostřeno!

Protože mám letos všechno připraveno s předstihem a nevím co s časem, stíhám ještě přidat malou inspiraci na Štědrovečerní tabuli. Řešíte nebo neřešíte? Ráda jím i očima a kultura stolování musí být, takže u nás řešíme. Letos je tabule v přírodním duchu, čistá a jednoduchá a snad aspoň malinko evokuje tu absenci sněhu. Večeře je tradiční, protože kapra milujeme, jen ho už léta nesmažím, ale den předem nakládám do soli, čenesku, kmínu a černého piva. Peču na másle v troubě, takže je to taková lehčí verze. Bramborový salám dělám ze sojové tatarky a rybí polévka je staročeská a tuze dobrá. Všechno jsme tak nějak v pohodě zvládli připravit už včera a večer jen upeču rybu. Teď už máme velkou pohodičku, zvládli jsme zelňačku a svařák na zámeckém nádvoří, procházku, zapálili jsme křestní svíce a už čekáme na Ježíška. A samozřejmě se těšíme na večeři, protože jsme se dnes postili a řádně mám vyhládlo. Užijte si krásný Štědrý večer a celé svátky! A ať Vám nezaskočí rybí kost!











Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Baru, to je nádhera ! přiznám se,že závojíček v kytkách nemusím , ale takhle s eucalyptem vypadá nádherně...
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, moc práce to nedalo, letos mentolově zelená v podobě eukalyptu vede. A včera na půlnoční jsem se dozvěděla význam zelené o Vánocích :-)

      Vymazat
  2. Pěkné to máte, Báro. Krásné fotky. U nás byla na talíři olivová větvička se speciálním osobním perníčkem. Je moc příjemné si udělat krásnou atmosféru a užívat si, jak je doma pěkně. Ty to umíš fantasticky zachytit. A navíc jsi vše stíhala s předstihem. :-) Jsi dobrá! (Měla jsem sice nachystáno taky s předstihem, ale na úkor jiných úkolů) Krásné svátky celé Tvojí rodině..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No letos to byla výjimka, jinak to obvykle vše dělám na poslední chvíli. Ale někdy holt v životě člověka nastanou věci, které vyznamne změní priority. A potom člověk zjistí, že když ubere, bude to všechno fungovat stejně a možná ještě líp. Krásné Vánoce i Tobě. A děkuju! Od teď to bude fotit ještě líp :-)

      Vymazat
  3. Barunko, nádhera ..... moc hezké fotky i prostřený stůl ..... přeji ti krásný nový rok a veselého Silvestra ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki děkuju a Tobě též přeji vše nejlepší do nového roku. Silvestra neslavím, nemám ho ráda :-)

      Vymazat