čtvrtek 22. října 2015

Svatby a co bude dál?

Letos jsem měla příležitost fotit několik svateb a byla to pro mě velká výzva. Děkuji všem, kteří mi dali svoji důvěru! Svatby jsou velká zodpovědnost, občas nervy ze světelných podmínek, ale hlavně jsou to vesměs úžasné okamžiky, na které člověk i z pohledu fotografa dlouho vzpomíná. Těch několik svateb mě utvrdilo v tom, že mě to baví a že chci jít tímto směrem dál. Plány jsou velké a pomalu začínám odškrtávat ze seznamu, co je třeba vylepšit. Není toho málo a znám svoje slabiny. Už v léte jsem začala spolupracovat s Evou. Někdo říká, že má asistenta, ale mě tohle slovo zní zbytečně moc přitažené za vlasy, k tomu jsem se ještě nepropracovala. Prostě je to kamarádka, která mi pomáhá zvládnout vše co možná nejlépe. Koordinuje nekoordinové skupinky a lidi, drží odrazovou desku, upravuje límečky a vlasy a dělá vše, co je třeba. Dělá to, co mi na očích vidí. Pro mě je to moc fajn výpomoc, kterou bych příští rok chtěla posunout zase o level výše. A pracujeme na tom! Další věc, kterou chci zdokonalit, je práce s grafickým programem a následný postproces fotografií. Ne, nečekejte ode mě žádné omalovánky, barevné tónování a spoustu těch strašně trendy úprav fotek, co teď frčí. Chci se držet i nadále jednoduchosti a syrovosti fotek, jen se chci naučit lépe pracovat s RAW formátem a zlepšit výsledný efekt. A tak jsem se přihlásila do počítačové školy GOPAS na grafický kurz. Není čas ztrácet čas, takže už v listopadu! S tím jde ruku v ruce i lepší výbava. Mým největším snem je momentálně nový full frame fotoaparát a nějaký ten teleobjektiv. Jedno pevný telátko sice mám, ale potřebovala bych i zoomovací. Jenže to jsou peníze, za které by se dalo koupit ojetý auto! Kdo fotí tak mi dá za pravdu, že je to drahá záležitost. A teď nemluvím o setových objektivech za pár tisícovek. Takže to je další meta, kterou chci zdolat ještě před novou svatební sezónou. A poslední, zde již vyřčené přání, je učit se od těch, co to umí. Učit se od těch pro mě nejlepších. Taka Tuka, víme. Fotograf s velkým F. Jeho fotky mají všechno, co mají mít. Přirozenost, lehkost, syrovost i emoce. A dělá to velmi vkusně, nikoliv omalovánkově jak já s oblibou říkám. Tak třeba i tohle se mi splní a vyjde nám společně nějaký ten workshop. Snad se mi sny splní, protože já věřím, že se plní! A to ostatní je na mě, zapracovat na sobě a posunout se dál. Cvičení dělá mistra, no ne? Rozhodně se nechci zatím nijak víc profilovat. Chci fotit i dál to, co mě baví a nepouštět se do něčeho, co je mi proti srsti. Takže pokud máte zájem, věříte mi a líbí se Vám moje fotky, volej, pište, mailujte! Už nyní si můžete rezervovat svoje svatební termíny na přístí rok.





 





A co Vás čeká, když mě oslovíte? Se všemi klienty se setkávám osobně. Věnuji Vám tolik času, kolik je třeba. Společně probereme Vaše představy a požadavky a pokud se vzájemně slučují, zarezervujeme termín. Ten se pro mě stává závazným po uhrazení dohodnuté zálohy. Ceny za svatební fotografování zasílám na vyžádání, protože jsou individuální, dle přání klienta a dle konkrétního focení. Samozřejmě, že mám cenové balíčky sestaveny a pro Vaši orientaci Vám je ráda zašlu emailem. Chcete-li fotky přirozené, nepřibarvované a prosté, rezervujte si svůj termín na rok 2016 už teď! Moje poděkování patří Renátě a Lukášovi, nejen za důvěru, ale i za souhlas s publikování fotografií. Celou sérii z jejich úžasné podzimní svatby můžete vidět zde.

Prima den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Barborka ty mi vieš zlepšiť náladu, aj keď ide o svadbu cudzích ľudí...
    Majú tam zopár neopakovateľnych krásnych fotiek.
    Je fajn, že si im odfotila kalich a paténu.
    A fotke s mladomanželmi, kňazom, krížom a zdvihnutým ukazovákom, som sa nahlas zasmiala :-) Kňaz tam ale vyzerá ako väčší beťár než ženích.
    K predošlému príspevku, ten pán umí !
    Maj sa krásne aj cez víkend !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kněz byl úžasný! Tak skvělý obřad jsme dlouho nezažila. Velmi emotivní y přesto odlehčený. A manželé byli skvělí. No stále se učím a od toho Pána bych se učila tuze ráda.

      Plakáty mám v tubusu, v pondělí odesílám. Krásný víkend.

      Vymazat
  2. Báro, moc pěkně jste to vše zachytila, novomanželé budou mít krásnou památku. Taky by se mi líbily takové fotky:) Vyřešili jste to krásně i přes nepřízeň počasí. Jste šikovná a zakázek všeho druhu bude jistě čím dál víc! Mějte se krásně! Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato děkuju! Taky v to věřím a pracuju na tom. I Vám krásné dny.

      Vymazat
  3. Baru,
    líbí se mi jak to máš v hlavě srovnané a víš přesně jak dělat svojí práci a jak se dál vzdělávat a posouvat dál!
    Hned bych se také nechala od tebe vyfotit, jen být trošku blíž !
    Ale svatební fotky to už fakt nebudou ;-)
    Přeji Ti ať se Ti tvé plány daří a máš dost zakázek a práce Tě stále tak baví jako doposud :-)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuju moc. No nevím, jestli to mám úplně srovnané, ale snažím se to dělat tak jak to cítím tady a teď. Uvidíme jak to půjde dál. Krásný víkend I Tobě a třeba se někde někdy potkáme a něco nafotíme :-)

      Vymazat