neděle 27. prosince 2015

A je po Vánocích

Tolik příprav a za chvíli jsou pryč. Jak jste prožili vánoční svátky? Ty naše byly klidné a opravdu pohodové, ale jako snad každý rok i přežírací. Z tohoto pohledu mě těší, že jsou za námi. Nás ještě dnes čeká poslední návštěva a od pondělí hurá do práce. Já mám sice první zakázku až na druhého ledna, ale těším se na ni o to víc,  protože vyzkouším v akci dárek od Ježíška. Ten mě letos ani tak nepřekvapil jako přímo ohromil a ještě teď to  rozdýchávám. Dostala jsem nový šest déčkový tělo od kanónu a k tomu ještě parádně široký sklo. Kromě toho i tři krásné knížky s hned několika věnováními od mých oblíbenců. Takže do knihy fotografií Jefa Kratochvíla s názvem Provázek se mi podepsal Bolek Polívka, Jiří Pecha a sólo kapr Radim Hanák a Tereza z Davle mě zase obšťastnila věnováním v knize Feminissimo. A o dlouhých zimních večerech budu číst To prší moře od Radky Třeštíkové.



24.12.2015 Štědrý den. Zapalujeme křestní svíce. A letos po dlouhé době jsem byla i na půlnoční.



25.12.2015 Boží hod. Navštěvujeme rodinu a nechybí ani návštěva kostela. Tohle je taková naše místní rarita, původně pravoslavný dřevěný kostelík, který k nám byl v roce 1936 převezen z Podkarpatské Rusi a je ve stylu rusínské gotiky. postaven byl v roce 1641! Někdy Vám o něm napíšu více, protože rozhodně stojí za návštěvu.



26.12.2015  Svatý Štěpán. Opět návštěva rodiny a taková skoro jarní procházka. Po pečené kačeně naprostá nezbytnost.



Myslím, že je naprosto jasný, kdo byl u nás doma letos nejhodnější :-) Radost je nepopsatelná, protože se mi splnil další velký sen. Full framová zrcadlovka bylo moje velké přání, ale ani ve snu jsem nedoufala, že se stane skutečností tak brzy. A nové široké sklo bylo nutné, protože stávají 17-55mm f/2,8 je sice výborný objektiv, ale určený pro snímač APS-C. Ostatní skla, která mám, konečně využiju v jejich plné parádě na pořádném snímači. Těším se na to! Tak jsem se pochlubila, prostě jsem musela :-)

Užijte si dnešní den a taky se pochlubte, co Vám udělalo největší radost pod stromečkem!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

12 komentářů:

  1. Pecka !!! Teším sa s tebou :-)))
    Ja som dostala Pražské Jezuliatko,...no dostal ma Jeho dotyk...ináč by sme to po Božom hode zabalili !

    OdpovědětVymazat
  2. Báro, to je supiš! Užij si nového stroje, to musí být boží focení!
    My Vánoce neslavíme, takže se nepřežíráme a musim říct, že mi to hodně vyhovuje. Dárky klidně oželím, stejně si kupuju v průběu roku, co chci :).
    Ale k výročí svatby jsem dostala iPhon a to zas ohromilo mě. Mám z něj radost a už jsem konečně Apple kompletní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No určitě je to rozdíl a takový dárek bych si jen tak nekoupila :-))) A šetřit já moc neumím :-))) Slavit Vánoce mě baví kvůli dětem, jinak bych si taky dokázala představit mnohem komornější průběh, protože jen tři dny trvalo, než jsme obešli celou rodinu. Tak gratuluji k celistvosti a užívej radosti z jablíčka :-)

      Vymazat
    2. No, to je fakt, full frame si člověk z města jen tak nepřinese :))).

      Vymazat
    3. Tak tak. Mám z něj fakt radost a to široký sklo využiju nejen na interiéry a svatby, ale taky na fotky z cest. Když sleduju ty Tvoje, nemůžu se dočkat léta!

      Vymazat
  3. Ahoj Baru, krásné dárky x) :-) Vánoce končí až 6. ledna, tak si jich ještě pěkně užívej :-) ;-) My jsme letos půlnoční nedali, ale Štěpánskou a nedělní svátek Svaté rodiny ( s požehnáním manželů) ano :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ido, my ten církevní kalendář až takto nedodržujeme. Máme to tak nějak po svém. Je pár pěkných tradic, ke kterým děti vedeme, ale určitě se tím neřídíme striktně. Mám takovou svoji vlastní víru :-)

      Vymazat
  4. Mě se líbí jak to máte, je to moc hezké. Tradice se taky snažím dětem nějak předat, zatím je to baví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše kluky taky. Je to fajn. Základ budou mít a jednou ať si s tím naloží jak budou sami chtít.

      Vymazat
  5. Ten foťák! Full frame je pecka! Určitě jsi byla nejhodnější ;). A objektiv ... dej pak vědět, jak jsi spokojená. Také by se mi líbil :). Užívej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soudě podle dárků ... ano! :-))) Ráda poskytnu reference :-) Díky!

      Vymazat